Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 2,399)
  • Vaihtoehtoja avohakkuulle

    Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos maareformin tulos on metsittäminen, se kelpaa oikein hyvin. Ei kaikki vihreät vastusta yksityistä maanomistusta.

    Gla Gla

    Yleistäminen on aina vaarallista, mutta luotan siihen, ettei asian sijaan yleistämisen ongelmiin nyt tartuta.

    Yksityinen omistus ei ole ongelma, vaan päätösvalta. Metsälaki ei riitä, fsc on siitä hyvä esimerkki. Toisaalta juuri kun metsänkäyttömenetelmiä vapautettiin ja jk:n aseman parantumisesta iloittiin, tuloksena olikin esitys menetelmien valinnanvapauden rajoittamisesta!

    En voi sietää tällaista politikointia, jossa päämääränä ei ole kotimaan asioiden kehittäminen, vaan ulkomaisen kilpailukyvyn parantaminen. Ympäristokortti on tässä joko puhdasta tietämättömyyttä tai sitten keppihevonen, jolla vihreät karauttaa kohti suomalaisen yhteiskunnan auringonlaskua.

    Puuki

    MH tekee avohakkuita tavallista nuoremmissa metsissä luultavasti osin sen takia, kun jotkut vaatii niiden lopettamista. Talous ei avohakuukieltoa  kestäisi.  Toinen syy on entisten Osaran aukeiden kohdalla se, että kerralla ei voi eikä kannata niin isoa aukkoa enää tehdä joten sitä uudistetaan pikkuhiljaa kevyemmin menetelmin kuin aikoinaan , kun oli pakko saada paljon puuta metsistä lyhyellä aikaa. Aukosta tuli silloin liian laaja ja uudistamisongelmia tavallista enemmän sen takia.

    Gla Gla

    Mitä jatkuvan kasvatuksen massapuuta kammoksuva porukka nyt sanoo, kun vessapaperikoneet pyörii täysillä ja kaupoissa on hyllyt tyhjänä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Avohakkuuttoman metsätalouden jäljillä Askolassa: heikosti kehittyviä paksusammalisia kuusikoita männyn kasvupaikoilla.

    http://www.metsalehti.fi/artikkelit/metsasta-innostunut/#f504cdcf

    Kumikettu

    Ei kukaan jaksa niin paljon ahteria hinkata, etteivätkö hyllyt taas täyttyisi vessapaperista. Hullua käytöstä kansaltamme tämä hamstraus.

    Turhaa vääntää jatkuvasta ja jaksollisesta. Jokainen hoitaa omansa miten haluaa. Koneet pitäisi saada enemmän töihin ja vähemmän lavetille. Pitäisi päästä hoitamaan kompaktisti alueet siten, että yksi ketju hoitaa yhden alueen kaikki työt ja sitten seuraava veto alueella 10-20 v:n päästä. Väleissä toimisivat metsurit vain.

    Koronan jälkeisessä yhteiskunnassa pitää päästä tähän. Työkalut löytyvät. Ahneus ja kyräily on heitettävä pois. Yhtiöillä on kuitenkin jatkuva kartelli päällä, olkoon vastakin, mutta siten, että metsänomistajat hyötyvät myös ja kunnolla.

    jees h-valta

    Mikä vika nykysysteemissä on Kumikettu? Minulle ainakin on ykshailee meneekö kone vain minun palstani ja sen jälkeen kulkee lavetilla seuraavalle kohteelle. Työllistävä vaikutushan tuolla vain on. Ei meidän tarvii tästä aivan suoerjättitehokasta yhteiskuntaa yrittää kun emme pysty edes aivan tavisyhteiskuntaa pienessä kriisissä pyörittämään. Ahneutta ja kyräilyähän juuri tuo aiheuttaa jos monelle eri toimijalle joku pääsee työstämään ketjussa.

    Kumikettu

    Se vika, että koneet kuuluvat olla metsässä eikä lavetilla. On hoidettava niin, että tämä nykyinen tilanne loppuu.

    Kyllä tämä tavisyhteiskunta pyörii tässä kriisissäkin, ei isompia röyhtäyksiä.

    jees h-valta

    Aika tasapainoinen on kysynnän ja tarjonnan ja työstön suhde metsissämme. Ei siellä ole mitään hirmuista lisäsuorituspainetta, korkeintaan ”suorittavalla portaalla” sitä esiintyy.

    Metät kunnossa!

    Jeese, kyllä aina pitää pystyä kyseenalaistamaan nykymeno ja tähdättävä parempaan tuottavuuteen jatkossa – alueella kuin alueella. Se on ihan normaali ajatusmaailma. Ravintoketjussa kaikkien on pärjättävä. Ja toisaalta jos kokonaisarvoa (tuottoa) saadaan nostettua voi siitä jäädä alkutuottajallekin enemmän. Siinä tapauksessa jos ei jää enempää alkutuottajalle voi olla toiveikas, että kauppa syntyy seuraavanakin vuonna….

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 2,399)