Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,761 - 3,770 (kaikkiaan 3,801)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • Visakallo Visakallo

  Tuki-kriitikoiden on hyvä muistaa, että he itsekin ovat tuki-mannekkineja. Siinä vaiheessa kun suomalainen aloittaa työelämää, eli rahoittamaan yhteiskunnan maksamia tukia, on hänen saamansa henkilökohtainen tuki-pottinsa keskimäärin jo miljoona euroa. Tämä kertyy äitiysneuvolasta eteenpäin perhevapaista, päivähoidosta, terveydenhoidosta, kouluruokailusta, joukkoliikenteestä ja suurimpana pottina koulutuksesta. Yhä useampi jää tässä vaiheessa kaiken lisäksi elinikäiselle tuelle rahoittaen järjestelmää vain alv:n ja alkoholi- ja tupakkaveron muodossa.

  kaapo123

  No ite metsänomistajat jotku pitää avohakkuuta rumana tutkimuksen mukaan ja jotku kannattaa vain pieniä aukkoja.No tilastoja on kyllä olemassa,mutta en nyt heti kerkiä niitä penkoa

  aegolius

  Joo, jotku keltaisen auton omistajista pitää autoaan rumana, mutta autokauppias myi heillekin sellaisen. Missään vaiheessa ei tullut ajatus, että siitä voisi päättää ihan itse?

  Timppa

  Kertokaa viisaat, että millaista metsää näette noissa Annelin linkittämän jutun kuvissa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Timppa, minkä jutun, oliko YLE vai HS? Tarkoitatko metsävahtijuttua:

  http://www.yle.fi/uutiset/3-12498801

  Tässä on tavallista talousmetsää, ja hyvältä näyttää. Nykyisin talousmetsässäkin voidaan nähdä kaatuneita ja lahonneita puita sekä isoja haapoja.

  Timppa

  Juuri sitä.  Jos siis tuollaista ei saisi kaataa, niin Suomesta loppuisi metsätalous.   Yle ei ymmärrä metsistä mitään.  Minun arvio on, että ikä enintään luokkaa 70 vuotta ja viljelymetsä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aivan. Ei Suomen Luontopaneeli näitä tarkoita kun se esittää että Etelä-Suomessa pitäisi suojella vanhaa metsää. Ikäraja olisi niissä vähintään 100 vuotta ja vanhan metsän piirteitä enemmän.

  http://www.metsalehti.fi/uutiset/ymparistojarjestot-valtion-maiden-vanhoille-metsille-hakkuukielto/#23e3039d

  Uutisessa puhutaan luontohaitasta ja kuka sen maksaa. Entäs luontohyödyt kuten hiilinielu, kuka sen maksaa, jos ei saa metsän kasvua hakata?

  Puuki

  Hyvä kompromissikäytäntö  olisi jo olemassa, jos kelpaisi. Hiilinieluja lisää puun kasvatusta tehostamalla , suojelua mm. säästöpuuryhmissä ja ranta-alueilla,Metso-kohteilla ja entisillä suojelualueilla joita on paljon Suomessa.

  Maksajaahan ei löydy nykytilanteessa eikä koskaan kaikille lisä-suojeluvaatimuksille.  Suuren osan kustantaa   mo:t suojelun lisäämisestä joka on  jo pääosin tehty ja jota tehdään jatkossakin lisää.

  Timppa

  Tuossa Ylen jutussa ihmettelen Metsähallituksen nynnyä toimintaa.  Olisivat voineet pistää ”jauhot suuhun” Ylelle ja metsäpoliiseille kertomalla millainen metsä on kyseessä.

  Petkeles Petkeles

  MH taitaa omistajaohjauksessa joutua kuuntelemaan myös näitä metsäpoliiseja. Ehkä jatkossa enemmänkin jos siihen suuntaan tuulee.

Esillä 10 vastausta, 3,761 - 3,770 (kaikkiaan 3,801)