Keskustelut Metsänomistus Susi metsänomistajan apulainen

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 104)
 • Susi metsänomistajan apulainen

  Vuosi pari sitten asettui susilauma alueellemme, ainakin 8 sutta siinä on. Varmuudella ainakin kymmenkunta hirveä lahtasivat tuohon aika pieneen alueeseen nyt talven aikana+ ne mitä kukaan ei löytänyt. Yhtään metsästäjien koira eivät tappaneet vaikka hirviä pyysivät normaaliin tapaan. Ei voi enää paljon parempaa ystävää luonto tarjota metsänomistajalle kuin susi säätelemään hirvikantaa.

 • Lenkopetäjä

  Söihän ne sujet sielä Jessen suunnalla kymmeniä lapsia ku ravinto alko loppua 1800-luvulla.tehometsätalous on ongelman aiheuttanu vaan sehän on metsästäjien vika että hirviä liikaa?eikai tuommosten torspojen kans jaksa vääntää

  Jätkäpätkä

  On se metsästäjienkin vika, kaikkia hirviä ei ammuta mihin lupa ja toiset seurat säästävät naaraita, porukasta ulos jos menee naaraan ampumaan. Sillähän ne vähenevät.

  Lenkopetäjä

  Meijän porukassa jää lupia pystyyn joskus kun ei oo mitä ampua.se naaraiden säästely on kyllä jäännettä ajoilta ei mitään älliä siinä oot oikiassa.minulle kyllä passais jos sujet syö hirvitihentymät mut sen jälkeen pitäs laittaa monelle sujelle kuula kalloon.

  jees h-valta

  Lenkopetäjä, mitä luulet tietäväsi 1800-luvun touhuista. Hiukan pahat kielet puhuvat näistä silloisen ihmisen tekemisistä hiukan toisella tapaa. Kun silloin aikanaan esim. kehitysvammainen lapsi oli kauhistus ja lapsia muutenkin syntyi vaikka ei tahdottukkaan niin todellisuudessa näitä suorastaan jätettiin susien armoille, puolustuskyvyttömiä ihmisalkuja. Eikä nämä aivan puheitakaan ollut vaan ihan faktana tumioitakin aikoinansa tiedetään annetun. Nälänhätäkin osui vielä pahaan aikaan ja kaikille ei vain ruoka tahtonut riittää. Joka tietysti aiheutti melkoisen metsästyspaineen ja silloin sudet olivat myös nälissään. Tätä vaaraa ei nyt ole kuten tiedämme. Susimäärä saa nousta vielä huomattavasti eikä aiheuta ihmiselle ongelmia. Ruokaa on todella NIIN yltäkylläisesti luonnossa nyt. Samaten ihmisillä joten ei meilläkään ole hädässä tarve jättää lapsia häviämään luontoon.

  Lenkopetäjä

  Jesse meillä on se ero että minä en luule tietäväni.niistä 1800-luvun tapahtumista löytyy mustaa valkosella.ja Jesse luontoa on muutaki kuin teijän nurkilla ja se voi olla erilaista

  Jätkäpätkä

  1800 luvun tapahtumissa on niin paljon eroa nykypäivään, silloin ihminen oli avuton jalan ja hevosella liikkuva. Hevonen sydänmailla oli paha keräämään susilauman ympärilleen ja siinä oli aina vähintäänkin vaarassa myös ihminen. Ei nämä tarinat satua ole. Kyllä sujen kanssa on oltava säännöt, jos asutuksen liepeille toistuvasti pyrkii niin samantien pitää saada tappaa. Mutta jos noin hyvä lauma joka täällä on, pysyy aivan täysin metsässä niinkuin Suden kuuluukin eikä aiheuta mitään ongelmia, päinvastoin hyötyeläin hirvikannan hoidossa niin ei mitään syytä poistaa. Mitä ruuan riittävyyteen tulee niin taas laskevat hirvilupien määrää kun vähän on kanta-arvio alaspäin.

  Jätkäpätkä

  Tämä siis tietää sitä että taas annetaan hirvikannan voimistua.

  Tolopainen

  Eikö ne sudet syö pääasiassa isoäitejä, niin ainakin suomalaisia on peloteltu ja suuriosa uskoo vieläkin, jotta susi on ihmiselle suti.

  Metsuri motokuski

  pohjoisessa keski-suomessa kävi just päinvastoin. Metsäpeuroja istutettiin salamajärven luonnonpuistoon ja lisääntyivätkin siellä hyvin. Tietenkin alueelle siirtyi susilauma joka ei syönytkään pelkkiä peuroja. Kymmenkunta koiraa niiden suihin meni ja sitten asukkaiden pinna paloi. Loppu olikin lehdissä luettavissa.

  wanhajätkä

  Toki sudella on luonnossa paikkansa Mutta. Kyllä tuollaiset metsänomistajan apulaiset saa irtisanomuslapun häntäänsä täällä. Naturalismin auttamana ne kyllä muuttavat autuaammille metsästysmaille….

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 104)