Keskustelut Tekniikka Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)
 • Sytytystulpan vaihto 40 tunnin jälkeen?

  Merkitty: 

   

  Olen ihmetellyt kun Huskien 555 ja 545 käyttöohjekirjoissa kehoitetaan vaihtamaan sytystulppa 40 käyttötunnin jälkeen.Meneekö se noin,eikö ole aika lyhyt aika sytytystulpan käyttöiäksi?

   

   

 • oksapuu

  Miten tehdään halpa puuvaja?

  Ajetaan pihalle hiekkakakku, kivijalaksi muutama harkko. Alajuoksu ja runko kierrätettyä sähkötolppaa, pulpettikatto käytetystä kattopellistä. Seinään rakolaudoitus (reevaus) jostain nurkissa pyörivästä laudasta, lattiaksi vaikka trukkilavoja.

  Oviaukko kannattaa tehdä niin isoksi että voi kipata peräkärry-kuorman klapeja suoraan sisälle, oveksi pressu.

  Ei maksa paljon mitään eikä liity mitenkään sytytystulppiin…

  Metät kunnossa!

  MS200 pyysi aikanaan tulppia enemmä, ensimmäisen 201 C-M kanssa jouduin vaihtamaan noin 100 k3 kohdalla tulpan. Oliko sitten tulpassa joku vika? Varatulpat on kyllä pakissa jo ilman kartonkikoteloita – niin pitkään ovat odottaneet pääsyä tositoimiin….

  Metät kunnossa!

  …..tuli vielä mieleen, että 545 ei ole toki ollut niin kovassa käytössä, mutta palvelee alkuperäisellä tulpalla…..

  Hyvällä polttoaineella ja riittävällä kierrosluvulla toimiessa nämä laitteet kyllä toimivat….

  Jätkä

  Berza. Niin ja mitä sitten? Vai lasketaanko teillä Tilhitkin Huskuiksi?

  Kuitenkin olen viime vuosina törmännyt muutaman kerran pienkoneeseen, jossa vähäisen käytön jälkeen on tullut kännistysongelmia ja vaihtamalla uudehkon näköisen tulpan tilalle samanlaisen uuden on taas alkanut pörräämään.

  jees h-valta

  Aika kaukaa on Jätkä haeskellut taas taivaspaikkojaan. Jos autoon vaihdetaan sytytystulpat vasta ekakerran jossain 50000:n toisella puolen ei paljon ihmetellä pidä jos 201:n ei tulpan vaihtoa tarvii elinkaaressaankaan. Tulpat ovat parantuneet ja poltettavakin on puhtaampaa jne. Vielä viime huollossa ei vaihdettu pösöön tulppia koska ei tarvitse kuulemma. Ennen kuulemma tarvii jarrunesteetkin vaihtaa kuin tulpat.

  Jätkä

  Tulet Jeessi ällistymään, kun tulpat pököttiin vaihdetaan 90000 kilometrin jälkeen. Ovat melko hintavat. M-sahassa on tulppa, joka sätkyttää kaksi kertaa tiheämpään kuin autossa tulpilla on tahti.Autolla ajettaessa käytetään ajon aikana kierroksia aluella 2000 – 3000. Sahaa huudatetaan 10000 – 15000r/ min. Eli tunnissa sahan tulppa sytkyttää n. 10 kertaa enemmän kuin auton tulppa.

  Siis sata tuntia sahausta vastaa kymmenentuhannen kilometrin ajoa henkilöautolla.

  Kun ammattimetsuri sahailee urakkatahtiin kuukauden, saha pörrää noin 150 tuntia.

  Normaalit vakiotulpat ovat huonontuneet,paljon. Mutta kun mennään hyviin tulppiin, niin ne jo maksavatkin useamman kympin kappale.

  Jeessin sahauksilla sahasta ei pitäisi loppua tulla milloinkaan. Kun ketjun vaihto kerran vuodessa on paikallisen uutisoinnin arvoinen, niin vertailulukuna voi sanoa, että ammattimetsurit sahaavat jopa kaksikymmentä ketjua loppuun yhdellä ja samalla sahalla, eikä vastoin palstalla olevien käytäntöjä sahaile kiviin ja maahan.

   

  Berza

  Mitähän tuo jätkän Huski vertaus tarkoittanee ? Minun puolesta vaihtakaa tulppia vaikka joka päivä. Muistin vaan tätä keskustelua lukiessa , että samalla tulpalla menty kokoajan. Niin ja reilusti yli 500 k3 on pinossa ?

  Raivausaha kyllä polttaa tulppia nopeammin, muutaman olen joutunut vaihtamaan matkan varrella menon hyydyttyä. Eikä tämä mallini ole mikään tavoiteltu tapa. Tulpan vaihto ei vaan ole tullut mieleen, ennen kuin se sippaa.

  Kalle Kehveli

  Tulppaa sahaan en ole ikinä vaihtanut turhaan, enkä vaihda kuin tarpeeseen. Auto kylläkin käy huollossa tai huolletaan joka vuosi tai 25000 km, mutta se on aivan eri asia. Nykyisien autojenkaan tulppia ei tarvitse juuri vaihtaa, Fordin platinatulpatkin 120000 km:n jälkeen kuin uudet.

  husku550xp

  545 autotunea käytettiin töpsölin nokassa ja tunteja oli kertynyt reilu 600h. Ensimmäinen tulppa vaihdettiin 450h kohdalla tosin ei sillä ollut käyntiin mitään merkitystä joten vanha tulppa toimii varatulppana.

  Berza

  Jätkän mieliksi vaihdoin tulpan. Entinen oli niin komean ruskea, että säästin sen varatulpaksi?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)