Keskustelut Tekniikka Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)
 • Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

  Merkitty: 

   

  Olen ihmetellyt kun Huskien 555 ja 545 käyttöohjekirjoissa kehoitetaan vaihtamaan sytystulppa 40 käyttötunnin jälkeen.Meneekö se noin,eikö ole aika lyhyt aika sytytystulpan käyttöiäksi?

   

   

 • Jalapa

  Huollan ja korjaan työkseni polttomoottoreita. Jotkut asiakkaat tuovat laitteen ’huoltoon’ siinä vaiheessa kun laite on rikki. VÄÄRIN. Siinä vaiheessa kun huollot ovat tekemättä, laite tulee KORJATTAVAKSI. Ja hinta sen mukaan..

  Pavekka

  2 tahti öljyn laadun ja tulpan voimakas kytkös kestävyyteen vähintäänkin yllättävä näkökulma. Ainakin jos tositarkoituksella heitetty.  Tietenkin överillä moottoriöljy seostuksella saa piikkejä aikaiseksi mutta ohjeiden mukaisella annostuksella vaikea ymmärtää.

  Jätkä

  Kyllähän tulpissakin on eroja, ainakin hinnoissa. Vilkaisin Autodoc:in tulppien hintoja ja vertailun vuoksi otin vain yhden auton tulpat. Niitä vaihtoehtoja on lukuisia, mutta ääripäät olivat : Champion Industrial Nickel 125  4,20 € kpl.   Champion Poly -V Tit. hinta 45,47 kpl. Lakeuden koneessa oli M-sahan tulpat 2 kpl 5 € !

  Epäilemättä Tuo hinnakkaampi tulppa kestää huomattavan paljon pidempää ajoa kuin tuo halvempi, mutta jos halpoja tulppia vahdetaan vaikka 60 000 km:n välein, ja ne sen matkan toimivat kiitettävästi, niin en näkisi kovin järkeväksi hankkia yli kymmenen kertaa kalliimpia tulppia.

  Moottorisahan huollosta : Puhdistetaan ilmansuodatin – vaihdetaan määrävälein polttoainesuodatin, rasvataan kytkimen laakeri, hiotaan terälevyn jäysteet pois, jos käynnistin-naru roikkuu, putsataan käynnistysjousi ja öljytään se varovasti. Ketju kannattaa myös teroittaa ja purupiikki tarkistaa. Sylinterin jäähdytysrivat pitää tarkistaa -puhdistaa. Sytytystulppaa ei tarvitse tarkistaa joka viikko.

  Jokapäiväiseen huoltoon kuuluu pitää huoli ruuveista ja muttereista, Bensiinin ja hyvälaatuisen öljyn seossuhteesta 2 % riittää, 2,5  ehdoton maksimi ja 98 oktaanista. Ketjuöljyn ei niin ole väliä, kunhan se on niin puhdasta, että ei tuki kanavia.Joka päivä, kun kaasuttimen kotelo avataan ilmanputsarin putsaamista varten, kannattaa tarkistaa, että kaasuläppä aukeaa ihan täysin.

  Berza

  Tuo  2 tahti öljyn vaikutus  juuri tulpan karstoittumisesta johtuvaa.

  Mitä laadukkaampi öljy, sen puhtaammat tulpat ja pitenpi kestoikä, näin sanoi ammattimies ihan vakavissaan vielä 🙂

  arto

  Noista halppis tulpista. Ovat huonoja oma kokemus mönkijästä. 10e tulppa kaksi pakkas käynnistystä. Tulppa kaput. 35e Tulppa kestänyt aina vuoden ei mitään ongelmia. Itse en koskaan sorru halpoihin tulppiin. Kunnon tulpalla tulee loppujen lopuksi edullisemmaksi.

  arto

  Niin kyllä kiinanpojan osaa kopioida, Saahan sieltä aplen  puhelimiakin jopa satasella. Silti alkuperäine 1000e.  kun myynnissä on samaa tulppaa kympillä, taikka kolmellakympillä, niin hyvä pitää myyjän olla, jos hän saa tulppia kolmellakympillä …. Silti ne 30e tulpat loppu ensin. Ostajat arvostaa laatua.

  Jätkä

  Silloin ostajat ovat idiootteja. Merkkiliike ei myy selkeitä väärennöksiä. Kopiot ovat kopioita, mutta väärennökset ovat väärennöksiä.

  arto

  M-sahan tulpat 2 kpl 5 € !…. Jospa se sinullekin selviäisi. Kun vaihtelet noita halppistulppia joko kuukausi. Toisilla kestää monta kuukautta… Eli kuka on idiootti.

  Jätkä

  Sinä olet

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)