Keskustelut Luonto Turve

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 287)
 • Turve

  Merkitty: 

  Mikä tekee turpeen poltosta huonomman verrattuna  puun polttoon?  Hiilitaseen kannalta?  Taikka miksi puun polttaminen ei muuta hiilidioksidi tasetta heikompaan suuntaan mutta turpeen poltto muuttaa?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Minkä takia Fortum sitten ei lähtenyt mukaan Fennovoimaan?

  Jänkhäjoonas

  Kyllähän Fortumilla oli pieni omistusosuus tuosta projektista. Taisivat alaskirjata sen jokin aika sitten

  Rane

  ”Vety on myös tulossa: Saksassa kulkee jo juna sillä.”

  Vedyn tekeminen vaatii sitä sähköä.

  Visakallo Visakallo

  Alexander Stubbin hallitus määräsi, että Fennovoiman kotimaisen omistuksen vähimmäisraja on 60 prosenttia. Kotimaisuus tarkoittaa EU- ja Efta-maita. Tämän päätöksen teki elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Hän keksi luvun päästään, koska se oli sopiva tasaluku. Vapaavuori nosti rajan ylös poliittisen uskottavuuden vuoksi. Moni äänestäjä karsasti uutta venäläistä reaktoria Suomen kamaralla, sillä Venäjä oli sotaa käyvä maa. Hallitusta olisi syytetty löperöksi, jos raja olisi ollut alempi. Omistusraja osoittautui visaiseksi kynnysehdoksi. Fennovoima haravoi ympäriinsä, mutta sijoittajia ei löytynyt. Sähkömarkkinat ovat olleet sekaisin monta vuotta. Yritykset eivät joko uskaltaneet sijoittaa tai ne eivät uskoneet laitoksen kannattavuuteen. Fennovoiman johto oli jo epätoivoinen, kun Fortum löi kaikki ällikällä 2. joulukuuta 2014. Ykskaks Fortum kertoi merkitsevänsä puuttuvan omistuskiintiön. Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula oli neuvotellut Rosatomin ja Venäjän valtion omistaman kaasuyhtiön Gazpromin kanssa paketin. Osapuolet olivat sopineet, että Fortum osallistuu Fennovoimaan ja samalla Fortum saa määräysvallan Karjalan koskivoimaloista. Kuulalle tämä oli uhkapeliä, jossa Fortum oli haastanut Venäjän poliittisen koneiston. Fortumia motivoi yksi asia ylitse muiden: Se oli hermostunut länsisiperialaisten voimaloidensa kohtalosta. IL 2015

  MaalaisSeppo

  Ei Vapaavuori ko 60 % keksinyt omasta päästään. Alkusyy on Matti Nykäsen fifty – sixty tokaisu. Vapaavuori valitsi ko tokaisusta suuremman luvun, kun piti sitä parempana.

  Apli

  Hyvinhän nuo entiset turvesuot kasvaa viljaa, esim kauraa.. Tuttu osti niitä vapolta ja laittoi kuntoon, viikonloppuna pui kauraa ja hyvä sato tulee.. Kertoi ostavansa pari entistä turvesuota lisää viljapelloiksi, halvalla kuulemma niitä saa.. Leivonmäellä 4h kerho istutti vapon entisille soille puun taimia, hyvin on kuulemma nekin lähteneet kasvuun..

  Per Ä Reikäs

  Vilu tuskin Eurooppaa kohtaa, vaikka Venäjä hyökkäys sodin yrittää.

  Kivihiiltä on ja paljon

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kaasu on hajautettu energia, kivihiili keskitetty. Lämmitysuuneissa (kotitalouksissakin) poltettiin joskus aikoinaan hiiltä, mutta vähän eri muodossa.

  Tolopainen

  Missä se kriisivalmius on, miten talot on voitu rakentaa ilman tulisijoja Suomen olosuhteissa. Onneksi ei tullut moista tyhmyyttä tehtyä. Sähkön hinta ei ole ongelma, se on vain pieni hidaste, joutuu aamukahvin keittämään puuhellalla, jos ei ole sähköä. Niin tehtiin maalla vielä 60-luvulla. Sähkön käyttö kotitaloudessa oli hyvin vähäistä.

  Metsuri motokuski

  Enää ei taida voida rakentaa taloa ilman tulisijaa. Joskus aikoinaan saattoi tehdä. Ainakin minun pojan taloon piti tulisija rakentaa rakennusvalvonnan vaatimuksesta.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 287)