Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

 • Tämä aihe sisältää 3,681 vastausta, 94 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten VisakalloVisakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 3,651 - 3,660 (kaikkiaan 3,681)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • Timppa

  Riku Lumiaron yleisökommentissa Riistapäivillä näkyi ehdotus että poronhoitoalueen eteläreunaa siirrettäisiin pohjoisemmaksi metsäpeuran suojelemiseksi.

  Tällaista tämä nykymeininki on.  Mitään arvoa ei anneta ihmisten  ammateille.

  Yle Arenassa on hämmästyttävää kyllä turkistarhausta asiallisesti käsittelevä ohjelma, joka seuraa nuoren tarhaajan elämää ja hänen päätöstään lopettaa kannattamaton tarhaus ja muuttaa perheineen Ruotsiin, jossa ansiot ovat paremmat.  Problematiikka oli minunkin vanhemmille hyvin tuttua.  Jotenkin saivat aina keploteltua lamojen yli ja 5 lasta koulutettua.  Ja lopulta ostettua vielä metsääkin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eteläisimmissä paliskunnissa on kohtalaisen vähän poroja, ja ne ilmeisesti ruokitaan jo esimerkiksi Kainuussa talvisin pääosin tarhaan? Metsäpeura-alueen ja poroalueen väliin voitaisiin pyrkiä muodostamaan ei-kenenkään alue, jossa kumpikaan laji ei esiinny. Saattaisi onnistua vaikkapa maksamalla etelän poronhoitajille luopumiskorvausta. Metsätalouden edellytykset tuolla alueella paranisivat kaupan päälle, kun myös koivua voitaisiin uudistaa. Metsäpeuran ruokavalio on ilmeisesti lähellä poroa joten se ei todennäköisesti olisi hirven veroinen taimikkotuholainen. Yksi vaihtoehto olisi, että poroista luopuville talouksille tarjottaisiin uutta työtä metsäpeuran tarhaajina. Peuran ja poroalueen välinen aita pitäisi myös siirtää pohjoisemmaksi.

  Visakallo Visakallo

  Poiminta Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta 27.1.2022:

  ”Vihreiden ongelma taas on keskihakuvoima: paino imeytyy kohti oikeaoppista ja oikeita termejä käyttävää puolueydintä. Vihreistä on tullut sisäsiittoinen, ryppyotsainen ja avoimuutta hylkivä Gröna Klubben.”

  Tähän on tultu. Näin kirjoittaa nyt valtakunnan ykköslehti. Onko historian lehti kääntymässä? Voisiko se vaikuttaa jatkossa myös metsäkirjoitteluun?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hesarissa tosiaan reipas meininki: eilen sai sapiskaa Päivi Räsänen ja nyt vihreät. Kukahan seuraavaksi? Ehkä kyseessä on luonnollinen poistuma: kun kaikki puolueet huomioivat ympäristöasiat paremmin, vihreiden elintila kapenee.

  Gla Gla

  ”Voisiko se vaikuttaa jatkossa myös metsäkirjoitteluun?”

  Ei. Hesari toistaa sen, minkä vihreät ovat itsestään analysoineet. Tarkoitus on tehdä korjausliike ja nostaa kannatustaan. Koulutetut äänestäjät tajuavat, että tämä on oikea tapa toimia. Johonkin muuhun kohderyhmään voisi purra paremmin se, että vika löytyy muualta kuin puolueen tavasta toimia.

  MaalaisSeppo

  Vihreiden metsäpolitiikasta ja Hesarin avituksesta huolimatta vihreiden kannatus on ainakin Helsingin ulkopuolella romahtanut ja hyvä niin.

  Mahdollisesti on käynyt niin, että em asioiden johdosta vihreät ovat entistä enemmän kuplautuneet Helsinkiin (Kallion kupla). Näin ko ongelma on saatu rajattua ja johtaa sisäsiittoisuuden vaikutuksesta näivettymiseen paikalliseksi, kutistuvaksi ongelmaksi. Tätä kiihdyttää myös Helsingin kaukolämmön hinnan käynnissä oleva voimakas nousu. Tähän asti Helsingissä on uskottu, että vihertymisen maksaa maakunnat ja Kalliossa menee kuten ennenkin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hesarin pääkirjoituksessa haukuttiin tänään susiluvat ja osuman sai myös ministeri Jari Leppä. Siellä on pääkirjoitusten linja muuttunut aika kovaksi.

  Ministeri Antti Kurvinen varmaan kohta eroaa kisamatkansa takia henkisen painostuksen alla.

  Gla Gla

  MaalaisSeppo: ”Näin ko ongelma on saatu rajattua ja johtaa sisäsiittoisuuden vaikutuksesta näivettymiseen paikalliseksi, kutistuvaksi ongelmaksi.”

  Kuulostaa siltä, että kepun leirissä on nyt vaarallista omahyväisyyttä, vaikkei edes eduskunta- tai kuntavaaleja ole käyty. Lisäksi vihreät on ongelmansa aiheuttaneet itse, ei vihreitä kukaan ulkopuolinen ole rajannut.

  Toivottavasti Antti saa työrauhan. Herkäksi on mennyt, jos tuollaisesta seuraa erominen. Luulen, että tuolla kaverilla on töitäkin tehtävänä, eikä siihen tarkoitettuja resursseja pitää käyttää tällaiseen tyhjänpäiväiseen pallotteluun tai henkilövaihdoksiin.

  Kalle Kehveli

  ”Ministeri Antti Kurvinen varmaan kohta eroaa kisamatkansa takia henkisen painostuksen alla.” 

  Jos on laastari otsassa, niin on ainakin selityksen paikka.

  Vielä kun saataisiin syötettyä hirviongelma hesariin, niin olisi aika makea homma. Sudet hoitamaan karmeaa hirviongelmaa…

  suorittava porras suorittava porras

  Eikös suden vaikutus hirvikantaan näy jo Varsinais-Suomessa. Molempia on reilusti yli tarpeen ja kannat vain kasvavat . Pitäisikö tämän laajentua myös muuhun Suomeen?

Esillä 10 vastausta, 3,651 - 3,660 (kaikkiaan 3,681)