Keskustelut Metsänomistus Susien määrää vähennettävä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 86)
 • Susien määrää vähennettävä

  Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton mielestä susien suojelupolitiikka ja aiempien eläinvahinkojen vähättely ovat lisänneet susien tekemien vahinkojen määrää lounaisessa Suomessa.

  Susikanta tulisikin MTK-Varsinais-Suomen mukaan vähentää inhimilliselle tasolle. Petoeläimet eivät saisi haitata maaseutuelinkeinojen harjoittamista eivätkä aiheuttaa pelkoa ihmisissä.

  Sudet tappoivat kolme hiehoa alkuviikosta Mynämäen Karjalassa sijaitsevan maatilakeskuksen läheisellä laitumella. Karjalan kyläkoulu sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikasta.

  Sari Toivonen Yle Turku

 • Iron Man

  Totuus on että susien aiheuttamia vahinkoja sattuu korkeintaan 2-3 vuodessa,nekin johtuvat ihmisten huolimattomuudesta.
  Todelliset syylliset ovat hirvestäjien koirat,jotka vapaana juoksennellessaan tekevät pahojaan ja ne laitetaan susien syyksi.
  Todelliset ongelmat maaseudun elinkeinojen suhteen ovat muualla,mutta onhan se selkärangattomien helppo syyttää susia kun eivät pysty katsomaan totuutta silmiin.
  Siitä olemme harrastelijan kanssa samaa mieltä että keskustapuolue on pahanlaatuinen syöpä josta tulisi päästä keinoja kaihtamatta eroon lopullisesti.

  ,

  tamperelainen

  Suomalaiset virkamiehet ovat vellihousuja.Katainen on vellihousujen ruummiillistuma.Ne ei osaa muuta kuin verottaa ja kiusata omaa kansaansa.Tämä susikysymyskin pitää hoitaa maan sisäisenä asiana.Tämmöinen päättäväisyys herättäis kunnoitusta Keski -Euroopassa.Anteeksipyytely hattu kourassa pitää lopettaa!!

  Anton Chigurh

  Susien vaarallisuus käy kiistatta ilmi seuraavasta dokumentista: ”Living with Wolves”.

  Anton Chigurh

  Susi on käytännössä koko pohjoisen pallonpuoliskon sekä avain – että sateenvarjolaji, joka takaa kaikkien muiden lajien hyvinvoinnin ravintoketjun huipulta.

  6 m3

  Ettei Anton nyt vaan sekoita keskenään ”Living with Wolves” ja ”Dancing with Wolves”?

  suorittava porras

  Rktl:n olisi syytä pitää ne” koiransa” liekassa! Ainakin 17 lammasta kohtasi matkansa pään , kun pantasusi(det) riehui laitumella Äänekoskella .
  Mikä on tutkijoiden vastuu , kun seurannassa olevan pedon tiedetään luuhaavan laitumien tuntumassa eikä paikallisia karjanomistajia edes varoiteta vaarasta??!! Suosittelisin ,että häiriköksi osoittautunut peto hoidettaisiin pikaisesti pois päiviltä ”Utelias”-karhun tapaan . Susien riekaleiksi repimät kotieläimet ovat suuri taloudellinen vahinko ja varsin huonoa mainosta nykyiselle petopolitiikalle.
  On naurettavaa , että kehotetaan tarttumaan torviin ja kattilankansiin , kun peto uhkaa kotieläimiä. Aseeseen tarttumien olisi oikeampi ratkaisu . Ei sitten myöhemmin tarvitsisi syytellä , että on eliminoitu väärä yksilö , kun tilanteen käytyä kestämättömäksi joudutaan järjestämään isompi operaatio pedon päänmenoksi. Jos peto on kotieälimen kimpussa , ei pitäisi olla epäselvyyttä vahingon aiheuttajasta .

