Keskustelut Metsänomistus Susi metsänomistajan apulainen

 • Tämä aihe sisältää 104 vastausta, 24 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten 6 m3 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 104)
 • Susi metsänomistajan apulainen

  Vuosi pari sitten asettui susilauma alueellemme, ainakin 8 sutta siinä on. Varmuudella ainakin kymmenkunta hirveä lahtasivat tuohon aika pieneen alueeseen nyt talven aikana+ ne mitä kukaan ei löytänyt. Yhtään metsästäjien koira eivät tappaneet vaikka hirviä pyysivät normaaliin tapaan. Ei voi enää paljon parempaa ystävää luonto tarjota metsänomistajalle kuin susi säätelemään hirvikantaa.

 • Virkamies

  KHO on pyytänyt EU:ta kantaa Suomen myöntämiin susien kannanhoidollisiin kaatolupiin. Toivottavasti EU laittaa Suomen MMM:n virkamiehet ojennukseen ja toteaa lupien myöntämisen olevan EU:n säädösten vastaista. Päätös asiasta tulee kesällä.

  mehtäukko

  Saloilla elelevä aito susi on eri asia kuin kylillä pyörivät takkuturkkiset rakit.

  Kalle Kehveli

  Antaa susien jolkutella poronhoitoalueille. Siellä on tilaa ja ruokaa, eikä tarvii ihmisten pihoissa majailla.

  Susien pyytäminen pitäisi kieltää elinkautisen uhalla.

  arto

  Eiköhän susi poronhoitoaluulla ole sama asia kuin hirvieläimet etelässä kumpikin vie omistajilta. Kyseessä metsänomistaja/ poromies

  Anton Chigurh

  Niinsanottu poronhoitoalue käsittää 36% maamme pinta-alasta (13 miljoonaa hehtaaria) ja tuottaa miljoona kiloa poronlihaa vuodessa. Sama määrä laadukasta (ei mitään sitkeää kengänpohjaa) sianlihaa tuotetaan tuhannen (1000) hehtaarin viljoilla (tuo ala löytyy joka kylältä).

  Koko poronhoitoalue on mustalla muralla, täydellinen katastrofi. Poroja on satakertainen määrä luontaiseen tasoon verrattuna. Porot pois viimeistä sorkkaa myöten ja poronpurijat kustannetaan yhteiskunnan toimesta bahamasaarille. Tuo kustannus on enintään lisääntyvän puuntuotannon koronkorko. Erittäin hyvä diili kaikkien kannalta.

  Hirvet pois puuntuotantoalueelta (20 miljoonaa hehtaaria), jolloin pääsemme kasvattamaan nopeakasvuisia hybridihaapoja ja rauduskoivuja lahokuusikoiden tilalle ja mäntyjä kuivemmille paikoille. Laadukkaan puun tuotanto nousee näin nopeasti 200 miljoonaan kuutioon vuodessa, jolloin voimme rakentaa vähintään kymmenen (10) äänekosken kokoista tuotantolaitosta lisää. Nousemme norjan veroiseksi rahamahdiksi, tosin sillä erotuksella, että norjalaisilta loppuu öljy mutta meillä puunkasvu vaan kiihtyy lehtipuiden emäksisen karikkeen aiheuttaman ravinnekierron nopeutumisen ansiosta. Etuna norjalaisiin verrattuna vielä se, että meidän ei tarvitse rahastoida tuota tulevaa tuottoa, vaan se voidaan käyttää lyhentämättömänä kansan hyväksi.

  Kalle Kehveli

  Anton kirjoittaa tapansa mukaan pelkkää asiaa. Sorkkaeläimet aitaukseen hirveä myöten.

  arto

  Matkailuinvestoinnit olivat Lapin liiton laskelmien mukaan viime vuonna noin 200 miljoonaa euroa. Lapin kauppakamari on puolestaan laskenut investointipotentiaaliksi peräti kymmenkertaisen euromäärän.
  Matkailualan yritykset kasvattavat vauhdilla majoituskapasiteettia. Nykyisellään yöpymispaikkoja on pohjoisessa yli 100 000 mökkimajoitukset mukaan lukien…….Onko suomella vara tuhota pohjoissuomen matkailun vetonaula tuotto valtava ja bändi kasvava mikä kuvaa suomea paremmin kuin porot lumi pakkanen. Niistä nautti viime talvenakin moni maailman tähti/julkkis. Kuka tulisi suomeen sikoja katsomaan.

  A.Jalkanen

  Matkailun vetonauloiksi Lappiin riittäisi muutama tuhat poroa matkailukeskusten lähistölle aitauksiin ruokittuina. Ihan ensin voitaisiin kokeilla porojen ja valkohäntäpeuran kannan pudottamista kymmenesosaan nykyisestä (10 000 valkohäntäpeuraa ja 20 000 poroa).

  wanhajätkä

  Anton höpöttää! Ihan tyypillistä etelän variksen raakkumista.

  Koko poronhoitoalue on mustalla muralla, täydellinen katastrofi. Poroja on satakertainen määrä luontaiseen tasoon verrattuna. Porot pois viimeistä sorkkaa myöten ja poronpurijat kustannetaan yhteiskunnan toimesta bahamasaarille. Tuo kustannus on enintään lisääntyvän puuntuotannon koronkorko. Erittäin hyvä diili kaikkien kannalta.

  Paska puhetta. Olen laiduntanut turistiporoja samoissa 40 -50 ha aidoissa. Eli noin kaks isoa härkää per hehtaari. Arvaappa vaikka et tietenkään usko. Onhan sulla oma uskonto. Kasvu kakkosen kolmosen metsissä on tuplaantunut verrattuna aidan taakse. Siksi en meinaa ymmärtää hirvivihaakaan.

  Ihan muuten jäsyt kirjoittajat pahoittaa niin mielensä kun hirvi on kävellyt läpi palstan ja tallannut pari tainta nurin. Oman kokemukseni mukaan ainakin poro on jopa hyödyllinen metsälle vaikka jäkäliköt on melko koluttu ja joku taimitu tuhoutuu.

  Pyytäkää te vaan myyriä ja havitakkakaa kirjanpainajia. Sata kertaa suuremmat vahingot. Ja eihän sillä myyrien pyynnillä ole mitään merkitystä mutta saanee siinä ehkä kivan tunteen.En ole onnistunut tappamaan niitä ees aarin pottumaalta.  Mielensä pahoittajat.

  Tunnetusti parhaat asiantuntiat löytyy muualta kuin alueelta joita asia koskee!

  Tietysti minulle käy Anttoonin tarjoama loma Bahamalla! Anna vaan lupa niin Metsälähden kautta lahetän tilinumeron matkalipuista…

  Sullahan on sitä pätäkkää

   

   

  Pihkakintas

  Vähempikin siihen touhuun luulisi riittävän, kuin 36% Suomen pinta-alasta.?

  Itse katselen kyllä kasvavaa puuta mieluummin kuin kaluttua maapohjaa. Sioista ja sianliha ei tule hetimiten mitään huonoa sanottavaa mieleen.

  Ja piipahtaahan sikaloissakin aina sillointällöin turisteja, yöllä videokamerat käsissä. Tuloja niistä sikalaturisteista ei tosin tule, niinkuin poroturisteista…

   

   

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 104)