Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,661 - 3,670 (kaikkiaan 3,681)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • Planter Planter

  ”Eikös suden vaikutus hirvikantaan näy jo Varsinais-Suomessa. Molempia on reilusti yli tarpeen ja kannat vain kasvavat .”

  Ei susi ole aiheuttanut hirvieläinongelmaa. Meillä tämä on niinpäin, että suuri hirvielänkanta on tuonut mukanaan susiongelman.

  Gla Gla

  Kieltämättä kovasti toivon, että sudet alkaisivat viihtyä pääkaupunkiseudun rajoilla. Muutaman ponitallin asukit saisi pikkutyttöjen iloksi mennä, samoin jokunen agilitykoira tai puudeli. Sitten voitaisiin seurata reaktioita ja suhtautumista kannanhoidolliseen metsästykseen.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Olikin aika monta metsäaiheista juttua tuolla, mutta aika yleisellä tasolla liikkuvia.

  https://tarmoketola.net

  Rane

  Ranelle tulee vielä metsuriajoilta periytyen MH:n henkilöstölehti paperisena.Täytyy todeta että se on muuttunut/vihertynyt  totaalisesti.Uusimmasta en ainakaan ensimmäisellä selauksella löytänyt yhtään metsätalous-aiheista juttua.Toimitus vaikuttaa häpeavän metsähallituksen perustoimintaa ja koettaa häivyttää mokoman pois pilaamasta uutta imagoa.

  Löytyy näköjään nettiversiona.

  Metsä.fi-lehti (metsafi-lehti.fi)

   

  Puuki

  Ei kelvannut T.Ketolan blogiin asiallinen komentti .  Mukavampihan se on tietysti ihan itekseen kirjotella blogitekstejä mitä milloinkin mieleen juolahtaa , kun ei ole yhtään komenttia haitolla kyseenalaistamassa väitteitä.

  nuori isäntä

  http://www.eipoltetatulevaisuutta.fi

  Kukakohan tekisi vasta-aloitteen? Voisi tulla kaksinkertainen määrä nimiä…

  Gla Gla

  Mustaa siinä väännetään valkoiseksi yhden ihmisen ideologian takia:

  Suomalaisilla on vahva luontosuhde. Me tunnemme metsiemme merkityksen kansallismaisemalle ja koko planeetan hyvinvoinnille. Metsät ovat tulevaisuudellemme välttämättömiä: ne sitovat kasvaessaan hiiltä ilmakehästä ja hidastavat ilmaston lämpenemistä. Metsien polttaminen on lyhytnäköistä ja kestämätöntä. 

  Luontosuhde kyllä on ja se on syntynyt vuosisatojen mittaisesta metsien hyödyntämisestä. Kestämätöntä olisi romuttaa tuo historia, koska ilman sitä ei meitä olisi olemassa.

  Huvittava yksityiskohta on allekirjoittajien määrä tällä hetkellä, sama kuin Aku Ankan auton rekisterinumero.

  Petkeles Petkeles

  ”Luontosuhde kyllä on ja se on syntynyt vuosisatojen mittaisesta metsien hyödyntämisestä”

  Samanlainen suhde kuin possulla ja teurastajalla.

  Visakallo Visakallo

  Suomalaisten luontosuhde on ollut todella hyvä, sillä meillä metsät ovat säilyneet oikein hyvin ja monipuolisinakin, toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa. Nyt meille annetaan metsien hoitoon ohjeita näistä metsänhävitäjämaista, mutta eiköhän jossain vaiheessa suunta vielä käänny päinvastaiseksi, – vai mitä Petkeles?

  Puuki

  Metsien polttaminen on lyhytnäköistä. Se on  totta.    Samoin on lyhytnäköistä olla korjaamatta esim. harvennushakkuista energiapuuta. Kun metsät riukuuntuu liikatiheinä, niin hidasta puun palamista alkaa tapahtua kiihtyvään tahtiin niissä metsissä.  Esim. kuusikoissa  se itseharvennus alkaa yleensä n. 50 v. ikäisissä metsissä, joskus aiemminkin.  Vanhojen metsien hoitamattomuuden seurauksista  on esimerkkejä suurpaloista esim. Kanadasta, Usa:sta ja Siperiasta.

Esillä 10 vastausta, 3,661 - 3,670 (kaikkiaan 3,681)