Keskustelut Metsänomistus Susi metsänomistajan apulainen

 • Tämä aihe sisältää 104 vastausta, 24 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten 6 m3 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 104)
 • Susi metsänomistajan apulainen

  Vuosi pari sitten asettui susilauma alueellemme, ainakin 8 sutta siinä on. Varmuudella ainakin kymmenkunta hirveä lahtasivat tuohon aika pieneen alueeseen nyt talven aikana+ ne mitä kukaan ei löytänyt. Yhtään metsästäjien koira eivät tappaneet vaikka hirviä pyysivät normaaliin tapaan. Ei voi enää paljon parempaa ystävää luonto tarjota metsänomistajalle kuin susi säätelemään hirvikantaa.

 • arto

  Metsuri motokuski    Samaa täälläpäin. Aina kun karhu lähtee talvipesästä tarvitsee se kunnon aterian. Kerran seurailin isoa urosta hankikelillä oli iskenyt kantavan hirvinaaraan lihoiksi, 3v sitten löytyi aikuinen uroshirvi oli repinyt kyljistä 100m matkan ennen kuin oli kaatunut. Viime vuonna oli valmiina syksyllä tapettu hirvi palasi sille asui sen luona niin kauan kuin oli lunta,  Vasta syntyneet vasat niitten herkkua.

  wanhajätkä

  Jaa, Anneli nosti kädet pystöön vaikka esiintyi varmoin mielipitein ilman osaamista. Tuskin tarttee olla ihmetohtori joka osaa laskea energiakulutuksen vuodessa per laji. Nukkuessa ei paljon kulu.

  Olen löytänyt monta karhun tappamaa hirvenraatoa. Merkitys on varsin pieni muihin petoihin verrattuna vasojen suhteen. Väitän edelleen ettei karhulla ole isoa merkitystä metsäpeurakannan hoitoon.

  Yksi ahma tai pienikin susilauma tappaa tappamisen ilosta Paljon enemmän ja harvoin palaa raatoläjälle….karhu kylläkin. Muutenhan nuo karhukopit olisivat turhia ja toimimattomia. Karhujen polut kopilta kopille on mainioita pyyntipaikkoja kannanhoiden suhteen. Toki susi ja ahmakin vierailevat haaskoilla. Kotka on vakio  vieras.

  Koiraahan ei voi käyttää juurikaan petopyynnissä juurikin susista johtuen.

  omapäinen

  Jos alueella on susia tai karhuja, hirvet laumaantuvat. On hirvenpyynnin aikaan tyhjiä alueita,ihmetellään kun ei ole hirviä

  arto

  Tänään selkosilla näkyi loskassa suden aamuset jäljet oli jäniksen ottanut ateriaksi, Ei ollut syönyt vaan lähtenyt kantamaan. Varmaan pesälle naaralle syötäväksi.

  Metsuri motokuski

  Wanhallejätkälle sen verran että aika usein muiden petojen kaatamat eläimet menee myös ahman piikkiin. Ahma on kuitenkin aika hidas peto joka pääosin käyttää ravinnoksi haaskoja. Noita haaskakuvia jossa ahma vierailee on facebookin riistakameraryhmä täynnä. Niin kauan kun haaskoja on käytössä niin ahma ei juurikaan eläviin hirvieläimiin tai peuroihin kajoa.

  suorittava porras

  ”Metsänomistajan apulaisen”eksyminen taajamaan johti välittömästi poliisioperaatioon ,jonka seurauksena ”asiakas”ammuttiin. Jos vastaava tapahtuisi maaseudulla ja tilallinen joutuisi turvautumaan omankädenoikeuteen poliisia odotellessa ,on seurauksena käräjäreissu ja tekovälineen menettäminen valtiolle. Miksi susi ei ole uhka maatilan kotieläimille ja väelle samalla tapaa ,kun kaupunkilaisille. Susi kuitenkin lopetettiin kaupunkialueella ,vaikka sen ei todettu aiheuttaneen mitään vahinkoa. Maaseudulla selkeä vahinkokaan ei johda suden kohdalla lopetusmääräykseen. Missä tasa-arvo?

  Kalle Kehveli

  Maaseudulla saadaan 90% petokorvauksista täysin aiheettomasti, joten eiköhän siellä pidä sietää petoja. Miksi kaupungeissa ei saada petokorvauksia? Missä tasa-arvo?

  Jätkäpätkä

  Mistä niitä korvauksia kaupungissa saisi kun luonnosta vieraantunut betinin kyllästämä ihmis öliö tappaa heti kun erehtyy väärästä portista sisään. Olisivat ottaneet kiinni ja vieneet helsinkiin jos noin vastenmielinen vieras oli.

  Kalle Kehveli

  Kissan henki voi olla arvokkaampi kuin tuotantoeläimet, ja onkin nykyään.

  arto

  Maaseudulla saadaan 90% petokorvauksista täysin aiheettomasti…..Perustele hiukan. Onko tuotantoeläin arvoton. Metsästyskoira. Arvoton. Onko koko maaseutu mielestäsi arvoton.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 104)