Keskustelut Metsänhoito Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

Esillä 10 vastausta, 821 - 830 (kaikkiaan 1,010)
  • Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

    Lueskelin viimeisestä Metsälehdestä, että ilmastopaneeli oli päässyt yhteisymmärrykseen siitä, että hakkuiden lisääminen pienentää metsien hiilinielua ja hiilivarastoa vuosikymmeniksi.

    Ilmastopaneelin raporttia tarkemmin tarkasteltuna osoittautui, että yksi päätelmä, josta oltiin yksimielisiä sisältikin kaksi yhteen niputettua väittämää eli metsien lisähakkuiden vaikutus hiilinieluun ja metsien hiilivarantoon. Lisäksi vertailutilanteeksi oli otettu tilanne, kun hakkuita ei lisätä. Näillä ehdoilla luonnollisesti päästiin ko. tulokseen.

    Ovelasti julkisuuteen on vuodatettu vain lopputulos eli näin on saatu aikaan mielikuva (vaihtoehtoinen totuus), että metsien lisähakkuut estävät metsien hiilivarannon kasvun, mikä ei pidä paikkaansa.  Tämä vaihtoehtoinen totuus on jo uutisoitu YLE:n ajankohtaislähetyksessä, mikä on luonnollista ottaen huomioon YLE:n uutisointipolitiikka. Valitettavaa on, että uutinen esitettiin lähes kritiikittä myös Metsälehdessä. Mikko Riikilältä oli kuitenkin ansiokas kommentti.

  • mehtäukko

    Tuosta voisi jalostua tarkoitustaan vastaava systeemi. Siihen ei sitten tarvita valmistelemaan mitään tyhjien housujen kannattelijoita..

    tamperelainen tamperelainen

    AJ,kertoo paljon suomalaisten metsäsuhteesta ja käsityksestä metsänomistamisesta,että hakkuita voidaan noin vaan rajoittaa ilman mitään kompensaatiota.Jopa lakeja vain säätämällä.

    Samaan aikaan esim Helsingin energiayhtiölle luvataan mahtavat korvaukset,jos lopettaisi/vähnetäisi kivihiilellä saastuttamista

    Siksi metsänomistajien on nyt hyvä nostaa PUUNMYYNTILAKKO-teema julkisuuteen.Nyt aika alka työstää yleistä mielipidettä

    Timppa

    Taas kerran.  Mitä ihmettä tuo hiilipörssi palvelisi kuin viherpesua.  Samat puut hakattaisiin jostain muualta.  Tietysti maksaja saisi hyvän omantunnon ja voisi jatkaa saastuttavaa elämäänsä.

    Oleellista on päästöjen vänhentäminen.  Siis vähemmän lomalentoja.

    Gla Gla

    Minä ainakin haluan saada metsäni kasvamaan mahdollisimman hyvin ilman mitään pörssejä tai uusia määräyksiä ja rahan siirtoa taskusta toiseen ja siihen liittyviä välistävetäjiä. Kasvuhan se on (m3/ha), mikä hiiltä sitoo. Ostaja sitten päättää, varastoiko hiilen jatkossakin vai polttaako taivaan tuuliin. Mutta sillä aikaa minun metsäni jatkaa hiilen sidontaa.

    Timppa on täysin oikeassa siinä, että päästöjä pitää vähentää, Mutta samalla pitää puuston kasvua tehostaa. Sekä lisäämällä metsäpinta-alaa, että puuston kasvua nopeuttamalla. Eikös Islannissa ole homma jo hyvässä vauhdissa.

