Keskustelut Tekniikka Verotus

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 126)
 • Verotus

  Työläis naapurini osti ensin mönkijän ja sitten viellä neliveto traktorin.

  Kysyisin vain? Voivatko muka vähentää metsä verotuksessaan niillä kaupassa käynnit ja leikit.

  Varsinkin kun heti naapurista löytyy tekijät koneineen tosi maksaville.

  AJOPÄIVÄKIRJA

 • Tolopainen

  Ne on eri miehet, joilta rouvat karkaa. Naapurikin tuossa piti yhtä kanaa vaihteeksi 10v, nyt näyttää olevan uusi.

  Visakallo Visakallo

  Seuraava hallitus joutuu tekemään korkojen kanssa verotukselle ja monelle muulle asialle sen, mitä nykyiseltä hallitukselta jää tekemättä:

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ef6a1f39-f1a3-4fbe-bd0e-a766e62b4fc3

   

  Haba Haba

  Lautakasa-Masa voisi aluksi vähentää kuntien tukia, taitaa tuloista tulla 50-60% valtiolta. Eli kaupunkilaiset kustantaa maaseutumaskottien elämisen.

  vmt

  ”Samoin joskus kuorma-autoilijoilla on ollut vetokoukkuvero jne jne.”

   

  On edelleen ja se suunnilleen tuplaa käyttövoimaveron, jos autoa käytetään puoliperävaunun tai varsinaisen pv:n vetämiseen. Tarkemmat tiedot traficomin sivuilta…

  Visakallo Visakallo

  Haba on alkanut lipsauttella…

  Tolopainen

  Ilman kuntien tulontasausjärjestelmää, Suomessa olisi asutusta enää muutamassa suuressa keskuksessa Etelä-Suomessa. Etelässäkin on paljon heikosti menestyviä alueita. Ei nuo etelän pienet kunnat ole Tuupovaaraa kummempia. Tietenkin joku Päijät Hämekin on väestöllisesti aivan turha alue, kaikki voisivat asua isommassa reservaatissa, jossa olisi paremmat julkiset palvelut. Kaikissa maakuntakeskuksissa, väestö voisi asua niissä pääosin ja muutama suurtila voi hoitaa maa- jametsätalouden. Suomen väestömäärä voi vaikka puolittua, niin vientiin saadaan sama määrä tavaraa kuin nykyisinkin, mutta energiankulutus ja päästöt pienenee huomattavasti. Päästöongelma johtuu tietenkin valtavaksi paisuneesta ihmismäärästä. Siitä tuo nykyinen pandemiakin johtuu. Suomessa myydään vajaa prosentti Euroopan autoista, ei sillä osuudella ratkaista mitään ongelmaa.

  Talouskasvu on Suomessa päättynyt jo vuosikymmeniä sitten, bkt on kasvanut vain sen takia, että sen laskentatapaa on muutettu. Verotuloja on saatu kasvatettua keksimällä uusia veroja ja nostamalla alv aivan järkyttävän korkealle.

  Aika paljon häviää, jos asuu haja-asutusalueella ja maksaa korkeita veroja palveluista joita ei saa. Taajamassa muutkin elinkustannukset on edullisemmat, voi käydä marketissa tarjousostoksilla ajamalla pari kilometriä. Kyläkauppaan ei tarvitse lähteä koskaan eikä keisarin huutokauppaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tolopainen taitaa asua pienessä taajamassa tai pienessä asunnossa, kun väittää elinkustannuksia pienemmiksi taajamassa. Katoppa oikotie.fi:stä ja vuokraovi.comista mitä asuminen suurimmalle osalle kansaa maksaa.

  Scientist Scientist

  Asunto isossa kaupungissa on varmasti kallis, mutta se on samalla myös sijoitus, jota jopa valtio on tukenut korkovähennyksin. Oman asunnon myyntivoitosta ei tarvitse maksaa veroa Suomessa toisin kuin Ruotsissa.

  Valtio maksaa kolmasosan Suomen vuokrista vuokratuen muodossa. Tämä osin selittää suurten kaupunkien korkeat työttömyysluvut.

  Tolopainen

  Noo ei tämä omakotitalo kovin pieni ole, mutta 80-luvulta, jotta en laske enää pääomakuluja. Kyllä kaksiossa kerrostalossa asuminen tulee kalliimmaksi, jos itse joutuu maksamaan kulut. Asumistuella asuminen on tietenkin edullisinta.

  Helsingin keskustassa jotkut asuvat ilmaiseksi, on taloja, joissa vuokrat kattaa kaikki kulut eikä yhtiövastikkeita kerätä.

  Minulla on omakotitalossa autotalli ja autokatos, kerrostalossa noistä pitäisi maksaa lähes tonni vastiketta vuodessa. Pelkkä kaksi viivaa kerrostalon tontilla, joiden välissä voi pitää autoa maksaa tuhansia euroja ja lisäksi aivan järjettömät kiinteistöverot. Kerrostalot ovat rakennusliikkeiden ja pankkien rahastuskohteita nykyisin.

  Visakallo Visakallo

  42 vuotta tuli asuttua maatilalla, 5 vuotta rivarissa, ja nyt 16 vuotta omakotitalossa. Kyllä rivarissa asuminen ylivoimaisesti edullisinta oli niin pääoma-, kuin suorine kuluineenkin. Toki neliöitäkin oli vähemmän.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 126)