Keskustelut Metsänomistus Susien määrää vähennettävä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 86)
 • Susien määrää vähennettävä

  Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton mielestä susien suojelupolitiikka ja aiempien eläinvahinkojen vähättely ovat lisänneet susien tekemien vahinkojen määrää lounaisessa Suomessa.

  Susikanta tulisikin MTK-Varsinais-Suomen mukaan vähentää inhimilliselle tasolle. Petoeläimet eivät saisi haitata maaseutuelinkeinojen harjoittamista eivätkä aiheuttaa pelkoa ihmisissä.

  Sudet tappoivat kolme hiehoa alkuviikosta Mynämäen Karjalassa sijaitsevan maatilakeskuksen läheisellä laitumella. Karjalan kyläkoulu sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikasta.

  Sari Toivonen Yle Turku

 • Iron Man

  On se vaan torettava että kuusikuutioinen on synnynnäinen koomikko,senverta hervottomia sepustuksia välillä irtoaa.

  Peräkylän Tarzan

  Anteeksi kuusimottinen, sekoitin sinut kännipäissäni toiseen nimimerkkiin. No, taidan olla tämän palstan keskustelijoista ainoa, joka myöntää alkoholin käyttönsä.

  6 m3

  No ei se mitään, kaada ittelles vaan. Älä ota sitä liian vakavasti, siis Olvia.

  Ironille sen verta ovimikko joskus oon ollu, mutta lopetin ne hommat kauan sitten kun alkoi jäädä arvailujen varaa tuleeko ovenraosta nikkeliä, nyrkkiä vai näkäräistä

  mehänpoika

  Ei susista ole näköjään minkäänlaista apua hirvikannan pienentämisessä. Nytkin metsästyksen johto on ilmoittanut pienentävänsä vuodelle 2013 hirvienpyyntilupien määrää sen verran kuin se olettaa susien hirviravintoa tarvitsevan. Metsästäjien tekemää susien vähentämistä ei uutinen, ”Pedoille enemmän hirvipaistia”(Karjalainen 7.9), kerro.

  Nyt jos susien määrää kotieläinvahinkojen vuoksi pienennetään, kertaantuvat hirvivahingot metsätaimikoissa hallinnon typerien päätösten vuoksi. Vain vapaa hirvieläinten metsästys näyttäisi olevan oikea lääke hirvivahinkojen vähentämisessä.

  Susien määrä tuskin pääsee milloinkaan Suomessa nousemaan kovin korkealle tasolle. Siitä pitänevät metsästyskoirien omistajat sekä karjankasvattajat huolen. Susien lisäksi myös karhukantaa tulisi leikata kovalla kädellä.

  6 m3

  Ajatus ei ole omani, mutta EU:n myötä menetimme itsenäisyytemme monissakin asioissa. Nyt Brysselissä päätetään montako suurpetoa Suomen on suojeltava. Miten maitamme viljellään yms.
  Kun EU:ssa käsketään että hyppää, niin Suomi kysyy kuinka korkealle hypätään. Muut jää istumaan ”perseelleen”.

  jees h-valta

  Nythän on keskustelussa vain kuinka paljon hirviä tarvitaan ruokkimaan kasvava susimäärämme. Eli kolmen päivän väleinhän susilauma kellistää hirven sapuskakseen. Siitähän tämä metsästäjien iänaikainen poru kumpuaa. Syövät pahalaiset heidän pakastimentäytteensä.

  Puun takaa

  Lopputuloksena hirvien kasvattamisesta susien ruoaksi on, että kärsimme jatkossa yhä enemmän sekä hirvituhoista, että susivahingoista.

  jees h-valta

  Elämme EU-n luontomatkailulle sopivissa olosuhteissa. Kiittäkäämme meppipipertäjiämme siitäkin. Kunhan aika sopiva ja luontomme lähes” viidakko” näette ennennäkemättömän ryntäyksen näille Joukamon selkosille.

  Puun takaa

  EU:n susiensuojelu on samalla tapaa kotikutoista kuin nyt päätetty rikkidirektiivi. Suomi on ainoa Euroopan maa, jonka asukkaat joutuvat kärsimään susien aihettamista vahingoista.

  suorittava porras

  …ja välipalaksi

  Jo toinen roskiksiin mieltynyt karhu kaadettiin tänään Keuruulla. (Toivottavasti oli ”Uteliaan ” kaveri . Kaadot tapahtuivat noin peninkulman etäisyydellä toisistaan)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 86)