  Korpituvan Taneli

  Niin, pantasuden liikkeitähän seurataa. Että sillekkin, valtion varoin, tehdylle työlle tulisi edes jonkinlaista katetta, pitäisi tutkijoilla olla velvollisuus ilmoittaa alueen karjankasvattajille asiasta.
  Velvollisuus siksi että näköjään mitään tuollaista järjellistä kädenojennusta on näköjään turha odottaa näiltä ”tutkijoilta”.
  Toinen minkä tutkijat voisivat onganisoida, kulkutietojen perusteella, olisi karkoitusretkikunta sudelle kun se tulee liian lähelle asutusta. Saisivat oikein itse kokeilla kattilankansien ja torvien tehokkuutta suden ohjaamisessa erämaihin päin.
  Siitäkin joku voisi sitten tehdä gradun tai vaikka oikein väitöskirjan.

  Yhteiskunnan pitäisi ryhdistäytyä ja vaatia susien pannoituskustannuksille vastinetta, yhteiskuntaa hyödyttävillä ja petovahinkoja vähentävillä toimenpiteillä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  tamperelainen

  Tämänpäiväinen MT moittii täysin aiheellisesti polisia kyvyttömyydestä.Mynämäellä sudet tappoivat maanviljelijän kolme hiehoa.Poliisin olisi pitänyt lopettaa nämä jatkuvasti lounais-Suomessa häiriköivät sudet.Siellä vanhemma pelkäävät lapsiensa puolesta.
  Kyllä suomalainen virkamies on EU:lla peloiteltu
  Saapa nähdä tuleeko lehtikirjoituksen tiimoilta poliittisia avauksia

  tamperelainen

  Tässä kokonaisuudessaan MAASEUDUN TULEVAISUUDEN ”pikku” pääkirjoitus.MT on ainoa lehti joka puolustaa maaseutua,mutta siellä on kolumnisteja koko puoluekentältä,joten ”ikkunat ovat auki”

  Pelkääkö poliisi sutta

  Sudet tappoivat muutama päivä sitten
  Varsinais-Suomessa Mynämäellä maanviljelijältä kolme hiehoa. Asialla oli susilauma, jossa ihmisiin tottunut emo opetti jälkikasvuaan metsästämään lehmihaassa.

  Häirikkösusien pesiytymien Lounais-Suomeen on ongelma, josta alueen väestö on joutunut kärsimään vuosikausia. Ensimmäiset sudet alueelle ilmestyivät runsaat kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen susien tekemät tuhot ja uhkaava käytös ovat olleet jatkuva ongelma.

  Poliisilain 25 pykälän mukaan vastuu häirikköeläimen poistamisesta on poliisilla.

  ”Poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni tai lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle tai terveydelle. Sama oikeus poliisimiehellä on, jos eläin aiheuttaa huomattavaa vahinkoa omaisuudelle tai vakavasti vaarantaa liikennettä”, sanoo laki.

  Varsinais-Suomen poliisilaitos on kieltäytynyt tappamasta tai tapattamasta häirikkösusia. Poliisi ei edes vaivautunut paikalle ennen kuin pari päivää tapahtuman jälkeen.

  Lounais-Suomen häirikkösusiongelma tunnetaan. Sudet alueella eivät käyttäydy normaalien ihmistä pelkäävien luontoeläinten tapaan vaan tunkevat ihmisten pihoihin ja karja-aitauksiin.

  Myös susien geneettisestä alkuperästä on käyty jatkuvasti keskustelua, sillä osa Suomen susista tiedetään varmuudella koirasusiksi. Viranomaiset jahtaavat parhaillaankin koiran ja suden risteymiä muualla Länsi-Suomessa.

  Poliisin on syytä ottaa itseään niskasta kiinni ja hoitaa häirikkösusien aiheuttama ongelma pikaisesti kuntoon. Vetoaminen EU:hun on tässä asiassa turhaa. EU ei ole esteenä sille, että häirikkösudet pannaan ojennukseen.

  jees h-valta

  Vai että Lounais-Suomen häirikkösusiongelma jopa tunnettu.
  Ainut asiaa uutisoinut on Maas.Tulev. joka nyt ”uutisoi” myös muiden kuin susien kotieläimille tekemät automaattina susien tekemiksi. Usein muista tietolähteistä löytyy ne todelliset syylliset eli jopa koirat usein.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 86)