Keskustelut Metsänomistus Susien määrää vähennettävä

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 86)
 • Susien määrää vähennettävä

  Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton mielestä susien suojelupolitiikka ja aiempien eläinvahinkojen vähättely ovat lisänneet susien tekemien vahinkojen määrää lounaisessa Suomessa.

  Susikanta tulisikin MTK-Varsinais-Suomen mukaan vähentää inhimilliselle tasolle. Petoeläimet eivät saisi haitata maaseutuelinkeinojen harjoittamista eivätkä aiheuttaa pelkoa ihmisissä.

  Sudet tappoivat kolme hiehoa alkuviikosta Mynämäen Karjalassa sijaitsevan maatilakeskuksen läheisellä laitumella. Karjalan kyläkoulu sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikasta.

  Sari Toivonen Yle Turku

 • Visakallo

  Rautamies tuntuu olevan melkoisen herkkähipiäistä sorttia. Itse lohkoo muista mitä vain, muutta ei tunnu sietävän lainkaan, jos joku hieman antaa takaisin.

  Iron Man

  Kyllähän se ”Visakallo mutta ei sonni”on niin että meitti on viaton uhri,joka on joutunut muutaman nimeltä mainitsemattoman sadisti/narsistin silmätikuksi.

  Visakallo

  Rautamies on ihan itse aiheuttanut omat ongelmansa. On vaihtanut nimimerkkiäänkin jo muutaman kerran, mutta jutut ovat pysyneet samoina.

  Korpituvan Taneli

  Rööri Roope on taas päässyt elementtiinsä. lisäksi hän ilmeisesti ihan aidosti luulee, että ollaan vielä 60-luvulla, jolloin susia oli vain Itä-Suomessa, jos edes aina sielläkään.

  Taneli tarpoi tässä pari viikkoa sitten yhden ostoasiamiehen kanssa kuraista piennartietä, jossa oli kauriin jäljet ja lisäksi isot, pitkäkyntisen tassunjäljet. Kaveri totesi, että susi on ajanut kaurista. sanoin että ole höpsimättä, ei kai tuo ole suden jälki.
  Asia jäi kuitenkin mieleen ja soitin asiantuntijalle, joka lupasi käydä katsomassa. Parin päivän päästä tuli tieto, että susi on ollut ja kauriin on pelastanut vain metsäautotielle loikkiminen. Susi oli ilmeisesti kuitenkin sitä hiukan arastellut.
  Paikka on muutaman sadan metrin päässä entisestä kotimökistäni. Mikään ei ole elämäsämme muuttunut, emäntäkin marjastaa niinkuin ennenkin. Minun puolestani juoskoon hukka siellä, kunhan ei mene hätyyttelemään naapurin lehmiä yms.
  Toisaalta olen toki sitä mieltä että täälläkin saisi röyhkeimpiä susia jo vähän listiäkkin, ei aina tarvitse odottaa vahinkoja. Tuolla minun metsässäni oleva voi silti jolkutella vapaasti, siellä ei ole mitään elintärkeää sudelta suojeltavaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Leevi Sytky

  Tanelilla emäntineen on turvallisuus taattu suden puolesta ainakin. Siellä mökillähän ei ole saunaa…

  6 m3

  Jaa, meinaakko että onhan sitä huonommillakin myrkyillä susia karkotettu. Kuin vaikkapa kolme päivää metsätöissä peseytymättä.

  Kurki

  Kyllä susia on liikaa silloin, kun metsästyskoira jää susien saaliiksi ja metsästäjän näköetäisyydellä olevaa koiraa sudet tavoittevat saaliikseen.

  http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194770123694/artikkeli/susilauma+hyokkasi+koiran+kimppuun+tallainen+on+tulos.html

  jees h-valta

  Kurki voi vastaisestikkin olla varma että suden reviirille tunkeutuva koira pääsee hengestään. Jos vain hiukankin lähimailla että kerkiää sen tehdä. Vaikka ei olisi kuin yksi susi koko metsästysalueella.

  Iron Man

  On tainnu jesse piruttaan käskeä yhden h-vallan suden Taneli-pappaa pelottelemaan.
  Käske pois ettei Taneli-papalta jää raivuut ja pienet hankinta- nökköset tekemättä.
  Ja vielä senverta että ei pitäisi tuollalailla Taneli-pappaa pelotella,joten jessellä olisi peiliin katsomisen paikka.

  Iron Man

  Kurjen lento loppuu lyhyeen jos tuo vinkuminen jatkuu.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 86)