Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,771 - 3,780 (kaikkiaan 3,801)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • Visakallo Visakallo

  Taitaa Petkeles sellaiset tuulet olla nyt tyyntymään päin, ja sen jälkeen voi tuulen suunta jopa muuttua tykkänään toiseksi.

  Gla Gla

  Vapaaehtoisilla on monenlaista motiivia. Joka saattaa haluta suojella omat lenkki-, sieni- tai maisemametsät, jolloin talousmetsästä alkaa löytyä suojeluarvoja. Samaan pyrkii yhdistyskin, joka neuvoo kansalaisia hakkuiden estämisessä.

  Teufelin Zumi

  ”Meikäläinen on sitä koettanut aktiivisesti hyödyntää, mutta tuki on silti jäänyt vain n. 5% osuuteen metsätalouden tulosta.”

  Me muut sitten näemme että kepu-matematiikan ylin taso on jälleen saavutettu, siinä lasketaan tuloksi myös alv. palaukset ja kemerat.

  Visakallo Visakallo

  Eipä niitä alvin palautuksia ole täällä Jovainin lisäksi kukaan tuloksi lukenut.

  Sen sijaan Kemera on minulle sitä kaikkein parasta tuloa, koska se on Teukalta pois.

  Visakallo Visakallo

  Miten olisi Teukka, väännettäisiinkö taas vähän rautalankaa harventamattomasta ja harvennetusta kuusikosta? Sinulla Teukka kun oli eilen niin hauskat jutut siitä aiheesta, ja käytössä ihan oma Teukkamatematiikkakin! Sellaista ei monellakaan täällä ole.

  aegolius

  >kepu-matematiikan ylin taso on jälleen saavutettu, siinä lasketaan tuloksi myös alv. palaukset ja kemerat

  Mitähän se kemera sitten on, jos ei verotettavaa tuloa? Se on kumma tuo Teukan tyyli, kun yrittää viisastella, mutta paljastuu vaan oma yksinkertaisuus kerta toisensa jälkeen.

  >Kemera on minulle sitä kaikkein parasta tuloa, koska se on Teukalta pois

  Ymmärrän kyllä tätä mitä tässä rivien välissä lukee. Nyt todennäköisesti viikon sisään on tehtävä päätös jätänkö muutaman sertin vaatiman haavan pystyyn vai säästänkö koko 40:n järeän haavan melko upean alueen. Mieli tekisi säästää, mutta Petkeleen ja Teukan kunniaksi sisäinen pikkupiru kaataisi kaikki ja jättäisi säästöpuiksi muutamat kirjanpainajakuuset ja loput alle 20 cm hieskoivuja. Nämä suuta soittavat kevytnimimerkit eivät ymmärrä, että päätöksiä tehdään kentällä päivittäin ja jatkuvalla negatiivisella asenteella ja vihanpidolla vain hidastetaan tai estetään (luonnollekin) suotuisaa kehitystä. Väripuolue ajaa samaa ala-arvoista populistista uhkapolitiikkaa jatkuvasti. Vallanhimo luonnolla ratsastaen on surullista seurattavaa.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Haavat tietenkin säästöön; jää itselle parempi mieli. Mutta valtapeliä kuvaavaa että tuollaistakin asiaa joutuu miettimään.

  Visakallo Visakallo

  Suomeen puolestaan värvättiin metsäkyttääjät. Siihen taisi malli tulla tälläkin kertaa idästä:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008901951.html

  aegolius

  >>”viikon sisään on tehtävä päätös”

  >Kentällä edetään hengästyttävää päätös per viikko tahtia. Kumma että mopokuski osaa tehdä päätöksen peppu penkissä valiten sokkona niistä puista mitä vastaan tulee ja yhden vuoron sisällä

  En myöskään ymmärrä kuinka vakavia puutteita voi olla, jos tällaista yksinkertaista asiaa ei ymmärrä. Ei tässä mopokuskista ole kysymys, kuten ei koskaan muulloinkaan. Mopo ottaa minkä mo sopii ja päättää antaa. Tässäkin tapauksessa on sovittu ostomiehen kanssa jo kauppaa tehdessä, että käyn leimikon itse läpi haapojen osalta vielä ennen hakkuuta. Yhtenäisessä alueessa on tuo noin 40 järeää haapaa ja lisäksi niitä on leimikossa parisenkymmentä enemmän ripoteltuna. Järein yksilö on vielä mittaamatta, mutta luulisin silmämääräisesti rklpm:n olevan 70-80 cm. Ymmärrän tietysti Petkeleen rajun tuskan. Jos säästän koko alueen, tapahtuu sellaista, mikä ei kuulu aatteeseen, koska metsänomistaja on paha pedofiili. Koska värillinen aate on Petkeleen kaltaiselle tärkeämpi kuin itse luonto, hän hiljaa sisällään toivoo, että kaataisin kaiken. Silloin voi vapaasti vihata, aate voittaa, uhka säilyy ja luonto… ei sillä niin väliä.

  Puuki

  Pakkosuojelun tuputtaminen heikentää halukkuutta omatoimiseen metsien monimuotoisuuden lisäämiseen suojelun keinoin.  Ihan luonnollistahan se on. Kukaan ala tanssia muiden pillin mukaan , kun on jo useimmilla  omasta takaa paremmat ja toimivammat keinot käytössä, kotimaisiin metsiin sopivimmat.  Etelän puistometsien hoitajat ja varsinkaan  suojeluintoilijat ei ole  kärryllä boreaalisiin metsiin sopivista metsänhoitotavoista.

  Rantavyöhykkeiden liika laajentaminen ei toisi lisähyötyä siihenkään ”ongelmaan”, kun mahdollinen ympäristöhaitta on ratkaistavissa muutenkin ja paremmin toimivammalla tavalla.   Ratkaisin asian keskittymällä hiilitaseen parantamiseen turhan pystypuiden lahottamisen sijaan viljelemällä ranta-alueita ja jättämällä kuitenkin riittävän suojan rannalle. Parhaiten toimii kun jätetään kaista muokkaamatta ja samanlevyinen kaista hakkaamatta rannalle.

  Yhdellä leimikolla haapoja jää pystyyn suurin osa koska niistä on paljon hyötyä monimuotoisuuspuina eikä isoja tukkipuuhaapoja muutenkaan kannata myydä sellupuuksi puoli-ilmaiseksi.  Jos mahdollista sopimisen lisäksi kannattaa itse merkata sekapuustoissa varsinkin säästöpuuryhmät ja säästöpuutkin , niin saa tod. näk. sen näkösen hakkuujäljen kuin toivoo.  Helpottaa myös motokuskin työtä samalla.

Esillä 10 vastausta, 3,771 - 3,780 (kaikkiaan 3,801)