Keskustelut Tekniikka Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)
 • Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

  Merkitty: 

   

  Olen ihmetellyt kun Huskien 555 ja 545 käyttöohjekirjoissa kehoitetaan vaihtamaan sytystulppa 40 käyttötunnin jälkeen.Meneekö se noin,eikö ole aika lyhyt aika sytytystulpan käyttöiäksi?

   

   

 • jees h-valta

  Tuo vain on niin että moottorisahallakin huippukierroksia käytetään lyhyitä rykejä ja sinällään aika turha niiden tulpan kuormituksesta koohata. On vain taivahan tosi etten muista vielä omalta metsäuraltani että koskaan olisi saha simahtanut tulpan vaikenemiseen. Tänäänkin saha viimeksi laulanut. Kyllä sitä kesät-talvet päivittäin ja ainakin viikoittain käytän ja aina se lähtee normisti käyntiin. Kun käsikin alkaa olla aika sökö on sahan hyvä käyntiinlähtö tärkeää. Ja sitä se vain tekee vuodesta toiseen. On hyvä että niitä tulppiakin joku vaihtelee, en ole ollenkaan kummissani, mutta ite en vain tee turhaa työtä koneiden parissa. Tuokin saha on tosiaan tällä tulpalla jopa hörpännyt vettä metsäojasta palotilaan mutta en sen jälkeenkään ole sitä edes tarkistanut. Tänään suorastaan ylitin itseni kun viilasin ketjun taas hiukan parempaan imuun. Ja jopa kevyesti purupiikin päällistä viilaten. Tuolla tienvarren siivouksella tulee maakosketuksia silloin tällöin joten multa ja kivet vie terän.

  Jätkä

  Hyvä ”jemma” varatulpalle on aika monella käytössään olevassa viilan kädensijassa, jossa sen mustan tulpan alla on sytytystulpalle sopiva tila. Siellä se pysyy kuivana ja puhtaana ja sitä voi käsitellä kuumanakin ilman, että sormet palaa.

  Kuitenkin olen sitä mieltä – ja tämä perustuu kokemukseen, että on joitakin toimenpiteitä, jotka ehdottomasti kannattaa tehdä ennen kuin on ihan pakko. Käyntihäiriö maksaa aina, ellei kyse ole ihan pelkästä asianharrastamisesta.

  Kun on lueskellut tännekin ilmaantuneita epätoivoisia kyselyjä sahan käyntihäiriöistä, joita ei edes osata kunnolla luetella, niin tulee vakuuttuneeksi, että olisi kannattanut tehdä ne ns määräaikaishuollot, joita sahan valmistaja on kirjaan painanut. esim bensasuodattimen tukkeutuminen saattaa oireilla hyvinkin pitkään ja aiheuttaa työajan tuhraantumista tarpeettomaan rassaamiseen väärässä paikassa. jos kyse on esim vedestä, pakkaskeli voi yllättää aina silloin tällöin.

  Omapa se on tappionne, tehkää niinkuin ennenkin, mutta kun ette usko ammattitaitoisen ihmisen neuvoja, niin älkää sitten itkekö.

  Jeessi ei itke, hän vie loppuunsahatun Tilhinsä vaihtoon – onhan sillä jo sahattukin 20 litraa bensiiniä, eli tosihyvin palvellut koko kolme vuotta.

  jees h-valta

  Kyllä sillä on tänäkin vuonna jo varmasti enemmän sahattu kuin tuo 20 litraa ja aika monta kertaa se viisilitrainen tulee vuoden mittaan haettua. Siihen kun heittää desin Polar halppisöljyä joukkoon onkin taas muutama reissu turvattu. En minä sahojani mihkään vaihtoon vie vaan poika sahaa niillä vielä useita vuosia minun perään. Enkä ole liiemmin myöskään kuullut häneltäkään suuremmista rempoista. Yksikin oli jo niin väljä että sitä veteli työn viereen mennessä jo matkalla kävellessä käyntiin mutta silti se pelasi teknisesti hyvin vielä pitkään.

