Keskustelut Luonto Turve

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 287)
 • Turve

  Merkitty: 

  Mikä tekee turpeen poltosta huonomman verrattuna  puun polttoon?  Hiilitaseen kannalta?  Taikka miksi puun polttaminen ei muuta hiilidioksidi tasetta heikompaan suuntaan mutta turpeen poltto muuttaa?

 • Visakallo Visakallo

  Eikö Petkeles tiedä, että suomalaisissa voimaloissa on savukaasujen pesujärjestelmä, mikä poistaa myös rikin?

  Onko Suomen naapurimaiden turve erilaista, kun se ei tuota heille mitään ongelmia?

  Visakallo on varautunut syksyyn ja talouslamaan erittäin hyvin. Miten Petkeles itse olet toiminut?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uudisojitukset on muistaakseni kielletty myös metsäsertifioinnissa. Ainut järkevä kohde voisi olla sellainen joka olisi hyvin pieni osa jo aiemmin ojitettua suota.

  jees h-valta

  Eiköhän ”siperia opeta” vielä meitä näissä energiapuolen ongelmissa. Kaikki tähänastinen piiperopelleily hylkyyn ja aletaan taas kehittää maatamme terveeltä pohjalta talous edellä. Turvemaiden puusto on tärkeä lisä puunhuollossa ja siten siis näpit asiattomilta irti niiden hyödynnyksen suhteen. Myös ojitukset uudelleen vauhtiin ja tuhkalannoitukset että saadaan kasvua turvealoille. Ja jos on liian karua turvetuotantoon ensin.

  Jätkä

  Tämä julma sähkönhinnan nousu, joka johtuu voimalaitosten pienestä kapasiteetista syntyneestä ”Sähköpulasta”, on alkujaan synnytetty tuulivoimakiihkolla, jossa pumpattiin hirveästi rahaa tuulimyllyihin ja niiden sattumalta tuottamaan sähkön takuuhinnoitteluun.

  Kaiken pahan alku ja juuri on tuulimyllyt, joista ei voi sanoa mitään myönteistä. Myös perusteet, joilla kansainvälisesti määritellään sähköpörssin hinnat, takaavat tuulimyllyjen omistajille oikeuden ”painaa rahaa”.

  Fortumin olisi pitänyt satsata kaikki rahansa edes Fennovoimaan ja  viereen toinen samanlainen. Rahat olisivat riittäneet hyvin ja nyt KAIKKI ylituotanto menisi ölisten vaikkapa Saksaan.

  Vihreä valhe on vienyt Suomen talouden – kuten myös monen muun maan talouden täysin pöpelikköön. Kaikki tuulimyllyt pitää räjäyttää romuksi!

  Jätkä

  Visakallo:”Eikö Petkeles tiedä, että suomalaisissa voimaloissa on savukaasujen pesujärjestelmä, mikä poistaa myös rikin?”

  Onko tosiaan niin täydellisiä ääliöitä olemassa, että eivät tajua savukaasupesurien olleen käytössä jo vuosikymmenien ajan?

  Niissä pesureissa on vielä sekin etu, että ne lisäävät voimalaitoksen hyötysuhdetta. Kun perinteiseen pesuriin yhdistetään nykyaikainen hiukkassuodatin, onkin piipusta tuleva henkäys niin puhdasta, että laskeumaa ei enää tule lainkaan piipun kautta.

  Scientist Scientist

  Suomi vie tälläkin hetkellä, Fingridin sivujen mukaan, noin 900 MW(10% tuotetusta sähköstä) Viroon. Se nostaa hintaa Suomessakin. Virossa sähkön hinta on tiettävästi Suomeakin korkeampi.

   

  Apli

  Suomella ei ole varaa vihreään siirtymään, ydinvoimaa olisi pitänyt rakentaa reilusti lisää, ihmettelen miksei asia nouse hallituksen pöydälle, tuuli ja aurinko sähkö niin hienoja kun ovatkin ei ole perusvoimaa.. Surullista on turve, sen aika on ohi, suurin toimija pisti suot myyntiin ja nyt niitä on metsitetty, muutettu pelloiksi yms pienemmistä toimijoistakin moni pisti lapun luukulle otti romutusrahat. Talvesta tulee opettavainen, toivottovasti mahdollisemman kylmä niin nähdään mihin rahkeet riittää.. Siperia valitettavasti opettaa vielä..

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ilmeisesti pienydinvoimaloita olisi tulossa. Ei tarvitse rakentaa 10 vuotta vaan valmistuu nopeammin. Vety on myös tulossa: Saksassa kulkee jo juna sillä.

  Jänkhäjoonas

  Suomi on viimeiset 50+ vuotta ollut sähkön nettotuoja. Tällaisessa tilanteessa kun ollaan niin se on ihan sama millä sitä sähköä tuotetaan, kunhan sitä vain jostain tulee. Tähän saakka Ruotsista ja viime aikoihin Venäjältä on tuotu suurin osa sähköstä

  ”Suomi vie tälläkin hetkellä, Fingridin sivujen mukaan, noin 900 MW(10% tuotetusta sähköstä) Viroon. Se nostaa hintaa Suomessakin. Virossa sähkön hinta on tiettävästi Suomeakin korkeampi.”

  Baltia ja pohjoismaat kuuluvat samaan sähköalueeseen. Mitä jos Norja ja Ruotsi lakkaisivat toimittamasta sähköä Suomeen? Kävisi kalpaten

  MaalaisSeppo

  Fortum yritti reilut 10 v sitten saada periaatelupaa Loviisa 3:lle. Ei onnistunut, kun Kepu vastusti (Pekkarinen). Syynä oli aluepolitiikka – pohjoiseen piti rakentaa – tuli Fennovoima. Fortum sitten lähti investoimaan Venäjälle ja Uniperiin. Em poliittinen päätös on johtanut tähän sähköpulaan ja Fortumin suuriin tappioihin.

  Nyt Kepu on ollut taas asialla. Oli mukana masinoimassa turvekoneiden romutusta muun hallituksen mukana (ehkä vastentahtoisesti). Virhe liike joka tapauksessa.

  Opetuksena poliitikoille – älkää sotkeutuko energiakysymyksiin mutu tuntumalta. Mitenkähän käy tässä kivihiilikiellossa vuonna 2029?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 287)