Keskustelut Tekniikka Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)
 • Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

  Merkitty: 

   

  Olen ihmetellyt kun Huskien 555 ja 545 käyttöohjekirjoissa kehoitetaan vaihtamaan sytystulppa 40 käyttötunnin jälkeen.Meneekö se noin,eikö ole aika lyhyt aika sytytystulpan käyttöiäksi?

   

   

 • Jätkä

  Onko sytytystulpan hinta liian korkea, että sen vaihtovälinä 40 tuntia on liian tiheä? Aiemmin tulppia on suositeltu vaihtaa 100:n bensalitran välein, mutta onhan tulpat huonontuneet rajusti siitä ajasta.

  Tulppiakin on monenlaisia, enkä mielellään muuttaisi lämpöarvoja noin vain, kun on sopivan löytänyt. Olen aikaisemmin ostanut sahan tulppia laatikollisen kerrallaan. Arskalta sai tusinan tulppia samalla rahalla kuin osuuskaupasta kaksi.

  Sama viilojen kanssa. Ketjut ja laipat on yleensä vain puolta edullisempia, enkä koskaan ostanut kahta laippaa enempää kerralla. Ketjuja kyllä joskus parikymmentä ketjua kerrallaan – samoin vetorissoja tuubillisen kerrallaan – sai hyvään hintaan.

  pihkatappi

  40 tuntia tarkoittaa puolentoista viikon vaihtoväliä, eli vajaa 30 tulppaa vuodessa.. Ihan huuhaa suositus. Menee monta kuukautta sama tulppa, sylinterin ripojen ja ilmansuodattimen puhdistus kerta viikkoon ja tulpan vaihto 3-4 kuukauden välein. En tulppien hintaa pidä kalliina, mutta turhaa jätteen tuottamista, eli toimivien tulppien haaskuuta.

  Tolopainen

  Eikö metsurit teekään 40h viikkotyöaikaa, kyllä palkkaa ainakin haluavat joka päivä 8h:lta. Moottorisahan tulpan jokainen voi vaihtaa silloin kuin sattuu muistamaan noin kerran viidessä vuodessa.

  pihkatappi

  Mulla 7 tunnin päiviä, joista saha käy noin 6 tuntia. Ja tuntiveloitus tuon 7 tunnin mukaan miehelle ja sahalle.

  Tolopainen

  Eli tehollinen työaika 6h, josta haluat 7h palkan, mihin se perustuu. Jos ostan litran bensiiniä maksan litrasta ja saan sen.

  Jätkä

  Tollon mielestä sahaa ei pitäisi sammuttaa edes tankkauksen ajaksi. Jokaisessa työsuhteessa työaikaan lasketaan tauko kahden tunnin välein, ruokatuntia ei lasketa, mutta ruokatauko kuuluu tyäaikaan.

  Työvalineen  ”jatkuva huolto” kuuluu työaikaan. Samoin autolta palstalle ja takaisin käytetty aika.

  Metsäfirmat ovat maksaneet aikapalkalla kahdeksan tunnin palkan, tai päiväpalkan ja sahan käytöstä kuusi tuntia.

  Jätkä

  Kuinkas usein näiden Huolettomien Hessujen bensiinikäyttöisten autojen sytytystulpat vaihdetaan?

  Huolto-ohjelman mukaan takuulla suhteessa paljon tiheämpään kuin moottorisahoihin. Kun autoon vaihdetaan kerralla neljä kpl idirium-tulppaa a` 30 € kpl, niin siitä ei marista yhtään. Kuitenkin pienkone on tarkempi vehje toimiakseen kunnolla.

  Pienikin turha rassaustauko urakkatyössä maksaa huonompana palkkatulona paljon enemmän kuin kunnollinen huolto.

  Sahaa ei toki pidä kiikuttaa jokaiseen toimenpiteeseen liikkeeseen, vaan se pitää tehdä itse, jos vaan sen osaa.

  Tolopainen

  Jätkä ei ole perehtynyt noiden tulppien kestoon, niiden vaihtoväli esim. Lexukseen on seitsemän vuotta.

  Jätkä

  Pakkauksessa tulpat kestää maailman tappiin asti.

  Normaali NGK-tulppa sahassa kestää kyllä pitempääm kuin 40 tuntia. kun tulpan irroittaa ja tarkistelee, onko se voittunut, esim posliinieriste keskielektroidin ympärillä joskus lohkeaa, onko tulppa karstoittunut – pitää puhdistaa, onko kärkiväli n. 0,6 mm, ja se kuluminen: Onko keskielektroidi pyöristynt, onko sivuelektroidi ohentunut?

  Jos korjaamatonta vikaa on, menee tulppa ilman muuta vaihtoon.

  Kumikettu

  Mutta jos saha käy hyvin tyhjää ja imut päällä, voiko uudella tulpalla säästää bensaa tai ympäristöä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)