  Remie

  Autossa kestää ainakin 260 000km , 40 vuotta vanat tanakat enkä koskaan vaihtanut, onko edes vaihdettava en tiedä, tulpan hattu ei ainakaan irtoa. Lähtee hyvin käymään ja homman hoitaa , miksi rassata toimivaa vehjettä. Korjaa vasta kun tulee vika. Ilman puhdistin pitää päivittäin puhtaaksi puhaltaa.

  jees h-valta

  Remiellä oikea asenne. jo putkiliikkeessä aikojen kuluessa on kammottu öljypolttimien ”huoltoa” esim. kahden vuoden välein kuten suositus on ollut. Koska aina tuppasi olemaan niin että ihmiset huolsi juuri ennen reissuun lähtöä muka varmistaakseen toimivuuden. Ja se per…een rakkine törkkäsi tietenkin jonkun roskan jostain liikkeelle ja pirtti kylmänä ja jäässä kun tulivat. Näin olen sen mieltänyt moottorisahassakin. Kun sen tuolta avolavan puurojun keskeltä tempaisee toisella tahi kolmannella käyntiin en koe oikein mielekkääksi ruveta turhia rassailemaan. Voi tulla huonommaksi.

  Jätkä

  Joo! Älkää putsatko ilmansuodatinta, älkää vahingossakaan vaihtako bensiininsuodatinta tankissa, Älkää missään tapauksessa koskaan katso sytytystulppaan, koska autossa tulpat kestää pirun pitkään (joskus)

  Kun jotkut leuhkivat sillä, etteivät tee autolle koskaan mitään, mutta kuitenkin maksavat määräaikaishuolloista monta sataa joka vuosi ja joskun moneen kertaan, niin sanonpahan vaan, että jos huollossa ei ole edes tavanomaisia sytytystulppia vaihdettu kymmenessä vuodessa ja kilsojakin on jo kolmesataatuhatta, niin joltakulta on jäänyt huollossa jotain tekemättä.

  Mutta älkää sitten edes kuvitelko, että teidän sahat, autot tai edes mopot toimivat maailman tappiin asti ja että hyötysuhde olisi hyvä.

  Jos ja kun ei uskalla tehdä minkäänlaisia huoltotoimia edes putkihommissa, niin on paras kun vetää alahuulensa pään yli ja nielaisee.

  arto

  Työvalineen ”jatkuva huolto” kuuluu työaikaan. Samoin autolta palstalle ja takaisin käytetty aika        Autolla ajo ei ole työaikaa raivausahatyössä. Moottorisaha työssä taas on  40 tunnin työviikolla mennään. taukoja miten huvittaa lämpimällä enempi viillellä vain tankkaustauko. Tulppa repussa kun entinen menee uusi paikoilleen.  Muuten vuosihuollossa uusi. Raivaussahassa nopea vaihtaa ei koppa tarvitse poistaa tulpanvaihdon takia.

  kim1

  Fiksusti rakennettu nykysahat,miltei yhdellä torx avaimella pystyy purkamaan koko sahan…ps.arto kuulostaa ihan eestiläiseltä..,jos näin,sehän on hieno homma…

  Jätkä

  Huskun huolto-ohjeita ei tietenkään kannata noudattaa. Tiukan paikan tullen tosin takuu on tietenkin rauennut, jos tulppaa ei ole vaihdettu ohjelman mukaan.

  Berza

  Keskustelin saha asiantuntijan kanssa tästä asiasta ja oman sahani  tulpan kestosta. Sanoi 2 t öljyn olevan suurin tekijä tässä asiassa.. Jos käyttää laadukkaita öljyjä, tulpat todella kestää kauan. Kertoi öljyjen yleensä olevan huomattavasti parempia nykyisin, kuin muutama vuosikymmen sitten

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)