Keskustelut Metsänomistus Susien määrää vähennettävä

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 86)
 • Susien määrää vähennettävä

  Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton mielestä susien suojelupolitiikka ja aiempien eläinvahinkojen vähättely ovat lisänneet susien tekemien vahinkojen määrää lounaisessa Suomessa.

  Susikanta tulisikin MTK-Varsinais-Suomen mukaan vähentää inhimilliselle tasolle. Petoeläimet eivät saisi haitata maaseutuelinkeinojen harjoittamista eivätkä aiheuttaa pelkoa ihmisissä.

  Sudet tappoivat kolme hiehoa alkuviikosta Mynämäen Karjalassa sijaitsevan maatilakeskuksen läheisellä laitumella. Karjalan kyläkoulu sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikasta.

  Sari Toivonen Yle Turku

 • suorittava porras

  Suurta murhetta ehti lähistöllä touhunnut susilauma aiheuttaa ennen muuttoaan syvälle…etelään. Hirviä oli vielä siihen aikaan erittäin runsaasti , mutta kaikesta huolimatta petolauma ei pysynyt hirvien kintereillä , vaan tappoi reviiriltään toiselle sadalle nousevan kotieläinten joukon . Koiria ,siivekkäitä , lampaita ….

  Lampaat olivat saaneet laiduntaa rauhassa vuosikymmeniä . Kuitenkin eräänä keväänä alkoi tapahtua . Lampaita paimentanut koira katosi yllättäen. Meni muutama viikko ja löytyi useita raadeltuja lampaita laidunalueelta. Sama toistui useita kertoja. Myös toinen lähistön lammastila joutui susien terrorisoimaksi . Kaukaisimmat laidunlohkot oli pakko hylätä . Pihapeltojen ympärille ilmestyi parin metrin korkuinen sähköaita. (ilmestyä on vähän huono termi , aita maksoi paljon ja pystytykseen kului paljon kallista työaikaa.)
  Kun susien ja ihmisten yhteiselo ei ottanut sujuakseen , toisen osapuolen oli väistyttävä. Nyt tuosta ajasta on muistona enää se korkea sähköaita.

  jees h-valta

  Kuusmottiselle jälleen tarkennus. Ei aidannut H-vallan hirvimiehet vaan Riistakeskus kustantaa aidat ja minä pystytän. Ja huollan.
  Ja aivan arkinen tosi on että lampaat ja mullit saavat varmasti aitansa jos tarve todellinen. Mutta ei niitä ketään tyrkytä. Ne pitää sieltä pyytää. Harva apu tulee pyytämättä ja yllättäen kuten yhden surullisenkuuluisan puolueen leidi väitti.

  jees h-valta

  Eikä alueena ole vain Harjavalta. Myös Pohjois-Satakunnan tiluksillani on samaten aidat haavikoiden ympärillä.
  Ja tuo susien sapuskatahti on aivan normitutkittua faktaa ja toimii kyllä kun ei houkutella helpolla ruualla ihmisten nurkkiin.

  Puun takaa

  Ei nyt pitäisi sentään verrata hirvien aitaamista pois haavikosta susien aitaamiseen pois lammaslaumasta. Kysymyksessä on hieman eritasoiset asiat.

  jees h-valta

  Aivan samat sähköpaimenvärkit hoitavat molempia asioita. Vain lankojen määrä hiukan lisääntyy ja alkaa matalammalta maasta katsottuna.

  Iron Man

  Hänen tulisi muistaa että toisten jatkuva solvaaminen on typerää ja raukkamaista,vaikka hän siitä kenties saa jonkinlaista fyysistä ja henkistä nautintoa.

  Puun takaa

  Jos minua tarkoitit Iron Man, niin onko asioiden esille tuominen ja toisten ihmisten huomioon ottaminen mielestäsi solvaamista?
  Suomessa monet ihmiset joutuvat kärsimään petojen aiheuttamista vahingoista, ja joutuvat jopa luopumaan elinkeinostaan ja asuinpaikastaan. Eikö nämä asiat merkitse sinulle mitään?

  Iron Man

  Kyllähän totuus on että petojen takia ei mikään elinkeino ole uhattuna,vaan syyt ovat muualla,mutta onhan se kätevää syyttää viattomia luontokappaleita.
  Koska hänkin näyttäisi välillä pystyvän asialliseen keskusteluun,niin soisi hänen pysyvän sillälinjalla,vaikka se onkin näköjään välistä kivaa toisia solvata.

  Päijänteen tyttö

  Hän (Iron Man) taitaa puhua itsestään.

  Visakallo

  Maa- ja metsätalousministeriö on lisäämässä ja nopettamassa susien kaatolupien myöntämistä erityisesti poronhoitoalueella. Muuallakin maassa vahinkoa aiheuttavat sudet tullaan poistamaan nopeammin kuin tähän asti. Järkilinja on voittamassa, sillä susien aiheuttamien vahinkojen korvaukset on valtion säästötavoitteiden mukaisesti saatava alas.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 86)