Keskustelut Tekniikka Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 59)
 • Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

  Merkitty: 

   

  Olen ihmetellyt kun Huskien 555 ja 545 käyttöohjekirjoissa kehoitetaan vaihtamaan sytystulppa 40 käyttötunnin jälkeen.Meneekö se noin,eikö ole aika lyhyt aika sytytystulpan käyttöiäksi?

   

   

 • Pavekka

  Ei.  Turhaa touhua. Vaihtelen vain tarvittaessa.  Tulppa viat ei ole kovin yleisiä.  Suosituksen ymmärtäisi jos vaihto olisi jotakin muuta kuin minuutin tai kahden homma.

  Jätkä

  Kumikettu:”Mutta jos saha käy hyvin tyhjää ja imut päällä, voiko uudella tulpalla säästää bensaa tai ympäristöä?”

  Ei sillä hetkellä, mutta vanhassakin tulpassa kannattaisi tarkistaa kärkiväli ja tulpan puhtaus vaikkapa ”kuukautishuollon” yhteydessä.

  Jos sytytys alkaa pätkimään ja saha muutenkin vinoilemaan, menee satumaisen äkkiä tulpan hinta – ja paljon muutakin ihan omaa huolimattomuutta / saituutta ”Kankkuln kaivoon”.

  Mitä tarkoitat termillä ”imut päällä”. Minusta se ei kuvaa mitään.

  Pavekka

  Ei pätkivä tulppa mitään riko. Se vaan pätkii.  Riesa siitä tulee vaan ellei ole varatulppaa tai vaihtovehkeitä mukana.

  Kumikettu

  Imut päällä kuvasin sitä hetkeä,  kun saha laulaa täysillä. Ikään kuin vastakohtana tyhjäkäynnille. Nöyrät pahoittelut väärästä ilmaisusta.

  Jätkä

  Pavekka. Jos saha pätkii, on se tehoista pois. = kun sytytys ei toimi, menee se isku suutarina pakokaasujen mukana. Lisäksi se vaikuttaa sahausrytmiin. Jos joka tankillisella jää tulos vaikkapa aarin pienemmäksi, tekee se neljällä tankillisella neljä aaria / päivää kohti.

  Korpituvan Taneli

  Jos ei vaihda tulppaa 40 tunnin välein, niin ei se silti tarkoita sitä että sahataan pätkivällä sahalla. Jos sahalla on ollut pitempi huilikausi, niin silloin näyttää tulpan vaihtotarvettakin tulevan herkemmin, vaikka käyttötunteja ei kovin paljon.

  oikeanlaisen tulpan käyttö on toki tärkeää, siitä on tullut kokemusta kantapään kautta, muista bensavehkeistä kuin sahoista.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  arto

  Pätkivä tulppa tai vain muuten huono. Kuluttaa virtalaitteita vie lopulta boksin. Tulee muutaman ekun säästölle hintaa.

  kim1

  Voinee olla mulla yhden tulpan elinkaari m.sahassa jotain 100-200tunnin välillä…2-t crossipyörässä PARI tuntia..,tosin se johtuu siintä että  ajan niin harvakseltaan että tankissa useasti yli 3kuukautta vanhaa bensaa ,jolloin kisavireistä 2-t crossia on miltei mahdotonta saada polkaisemalla käyntiin,käytännössä tulpan tuhoaa siis se että se kastuu…

  jees h-valta

  Yleensä se yhden tulpan elinkaari on minulla sahan iän mittainen. Joka on vuosissa useita mutta tunneissa en osaa arvioida. Juuri se äsken tuolla metsätien varressa tuli tankillisen verran pärryyteltyä. Aina se lähes joka päivä käy kun itse vain kotona tai mökillä olen. Aina on sahakin mukana.

  Tolopainen

  Sitä en ymmärrä , miksi joidenkin pitää mökillä koko ajan päryyttää moottorisahalla. Taitaa olla työteho aika heikko, kun jatkuvasti riittää sahaamista. Mökille mennään rentoutumaan eikä häiritsemään naapureita moottorisahauksella.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 59)