Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 681 - 690 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Jos metsien hoidosta tulee kovin kiistelty asia, osa metsänomistajista vetäytyy, eikä ei halua joutua kiistan välikappaleeksi.” Professori Teppo Hujala Metsälehti 13/2018.

    Tolopainen

    Kaikkea tuo joutenolo teettää, on aikaa pähkäillä mitä toisten pitäisi tehdä omaisuudellaan. Jos haluaa estää avohakkuun pitää käydä tekemässä metsästä ostotarjous. Jokainen palsta on ostettavissa ainakin meikäläiseltä jos hinnasta sovitaan.

    suorittava porras suorittava porras

    Lukaiskaapa tämän päivän Keskisuomalaisen mielipidepalstalta Väinö Paanaasen kirjoitus. Siinä vankkaa asiaa tämän päivän luonnosta vieraantuneille , jotka ovat pukeutuneet vihreään kaapuun.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Metsiemme-uusiutumisen-arvoa-ei-enää-käsitetä-oikein/1228746#comments

    Asiaa. Metsäammattilaiset ovat tehneet vuosikymmeniä hyvää työtä. He osaavat nykyisin neuvoa myös monimuotoisuuden edistämisessä, jos omistaja sellaista haluaa – myös lahopuun ja palaneen puun lisäämisessä. Nämä eivät tuo liikaa tuhohyönteisiä, kun ei mennä metsätuholaissa määriteltyjen kuolevan puun määrien yli. Kuollut puu ei enää lisää kaarnakuoriaisia: ne tarvitsevat elävää puuta lisääntymiseensä.

    Jatkuvapeitteisen ja tasaikäisen metsämallin välillä ei liene suurta eroa marjasadoissa, kun tarkastellaan määriä koko kiertoajan yli. Vadelma ja puolukka tykkäävät aukeista valoisista oloista ja mustikka puolivarjosta. Tällaisiä löytyy myös jatkuvapeitteisestä metsästä, joka on välillä aukeampi ja välillä varjoisampi.

    Rane2
    Rane2

    Vihreät päättäjät ilmeisesti karsittu pois tämän kyselyn postituslistalta.

    http://www.urakointiuutiset.fi/uutiset/paattajat-haluavat-lisaa-puuenergiaa/

     

    kuusessa ollaan
    kuusessa ollaan

    Ja muuten, tuon ylen jutun kuvan ottaja on Roni Rekomaa, joka mainostaa itseään omalla sivullaan tällä lauseella.
    <h1>”Helsinki-based freelance photographer & nature lover available for commissions worldwide.”</h1>

    puunhalaaja

    Tuolla kuusessa ollaan pistämän linkin takana seisoo näin: – Mallissa huomioidaan koko ajan, että metsän täytyy jäädä sellaiseen tilaan, että se lähtee hyvin kasvamaan poimintahakkuun jälkeen. Hyödyllisten puiden lisäksi otetaan pois sellaiset puut, joilla ei ole kasvunedellytyksiä ja jotka eivät ole kaupallisesti hyödynnettävissä, Tahvonen kuvailee.

    Tämä on mielenkiintoinen pätkä. Ensinnäkin siitä käy selville se, että yhtä lailla tässä mallissa saa kyytiä lepät ja pajut, ei varsinaisesti monimuotoisuus lisäänny. Toisekseen siitä käy ilmi jatkuva tarve metsänhoidolle. Tiettyjen vihreiden tahojen puheistahan saa käsityksen, että jatkuvassa kasvatuksessa vaan haetaan hyviä tukkeja metsästä ja tehdään isot rahat myymällä ne jollekulle Suomen sadasta tuhannesta puusepästä. Nyt kuitenkin metsässä pitääkin tehdä hoitotoimenpiteitä säännöllisesti, ja tämä taas nostaa kustannuksia, ja asettaa kyseenalaiseksi sen väitteen, että jk olisi metsänomistajalle tuottavampaa.

    Todettakoon lopuksi, että minusta jk on edelleen varsin ok ja pidän hyvänä asiana, että se väistämättä lisääntyy.

    kuusessa ollaan

    Juu, hyvä vaihtoehto ja itse käytän maisemallisissa kohteissa, ja todellakin vaatii hoitotoimenpiteitä samalla tavalla kuin jaksollinen, mutta korjuu on haastavampaa. Mutta sen määritteleminen esim. MH kohdalla pakolliseksi olisi melkoinen typeryys.

Esillä 10 vastausta, 681 - 690 (kaikkiaan 4,055)