Keskustelut Metsänhoito Vahinkojen korvaamisesta niiden torjuntaan

Esillä 7 vastausta, 341 - 347 (kaikkiaan 347)
 • Vahinkojen korvaamisesta niiden torjuntaan

  Rohkenen avata vielä yhden viestiketjun tästä aiheesta tällaisella ehdotuksella:

  • Lopetetaan hirvivahinkokorvaukset  kokonaan, systeemi ei toimi, eikä tule koskaan toimimaan.
  • Rahoista vain pieni osa päätyy vahingonkärsijälle, pienet korvaukset vain ärsyttävät korvauksenhakijaa.
  • On järjetöntä korvata nimellisellä pienellä summalla jo sattunutta suurta vahinkoa.
  • Käytetään metsästäjiltä kerätyt lupamaksuvarat tuhojen ennaltaehkäisyyn.
  • Riistahallintolain 14 § edellyttää sekin riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen ennaltaehkäisemistä.

  Karkea esimerkki miten se voisi toimia: Trico karkote on todettu toimivaksi. Jos Yksityinen metsänomistaja ostaa sitä suoraan, hinta on luokkaa 11€-12€/ litra (alv 0), ei onnistu.
  Jos riistaorganisaatio ostaisi ison erän tukkuhinnalla suoraan valmistajalta voisi hinta olla luokkaa 5€ /litra. (ainakin Virosta saa 8€ /litra).
  Käytetään vuosittain metsästäjiltä kerättävistä lupamaksuista,  jotka on tarkoitettu vahinkojen korvaamiseen, esim.  5 milj.€ . Sillä voitaisiin ostaa suoraan Tricoa, saisi 1 000 000 litraa, jolla suojattaisiin vuosittain 100 000 ha taimikoita.

  Metsästysseurat voisivat toimia ”vähittäiskauppiaina” ja jakaa Tricot tarvitseville ilmaiseksi. Fiksut imagostaan huolehtivat seurat voisivat myöskin ruiskuttaa talkoilla karkotteen niiden taimikoihin, jotka eivät pysty tai halua tehdä sitä itse.

  On kaksi vaihtoehtoa: Joko pidetään hirvikanta niin alhaisena, ettei kohtuuttomia vahinkoja synny tai metsästyksen harrastajat ehkäisevät vahinkojen syyntymisen muulla tavoin. Pankaa toimeksi!

 • Planter

  En ole kokeillut valoa/ääntä tuottavia eläinkarkottimia hirvelle. Niissä on liiketunnistin, joka laukaisee hälyttimen, kun eläin tulee noin kymmenen metrin päähän, eli taimikon reunaan pitäisi laittaa niitä parinkymmenen metrin välein, jos niistä rakentaisi ”aidan”.

  Valkohäntäpeuroille olen rakentanut  puutarhaan omatekoisen karkottimen. Useita verkkosähköllä toimivia liiketunnistimia, jotka laukaisevat päälle peltitynnyreissä olevat matkaradiot 15 sekunniksi. Kirppikseltä haettuja radioita on kolme viritettynä eri kanaville ja äänenvoimakkuus täysille. On toiminut viime kesän hyvin, kun on täysin hiljaista ja yhtäkkiä Matti ja Teppo karjaisevat täysillä ”mä joka päivä töitä teen…”niin kyllä lähtevät elukat kauhuissaan, kohti Tampereen pohjoispuolisia alueita.

  Naapuria pitää varoittaa, kun tällaista käyttää.

  jees h-valta

  Ja noistahan ei mitään taloudellisia kuluja eikä vaivaa ole ollut. Toisin kuin minun aitaamissani taimikoissa on aina ollut. Ainakin niin olen käsittänyt eräiden kirjoituksista.

  Remie

  Onko trikolle vaihtoehto, kun eläimet tottuvat hajuun niin teho menee. Kauanko Trikoota on ollut ja käytetty.

  Planter

  Liiketunnistimet Motonetista 9,99€/kpl, radiot kirppikseltä 2-3€/kpl, johdot romukaupasta 5€. Muut tarvikkeet varaston miljoonalaatikosta. Yhden illan urakka. Ei vaadi huoltoa.

  Tricoa on myyty n. 10 vuotta. Eivät taida tottua hajuun. Pitäisi saada rhy:stä ja mhy:stä. 10 litran kanisteri 55€, riittää noin hehtaarille.

  Remie

  Panter , kiitoksia.

  sitolkka

  Jos saataisiin tehtyä tarpeeksi korkeat peuran pitävät aidat niin lapista homman tuntevia poromiehiä. Ohjeaidat, ajoketjut, mönkijät, rossimopot ja helikopterit. Saataisiin ajettua koko kylän peurat aitaan. Aidalla sitten rynnäkkökivääreiden tai konepistoolien kanssa tarkkasilmäiset miehet.

  Remie

  Kuinka olisi liiketunistimellinen etälamautin. Eiköhän peura ole hetken tokkurassa. Pitäisi vai  olla hälytin kotiin että pääsee elikon köyttämään kiinni. Kymmenkunta kerää ja tilaa teurasauton. 12m kontti olisi hyvä siinä  odotustilana , kontti on niin vahva että kestää karhunkin. Kattoon aukko ruokintaan. Kun paikkakunnalta peurat loppuu niin kontti seuraavan kohteeseen . Kaikkialle saataisiin hyöty noista elikoista. Metsäpeurat voisi vapauttaa jos ovat terveitä. Kun olisi nuorempi niin yrittäisin ainakin jotain tuon tyyppistä. Tuo metsästys on kovin raadollista ja alkukantaista, aika epäsiistiäkin.

Esillä 7 vastausta, 341 - 347 (kaikkiaan 347)