Keskustelut Metsänomistus Susien määrää vähennettävä

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 86 total)
 • Susien määrää vähennettävä

  Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton mielestä susien suojelupolitiikka ja aiempien eläinvahinkojen vähättely ovat lisänneet susien tekemien vahinkojen määrää lounaisessa Suomessa.

  Susikanta tulisikin MTK-Varsinais-Suomen mukaan vähentää inhimilliselle tasolle. Petoeläimet eivät saisi haitata maaseutuelinkeinojen harjoittamista eivätkä aiheuttaa pelkoa ihmisissä.

  Sudet tappoivat kolme hiehoa alkuviikosta Mynämäen Karjalassa sijaitsevan maatilakeskuksen läheisellä laitumella. Karjalan kyläkoulu sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikasta.

  Sari Toivonen Yle Turku

 • Visakallo

  Varmasti yksikään heistä ei kuitenkaan olisi halukas asumaan susien kanssa samalla alueella.

  6 m3

  Tuostapa muistui mieleen Talaskankaan suojelukiistan aikaisia tapahtumia.

  Nuo suojeluaktivistit kertoilivat miten vaaralliselta tuntuu liikkua luonnossa pimeällä kun vastaan saattaa tulla susi tai karhu.

  Samaten elämä oli ankeaa kun siellä majoituspaikassa ei ollut sähköjä. Ei saanut oluita ja viinejä kylmäksi. (Talvi pakkasella)
  Ja joutui pilkkomaan puut lämmitystä varten.

  Ja miten he ihastelivatkaan että miten hyvin asiat on täällä kun alkuasukkaat voivat elää näin suurenmoisen luonnon keskellä.

  Noita he kertoilivat kun olivat tulleet lähimpään kaljakuppilaan kun aika oli käynyt pitkäksi siellä pimeällä ja kylmällä majoituksella.

  6 m3

  Edellä oleva kommenttini on ikävä kyllä ”silimäni terrään tosi”.
  Paikka ei kylläkään ollut Talaskangas, mutta aika noita aikoja.

  Mieleen on tullut että nuo henkilötkö päättävät nykyisen suurpeto ”politiikkamme” tänäpäivänä. Ja yleensäkin suojelu tavoitteet.

  suorittava porras

  Olipa tuossa viikolla radiouutisissa maininta , että hirvenkaatolupien määrää alennetaan jahtikaudella 2013 , jotta susille riittää ravintoa. Tämä tarkoittaa 30-50 kaatoluvan vähennystä susilaumaa kohti.

  ihan maistiaisiksi vähän karhustakin…

  Se Utelias – merkkinen nallukka on sitten vainaa . Syksyyn mennessä se kuitenkin ehti opettaa toisenkin otson roskalaatikoille . Muutama tunti Uteliaan kellistämisen jälkeen oli tullut hätäkeskukseen parikin ilmoitusta pihapiirissä Uteliaan reviirillä touhuavasta toisesta karhusta.
  Tässä on selkeä esimerkki siitä , että pihapedoille on annaettava ”lojot ” välittömästi . Jos toimissa vitkastellaan , seuraa varmasti ongelmia ennemmin tai myöhemmin. Nyt tämä pahoille tavoille kesän aikana oppinut toinen nallukkakin on henkipatto . Yksikin virheliike, niin sekin passitetaan autuaammille metsästysmaille.

  Peräkylän Tarzan

  Kiteen poliisi on antanut kaatoluvan kahdesta sudesta.
  Pohjois-Karjalassa epäillään, että yksi ja sama susilauma on tappanut viikko sitten sunnuntaina Tohmajärvellä hiehon, on tappanut torstaina myös Saariossa neljä lammasta.

  Ilmeisesti kyse on ollut emosta, joka opettaa kahta jälkeläistään hankkimaan ruokaa. Susi on luokiteltu Suomessa erittäin uhanalaiseksi lajiksi.

  Sudet ovat lihansyöjiä ja koko lauma osallistuu ravinnon hankintaan. Tällä tavoin emo opettaa pennut metsästämään.

  Myös Tohmajärvellä on tehty susihavainto yksinään liikkuvasta sudesta.

  IS

  6 m3

  ”Ostaa, myy ja vaihtaa, lainaa ja varastaa,,,”.
  Eikö kirjoittajilla ole esittää omia mielipiteitään?

  Puun takaa

  Harrastelija on oikeassa. Suomi on ajautunut susiasiassa eri linjoille kuin naapurimaansa, joissa susien aiheuttamat vahingot pyritään minimoimaan. Kovin kauan näin ei tule jatkumaan. Palataan takaisin kansalaisyhteiskunnan suuntaan, jossa kaikilla asukkailla on täysi ihmisarvo.

  Peräkylän Tarzan

  ”Ostaa, myy ja vaihtaa, lainaa ja varastaa,,,”.
  Eikö kirjoittajilla ole esittää omia mielipiteitään?”
  Lähetetty: 8 h, 19 min sitten
  kirjoittaja: 6 m3

  Voi myös kysyä, paljonko kuuden motin jutut sisältää jotain muuta kuin Antonin jorinoita?

  tamperelainen

  EU:n vihermeppien suuri unelma on että suomalainen saa/pitää kohdata elävä susi halusi tai ei

  6 m3

  Tarzan bundolo. Kreegah bundolo.

  Päätäntävalta SRVA porukoille haittaeläinten poistosta. Petoeläimistä on turha tehdä poliitikkojen pelinappuloita. Itärajan kunnat ja poronhoitoalue on tehnyt jo yli oman osuutensa petojen suojelusta.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 86 total)