Keskustelut Metsänhoito Ylitiheän hieskoivikon taimikonhoito

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 80)
 • Ylitiheän hieskoivikon taimikonhoito

  Minulla on yksi reilun puolen hehtaarin kuvio, jossa kasvaa lähinnä hieskoivua: pituus 5-6 m ja tiheys 7000 kpl/ha. Jonkin verran on pientä kuusta seassa. Uskaltaako tällaisen hieskoivikon harventaa raivaussahalla tiheyteen 2000 kpl/ha? Vai pitäisikö lumituhovaaran takia jättää ensin tiheämmäksi ja myöhemmin harventaa uudestaan?

 • Tolopainen

  Suurimmat tukiaiset tekemättömästä työstä saavat opettajat, puolet vuodesta suurin piirtein vaapaata työpäiviä alta 200 ja muutama tunti päivässä. Tuollahan niitä on hiihtokeskuksissa oppilaiden kanssa laskettelemassa bussilasteittain, kun kävin ansaitulla hiihtolomalla.

  Jätkä

  Puuki:”-

  Valtion tuet metsänhoitoon on enimmäkseen jo maksettu etukäteen. Tuen saajat ei yleensä tosin ole samoja kuin ne maksajat.  Pinta-alaverotuksen aikaan esim. paljon vähätuottoisia turvemaita siirrettiin automaattisesti parempaan veroluokkaan muutaman vuoden päästä ojituksista vaikka niiden puunkasvu olisikin ollut 0-tasolla. Vanhoista metsistä on myös osin maksettu verot jo etukäteen ja maksetaan uudestaan puut myytäessä.”

  Jätit tahallasi pois siirtymäajan, jolloin puunmyynnistä ei verotettu, vaan sai vapaasti pistää katkaisuhoitoa vanhoille metsille.

  Puuki

  <div class=”comment__text”>

  ”Jätit tahallasi pois siirtymäajan, jolloin puunmyynnistä ei verotettu, vaan sai vapaasti pistää katkaisuhoitoa vanhoille metsille.”

  Enpä jättänyt. Osasta vanhoja metsiä on todellakin maksettu ylimääräiset verot. Siirtymäaikana nimittäin oli voimassa eri metsälaki kuin nykyinen. Silloin ei saanut hakata keskenkasvuisia metsiä aukoksi eikä harventaa vajaatuottoisiksi vaan läpimitta-ja ikärajat oli voimassa.

  </div>

  sitolkka

  Suomen rahathan on jo aikoja sitten loppuneet. Siitä huolimatta valtaapitävät haluavat toimia koko maailman sosiaalitoimistona ja elättää kaiken maailman geelitukkaset koijarit ja huijarit.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”Ei kai kukaan niihin hieskoivua valtion rahoilla ole koskaan istuttanut”.

  Kyllä niitä hieskoivuja jopa kaksinkertaisella pellonmetsityspalkkiolla Holkerin hallituksen aikaan 80-90-lukujen vaihteessa istutettiin. Silloin Suomessa ei oltu köyhiä eikä kipeitä. Nyt niitä on muutama hehtaari tukkikoossa. Eivät ole rauduksille pärjänneet kasvussa, mutta eipä entisillä turvepelloilla olisi rauduskaan oikein hyökännyt.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tuleeko turvepellolle hieskoivun alle kuusikko?

  Visakallo Visakallo

  Minulla ei ole tullut turvemaille kuusia koivujen alle, mutta kivennäismailla on tullut sitäkin enemmän.

  Gla Gla

  Puolen hehtaarin kuviolla kannattaa miettiä, saako sen liitettyä sopivalla harvennuksella viereiseen kuvioon.

  sitolkka

  Tuleehan sinne kuusikko, mutta se voi ottaa aikaa.

  Jätkä

  Anneli: ”-Tuleeko turvepellolle hieskoivun alle kuusikko?”

  Mitä suurimmalla todennäköisyydellä, kunhan koivikko on tarpeeksi harvaa, eikä alue liian hallanarkaa. Toki emopuita pitää olla lähitienoilla .

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 80)