Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalat

Esillä 8 vastausta, 91 - 98 (kaikkiaan 98)
 • Tuulivoimalat

  Tämä ansaitsee oman ketjunsa, ettei koronaketjuun tätä valjasteta. Itselläkin omakohtaista asiaa, pienestä maabläntistä saamme 2 h korvausta vuodessa, vaikka lähin mylly yli km.n päässä

 • arto arto

  Kaikki varmaan tajuaa paperin käyttö vähenee koko ajan. Samoin rakennus materiaalin runko puuta muut ihan muuta. Sitä se vihreä tulevaisuus tekee. kohta tippuu metsämaan hinta ( nyt jo jotkut myy edullisesti) Ne kaikki heijastuu puun hintaan.

  Puuki

  Ei ole esim. sisustuksessa mäntypaneelin kysyntä heikentynyt. Se on taas muotia maailmalla joten hyvin käy kaupaksi.   Myös isojen puulevyjen kysyntä on lisääntynyt.

  Paperin käyttö vähenee mutta mm. pakkauskartongin käyttö lisääntyy.

  jees h-valta

  Paperin käytön väheneminen on harhaa. Nyt jopa pulaa sanomalehtipaperista liian voimakkaan alasajon seurauksena.

  arto arto

  Voimakaan alasajon seurauksena. Eli sillä ei ole kysyntää/ markkinoita. Eipä näy puupanelia kerrostaloissa. Maaseudulla näkyy omasta metsästä tehtyä. Viime kesänä oli lauta kallista. Sen korvasi muut vastaavat materiaalit

  jees h-valta

  Ei vaan alasajo tehtiin liian rajuna eli kysyntä on voimakkaampaa kuin nyt tarjonta. Onneksi ulkomailta saa kuten tyylilaji nyt on.

  Jätkä

  Tollo:”-Työllä ei voi maksaa mitään eläkettä, jos ei ole yritystä, joka maksaa kaikki työntekijän aiheuttamat kulut, eläkemaksut on yrityksen kulu.”

  Yritys, jonka palkkalistoilla on työntekijöitä, ei yleensä maksa edes palkkoja omista rahoistaan, puhumattakaan eläkemaksuista. Kannattava yritys teettää palkansaajilla tuottavaa työtä, jonka tuotosta jää kaikkien maksujen jälkeenkin vielä siivu yritykselle.

  Toki koko kuvio edellyttää yhteistyötä, mutta monesti yhtiön omistaja ei tee enää mitään muuta kuin kerää osinkoja ja voittoja. Palkattu henkilökunta tekee kaiken – myös johtotehtävät.

  Kaikki kulut maksetaan työllä – tai oikeastaan työn tuottamalla rahalla.

  EDIT

  Tolopainen

  EDIT Yritys ei tietenkään saa painaa rahaa, eli tuotteiden myyntitulojen on katettava kaikki kulut. Kun duunarit eivät halua sijoittaa euroakaan yrityksiin, jossa ovat töissä, jonkun muun on otettava riski. He haluavat vain rettelöidä, kuten Paperiliitto, joka ei edes halua neuvotella UPM:n johdon kanssa. Hiukan liikaa valtaa annettu yhdistystoiminnalle, koska pääsee estämään työntekijän työn, vaikka on työsopimus työn tekemisestä yrityksen kanssa. Eikä siinä sanota, että työskentelyn voi liitto estää.

  Nyt meuhkataan palkka-avoimuudella, sillä ei ole mitään merkitystä. Luottomiehet tietävät nykyisinkin jo kaikkien duunareiden palkat. Eikä niissä kovin merkittäviä eroja ole, kun ne maksetaan tehtävien mukaan. Nainen paprukoneen hoitajana saa saman palkan kuin mieskin. Mutta harvempi nainen kykenee teollisuuden tehtäviin, kun ne on raskaita tehdä.

  Kalle Kehveli

  Kuitupuun hinta voisi olla helposti 10€/m3 kalliimpi, jos ei metsähallituksen ja venäjän tuonnin avulla poljettaisi hintoja. Nämä on valtion päätettävissä. Palkoilla ei ole osuutta siihen, vaan sillä, että tyhmät metsänomistajat myyvät kuitupuuta ja liian halvalla.

Esillä 8 vastausta, 91 - 98 (kaikkiaan 98)