Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

  • Tämä aihe sisältää 4,055 vastausta, 102 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten VisakalloVisakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,621 - 2,630 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Visakallo Visakallo

    Suomen hakkuut voivat jopa oikeasti puolittua nykyisestä, jos laskusuhdanne leikkaa tuotantoa, vanhoja tuotantolaitoksia suljetaan eikä uusia rakenneta. Pääministeri Pekka Haavisto kilistää silloin maljoja valtiovarainministeri Li Anderssonin ja ympäristöministeri Sini Harkkin kanssa!

    MaalaisSeppo

    Ajatuksena on, että palkkojen alentaminen ja kulutuksen vähentäminen voidaan välttää, kun hiilitaseen hoitoa siirretään enenemässä määrin metsänomistajille.

    Nythän metsänomistajat huolehtivat suurelta osin hiilinielusta (31 milj t/a). Tätähän voidaan joidenkin mielestä lisätä reippaasti, jotta muiden kansalaisten (tai ainakaan helsinkiläisten) ei tartte tehdä mitään.

    Scientist Scientist

    Kyllä on sekavaa kun katsoo näitä malleja. Tuskn voi niihin paljoa luottaa, varsinkin maaperän hiilivaraston kehityksestä ei tiedetä juuri mitään. mutta silti lasketaan !!! Osa on myös peräisin muista kun Suomen oloista. Mutta tutkijathan rakastavat malleja:

     

    Tolopainen

    Niin miten tuo hakkuiden puolittaminen hoidetaan. Ilmeiseti valtio joutuu lunastamaan puolet metsistä pakkosuojeluun. Markkinatalousmaassa valtion on aika vaikea ohjata hakkuita, kun ei osallistu mitenkään rahallisesti tuotteiden markkinointiin. Aiemmin maidolla oli tuotantokiintiöt, joiden ylittämisestä joutui maksamaan korkeita sakkomaksuja. Jokaiselle tilalle määrätään hakkuukiintiö, jota ei saa ylittää tai tulot menee valtiolle. Ei oikein kuulosta uskottavalta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Puolitetut hakkuut olivat siis vain yksi skenaario joukosta tulevaisuuden vaihtoehtoja, ja täällä siitä kirjoitetaan ikään kuin asiasta olisi jo päätös tehty.

    Mielenkiintoista ilmastopaneelin uutisissa on uusi vakavuus jolla ollaan tartuttu metsätuhoennusteisiin. Jos metsiemme kasvu meneekin sienten, kuoriaisten ja hirvien suihin ja loput kaataa myrsky, sitten ei ole hiilinielua eikä paljon hakattavaakaan. Monimuotoisuutta on ja paljon. Jospa hirvieläinongelma ratkeaakin tässä yhteydessä?

    Timppa

    Kopsasin tähän tuonne uutis ja blogi-osioon kirjoittamani terveiset:

    Ihmetyttää, ettei tutkittu myös sellaista skenaariota, että hakattaisiinkin 120 miljoonaa m3. Sehän on paljon realistisempi malli kuin 40 miljoonaa m3, mikä johtaisi Suomen metsäteollisuuden ja myös hiljalleen suuren osan metalli- ja kemianteollisuutta alasajoon ja päästöjen lisääntymiseen muualla.
    <div class=”comment__text”>

    Oliko kenties ”tutkijoiden” huoli, että saattaisi tulla epätoivottuja tuloksia. Todellisuudessa tarvitsemme erittäin voimakkaita harvennushakkuita, jotta nyt riukuuntumisvaarassa olevat nuoret metsät saataisiin pelastettua hyvään kasvukuntoon. Jatkossa tarvitsemme myös runsaita uudistushakkuita, jotta kasvuvoimansa harventamattomuuden vuoksi jo menettäneet alueet saataisiin jatkossa hyvän hoidon tuloksena tuottamaan kunnon metsiä.

    </div>
    <div class=”comment__content__footer”></div>

    Visakallo Visakallo

    Lapsena ollessani minua pelotti Suomen tulevaisuus kylmän sodan aikaan 60-luvulla. Silloin pelättiin  Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välistä ydinsotaa. Nyt minua  pelottaa uudestaan, mutta pelon aihe on nyt täällä Suomessa. Mitä tälle maalle tapahtuu, jos todellisuudesta vieraantuneet, elävää elämää kokemattomat poliitikot pääsevevät valtaan, ja he kuuntelevat vielä enemmän todellisuudesta ulkona olevia asiantuntijoita.

    Tolopainen

    Vihreä Pekka on suosituin pääministeriksi. Kylläpä nähdään pääministerin tehtävä,vaatimattomana, jos ylioppilas Haavisto on Suomessa paras siihen tehtävään. Vielä 70-luvulla hänet olisi laitettu vankilaan sukupuolisen suuntautumisensa takia. Epäilen, että KD ei ainakaan lähtisi hänen johtamaansa hallitukseen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Komppaan Timppaa: 100 miljoonan motin hakkuupoistuma olisi syytä myös tutkia, vaikka tulos onkin epävarma maaperän osalta.

    Tolopainen

    No miksi, kun 80 milj kuutiota johtaa työryhmän käyttämällä mallilla nielujen pienenemiseen, kai isompi määrä johtaa vielä huonompaan tulokseen. Nythän tuolla mallilla paras tulos tulisi jos ei hakata ollenkaan ja kaikki jäisivät kotiin istumaan kiikkutuoliin eivätkä menisi autolla töihin. Myös kiinalaisen tavaran rahtaus pitäisi tänne lopettaa samoin vienti Kiinaan nollapäästöt edellyttää siirtymään omavaraistalouteen, sellaiseen joka oli 100v sitten. Myöskään proffia ei tarvita nykyisiä määriä elätettävänä, se aiheuttaa paljon päästöjä.

    Hiilinielujen synnyn estävät lahottajasienet ja bakteerit. Nykyiset fossiilisen polttoaineen varastot ovat syntyneet ennekuin lahottajat ja mädättäjät ovat kehittyneet maapallolle. Enää metsistä ei saa mitenkään hiilinieluja hakkaamattomaan metsään ei kerry hiiltä kun lahoamista on yhtä paljon kuin kasvua. Puut pitää hakata ja viedä johonkin, jossa ne eivät lahoa, jos nykyisin aiotaan sitoa hiilta metsässä. Luonto pyrkii tasapainoon se ei muuta ilmastoa vaan säilyttää nykyisen tilan, mutta ei pysty enää poistamaan ylimääräistä hiiltä. No sitä on sitoutunut merivesiin jo paljon enemmän kuin ilmakehään on tullut lisää. Meren plankton poistaa ilmasta hiiltä, kun se vajoaa kuollessan merenpohjaan hiili poistuu kierrosta.

Esillä 10 vastausta, 2,621 - 2,630 (kaikkiaan 4,055)