Keskustelut Metsänomistus Susi metsänomistajan apulainen

Esillä 4 vastausta, 101 - 104 (kaikkiaan 104)
 • Susi metsänomistajan apulainen

  Vuosi pari sitten asettui susilauma alueellemme, ainakin 8 sutta siinä on. Varmuudella ainakin kymmenkunta hirveä lahtasivat tuohon aika pieneen alueeseen nyt talven aikana+ ne mitä kukaan ei löytänyt. Yhtään metsästäjien koira eivät tappaneet vaikka hirviä pyysivät normaaliin tapaan. Ei voi enää paljon parempaa ystävää luonto tarjota metsänomistajalle kuin susi säätelemään hirvikantaa.

 • arto arto

  Tulee niille pedoille hintaa..Lapin Kansa: Yksi poronomistaja sai yli 700 000 euroa petovahingoista – suurimmat korvaukset ovat päätyneet samaan kylään vuosien ajan      Onko ne sen arvoisia.

  mehtäukko

  Vaikka tuosta summasta menee puoletkin veroa, niin on se täytä pöljyyttä koko järjestelmä.

  Remie

  Eikö teillä ole ole niitä kauriita,peuroja .Etelässä niitä  on kuin kärpäsiä. Syys aamuisin laiduntavat oraat, 100 peuraa joka aamu niin eihän siitä paljon satoa saa. Mitä eivät syö tallovat vetelään saveen. Metsässä kuusenuuret kaluttu sorkilla maattomaksi ja juurien kuoret irti. Ne varsinaisia tuholaisia ovat. Ottakaa kiinni niitä susia käyn hakemassa ne tänne kehä 3 taakse. No eipä ne Helsingissäkään pahiteeksi olisi. Siellä on niitä villiintyneitä kaneja ja ylleensä lemmikkejä. Otetan ja sitten hylätään.Lemmikkivero pitäisi laittaa.Etlässä ei tarvita edes koiraa, koira on isännän apuri korpimailla.

  6 m3 6 m3

  Remie on valitettavasti myöhässä. Kolme vuotta sitten täällänolis ollu kolmesta neljään laumaa joutilaana siirtoistukseen kehäkolmosen sisälle. Nyt ne valitettavasti on muuttaneet länteen ja Pohjanmaalle.

  Jalkanen kyselee minulta mielipidettä metsäpeuran kohtalosta. Minun mielipiteellä ei ole merkitystä asiaan. Siirtoistukset ovat kuitenkin kuin helmiä sioille syöttäisi. Etelässä kun noita sorkkaeläimiä piisaa muutenkin.

Esillä 4 vastausta, 101 - 104 (kaikkiaan 104)