Keskustelut Luonto Turveveron korotuksen peruminen.

 • This topic has 347 vastausta, 30 kirjoittajaa, and was last updated , sitten by AvatarJeps123.
Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 347)
 • Visakallo Visakallo

  Virossa sentään pääministeri eroaa, vaikka ei itse ole epäiltynä väärinkäytöksistä.

  Scientist Scientist

  Turpeen käytön sanelee aika pitkälle päästökauppamaksujen taso, joka lienee nykyisin 30 eur tasoa. Jos veron korotus oli 2,7 euroa, sen merkitys on melkoisen pieni verrattuna päästökauppaan.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”Voimaloiden tukipolttoaineeksi on tulossa maakaasu.”

  Millä aikataululla tämä toteutuu? Keravalla on, entä muualla? Käytetäänkö siellä missä ei ole maakaasuputkistoa LNG:tä?

  Rane

  Maakaasu ei näytä olevan ratkaisu kovinkaan monelle laitokselle.

  Turpeen rooli kaukolämmössä vaihtelee rajusti eri puolilla maata: Turku Energia käyttää turvetta parisen prosenttia tukipolttoaineena – Turun Seutu – Turun Sanomat (ts.fi)

  Ps.Laitoin tuon aloitelinkin 13.1.Seuraavana päivinä näyttää olleen pieni piikki allekirjoituksissa.Jos tämä on Metsälehden keskustelupalstan reaktio turvealan puolesta niin kiitokset.

  Tolopainen

  LNG varasto on jo Torniossa ja Vaasaan on tulossa terminaali. Lisäksi pienempiä  varastoja voimaloiden yhteyteen, joista sitä jaetaan teollisuudelle myös. Lähivuosien hanke, raskaspolttoöljy korvataan teollisuuslaitoksilla samalla maakaasulla. Neste jää bisneksen ulkopuolelle. Sehän jollain aikataululla lopettaa raakaöljyn jalostuksen Porvoossa. Se vähentää kolmanneksen Suomen hiilipäästöistä.

  LNG tulee laajasti korvaamaan dieselin ja bensiinin liikenteen polttoaineena öljynjalostuksen jälkeisenä aikana eli 2030 jälkipuoliskolla. Verkostoon voidaan myös pumpata biokaasua.

  Kurki

  Kuuluukohan Ruotsissa turpeenkäyttö energian tuotannossa päästökaupan piiriin? Ainakin EU näkyy hyväksyneen turpeenkäytön siellä uusituvaksi. Tuohon kansalaisaloitteeseen olisi pitänyt lisätä vaatimus turpeen määritteleminen uusiutumattomasta uusiutuvaksi kuten Ruotsissa.

  Ruotsissa siis turpeella tuotetulle sähkölle annetaan tukea uusiutuvan energian sähkösertifikaattien muodossa. EU on hyväksynyt Ruotsin järjestelmän. Ruotsi on perustellut turpeen tukea nimenomaan ympäristösyillä.

  https://www.tiede.fi/keskustelu/57656/ketju/turve_uusiutuvaa_energiaa_ruotsissa_fossiilista_suomessa

   

  Tolopainen

  Jos nyt poltetaan 5000- 10000v vanhaa turvetta, uusiutuminen on hyvin hidasta.

  jees h-valta

  Riippu mitä syvyyttä arvotetaan iältään. Pinnassa on tuoretta.

  Kurki

  Liekö iällä kovinkaan suurta merkitystä. Sillä paremminkin, että turvetta kasvaa joka vuosi ja siihen sitoutuu CO2 eri arvioiden kukaan 3..5 milj.tn/v.

  Visakallo Visakallo

  Onhan tämä oikeasti järjenvastaista, että kaikista pohjoisen Euroopan maista Suomi ainoana ajaa pelkän poliittisen arvontapäätöksen perusteella turvetuotantonsa alas ja korvaa sen tuontipolttoaineilla. Seuraavaksi puuenergiallekin ollaan laittamassa veroa, joten ainakaan kotimaisesta puusta ei tulekaan laajemmassa mitassa turpeen korvaajaa. Toivottavasti olen tässä väärässä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 347)