     

     

    tamperelainen tamperelainen

    EU:n sisällä Saksan hiilenpoltto mitätöi täysin kaiken, mitä suomalaiset pystyvät vaikuttamaan omiin hiilidioksidipäästöihinsä. Onhan tuo aika röyhkeää, jos sitten kielletään suomalaisia kehittämästä metsäteollisuuttaan ja sen tuomaa taloutta, koska metsiemme hiilinielua ei saa vähentää Saksan häkämyrkyttämisen takia.Miksei saksalaiset ja yleensäkin EU-maat istuta metsiä,rakenna hiilinieluja

    Suomessa vieherkommunistit oman pesän likaajia,vaativat EU.n tavoin meitä rajoittamaan metsien käyttöä

    Suomi on EU-maista takuulla kaikkein nössöin.Suomelle iskettiin kovimmat päästötavoitteet,on rikkidirektiivit

    Ylelle kiitos dokumentista Saksan hiilenlouhinnasta,avasi monen silmät

    Vihervasemmistoa myötäilevä Aamulehti puolestaan julisti Kiinan ilmastopolitiikan johtajaksi.Kuvassa kansa kulki rätti naaman päällä.Kun osa kansasta on tukehtumiskuoleman partaalla ,niin valtio on ilmastopolitiikan johtaja !!-Nooh Aamulehdellä menee lujaa,se on mm.luopunut kokonaan miespäätteisistä sanoista tasa-arvon nimissä.Kuin kirsikkana kakun päällä Aamulehden päätoimittajan valinnassa kaksi naista joutui sukupuolisen syrjinnän kohteeksi.poliisi on nostanut syytteet

    Rane2

    ”Aivan Kommunistista , Vasemmistolaista ja Demaritouhua! Hyi olkoon!”

    Jätkä on kerrankin ihan oikeassa.

    Puunmyyntilakko on sitä puuhaavalle taholle ihan eri luokan taloudellinen riski kuin ammattiyhdistysliikkeen laittomat lakot.Maailma on muuttunut siitä kun edellisen kerran metsänomistajat yrittivät lakkoilla ja sehän ei onnistunut silloinkaan.Metsänomistajan paras keino vaikuttaa on valita oikea puolue vaaleissa.

    mehtäukko

    Poliitikkojen ei pitäisi tähän koko asiaan uhkasakon uhalla sotkeutua, saati minkään ”suojelijoiden”. Ne, joita painiskelu koskee, päättävät. Tilinavaus maksu-osoituksella sitten kyllä.

    MaalaisSeppo

    Tämän aamun ykkösessä Satu Hassi jo vihjaili metsänomistajille kompensaatiota hiilisidonnasta. Vähitellen tajuavat, ettei ilmaissta työtä kukaan tee.

    Sitä eivät vielä tajua, että esim biodieselin valmistus pienpuusta on parempi kun kaataa maahan mätänemään.

    On syytä kuitenkin varautua siihen, että Suomen pitää jossain vaiheessa sitoa ilmakehästä hiiltä enemmän kuin täällä vapautuu.

    tamperelainen tamperelainen

    Pistin samoin merkille S Hassin mielipiteen.Tuo ykkösaamu klo 7.30 ja US-blogit ,siinä paljon tietoa nykymenosta

    Puuki

    Hiilitaseen saaminen ”oikealle tasolle” ja sen aiheuttamat toimenpiteet  riippuu niistä päätöksistä, joita tehdään EU:ssa. Siinä ei kovin paljon ole esim. metsän osalta merkitystä, että muualta kuitenkin hakataan ennemmän jos Suomessa vähennetään.

    Suureempiin päästölähteisiin ei voida vaikuttaa (mm. Kiinan päästöt on isommat kuin USA:n ja Euroopan yhteensä), niin keskitytään sitten pieniin kohteisiin ehkä vähän liiaksikin.

    Turvepeltojen c02 -päästöt on suht. suuria ja niihin voidaan vaikuttaa metsittämällä ja tekemällä kangasmaille korvaavia peltoja, joita sitten viljellään maaperää hoitamalla hiilivarastoja lisäämällä.

    Erilaiset päästöihin perustuvat verot nousee entistäkin nopeammin. Varsinkin autoilun kohdalla sitä on tapahtunut jo pidemmän aikaa.  Hiilen sitomispalkkio metsäpuolella ei ole pois oikeasta koska muuallakin taloudessa lasketaan hiilitonnien arvoja ja ostetaan päästöoikeuksia. Vaikeutena voi olla määrittää metsän hiilensitomiskyky ja -tapa oikein, koska yhtenäistä näkemystä siitä ei ole näköpiirissä.

     

Esillä 10 vastausta, 821 - 830 (kaikkiaan 1,010)