Keskustelut Puukauppa UPM kampanja.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)
 • UPM kampanja.

  Osui korviin radiosta mainos, jossa UPM tarjoaa 100e metsänhoitoseteliä, yli 400 kuution kaupoista. Onkohan tämä nyt mietitty tarkkaan? Mielestäni luo varsin kitsaan vaikutelman. 400 kuutiota on kuitenkin ihan kelpo leimikko. Vähintään 500e tai 1 ha taimikonhoitoa olisi luonut hyvän vaikutelman.

 • pihkatappi pihkatappi

  Puukilla jotenkin jäänyt tämä käsitys, eikä vaan usko kerralla. Metsäteollisuus valitti pienpuun tuen olevan kilpailulakien vastainen ja siiten tuki rustattiin uusiksi.

  Puuki

  Minähän sanoin että alkuun kun uusi laki tuli voimaan oli puhetta vain energiapuusta.  Sulla ei toimi luetun ymmärtäminen kunnolla.

  Eh:n puun kantohinta laski heti tuen verran kun se tuli voimaan v. 2015 .

  pihkatappi pihkatappi

  Siinä se ero hintaryhmä1 ja 2 välillä karkeasti voisi ollakin, eli saako kohteelle kemeratuen.

  Timppa

  ”Yksi yläharvennus ennen päätehakkuuta lisää kiertoajan nettotuloja, jos metsä on hoidettu ja suht. tasakokoista. ”

  Netissä on kooste ”Tasaikäinen ja jatkuvapeitteinen kasvatus-mitä tiede sanoo”  Eräs tulos oli tämän mukaan se, että alaharvennettu kuusikko reagoi nopeammin hakkuuseen kuin poimintahakuttu, johon jätettiin pienemmät puut.  Minä tulkitsen tulosta siten, että yläharvennuksella saa hetkellistä hyötyä, mutta alaharvennuksella pysyvää, koska suuret puut, joilla on hyvä kasvuvoima, petraavat nopeasti kasvuaan.  En tietystikään voi väittää olevani oikeassa.  Varovaisuusperiaate kannustaa käyttämään alaharvennusta.

  Männiköissä käytetämme laatuharvennusta, jossa jätettävien puiden kriteerinä on hyvä latvus ja mahdollisimman sama pituus.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä kysymys, Timppa. Yläharvennus ennen päätehakkuuta on ainakin silloin järkevää, jos jätettävillä puilla on hyvä latvus ja ne kasvavat edelleen hyvin. Tämä voidaan todeta kasvukairan lastusta. Jos puiden kasvu on jo ylitiheyden vuoksi hiipunut, ne saattavat ottaa yläharvennuksen jälkeen kasvupyrähdyksen tai sitten ei.

  Tolopainen

  Mitenköhän tuo lienee, jos metsänkasvu on lopahtanut kolmeen kiintoon ja sieltä otetaan suurimmat puut pois ja pudotetaan niiden hinta harvennustukin hinnaksi, sen jälkeen kasvatetaan muutamaa runkoa hehtaarilla, jotka olisi päätehakkuussa myyty 30€ kiinto pikkutukkina. Nuo päätehakkuurahat tuplaantuu rahamarkkinoilla kymmenessä vuodessa, metsässä tuotto jää hyvin vähäiseksi.

  pihkatappi pihkatappi

  Samoja olen Tolopaisen kanssa räknännyt. Jos harventaa vielä ennen päätehakkuuta, niin ottaa pois ne puut, jotka ei sahan ostajaa kiinnosta. Toki joskus voi olla liian hyvä tilaisuus yläharventaa, esim tukkien hinnat korkealla ja jäljelle jää huomattavaa arvokasvua tuottava puusto.

  metsä-masa metsä-masa

  Itä-Suomalaisille ja kainuulaisille  UPM:n tehtaiden alasajo ja  oston lopettaminen oli pettymys. UPM piti asiakkaistaan kiinni monipuolisella puukauppaan liittyvillä tilaisuuksilla ja oheistuotteilla.

  Sopimus tilalliset ja urakoitsijat olivat oikeinkin tuohuksissaan kun luotettava ja useamman sukupolven ajan toimineen kumppanin toiminta päätettiin lopettaa. Nyt tarjolla oleva 100 €:n metsänhoitoseteli tuntuu, ettei asiaa ole mietitty kovinkaan tarkkaan.

  Jatkoon UPM:n paluu on hyvä ja kilpailua lisäävä uutinen !

   

   

  Tolopainen

  UPM ostotoiminta on taantunut .Tuolla yhtiöllä  ostotoiminta keskittyy tehtaiden ympäristökuntiin, ovat ilmeiseti tehneet jonkinlaisen sopimuksen, että eivät ole ostoissa kovin aktiivisia, kun MG ostaa kuitupuuta heille, ei tarvitse kilpailla puueristä.

  Puuki

  Miten niin taantunut , kun ihan vasta laajentanut ostoaluettaan ? Tavallisesti uusien toimistojen perustaminen viittaa juuri päinvastaiseen kuin ostojen vähentämiseen.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)