Käyttäjän Makarov kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 485)
  • Makarov

    Itse olen nyt viime vuosina laitellut  2-vuotiaita. Hyvin ovat lähteneet kun vielä istuttaa heti eikä odottele ilman aikojaan muutamia vuosia.

    Määräkin on olllut 1800 kpl/ha. En ole elävässä elämässä koskaan tavannut metsänomistajaa joka kiroaa vuosien päästä että voiku noita taimia tuli laitettua liikaa. Kun taas montakertaa on metsänomistaja kironnut harvaa taimikkoa jossa on tehty virheitä aina muokkauksesta odotteluun ja pieniin taimimääriin.  Ainoa paikka missä harvoista taimikoista ollaan jopa iloittu on tämä palsta. Siinäkin syyksi mainostetaan korkoa mutta voihan se olla osaamattomuuttakin.

    Makarov

    Tainnu Tolopaisen kaupat viime aikoina jäädä vähäisiksi.

    Omissa hakkuissa lyhin tukinpituus oli 3,1m. Varsinkin harvennuksilla sitä tuppaa tulemaan koska sitä myös tehdään mistä niitä tulee.

    Makarov

    Tuo ei kyllä pidä paikkaansa että rupeaa tukkia menemään kuiduksi. Toinen kohde oli harvennusta ja tukki% oli huippuluokkaa.

    Makarov

    Omat kokemukset ihan hyviä kyseisestä toimenpiteestä.

    Talvella möin aukolta tukit pystykaupalla sahalle ja kuidut hankintana sellufirmalle. Itse maksoin teon ja ajon. Kaikkine lisineen sain lisähintaa puulle 3-4€.

    Samoin nyt keväällä meni pystyyn tukit sahalle ja kuidut sellufirmalle. Jälleen hyöty havulla jopa yli 4£ ja koivullakin likelle 4. Määrä on kumminkin yli 1000m3 niin rupeaa jo olemaan taloudellista merkitystä.

    Makarov

    Suunnitelmien hinnat noussu nyt muutamassa vuodessa niin reilusti että en ole enää katsonut tarpeelliseksi niitä teettää uusille tiloille.  Muutamavuosi sitte hehtaari hinnat oli vitosenluokkaa. Siihen sai vielä oliko se nyt 10% lisän kemera töihin,jolla monasti kuittas suunnitelman. Nyt taitaa hintahaitari olla 10-20e/ha. Tuliko siihen sitte suunnitelman tekijöille ennen joku tuki valtiolta joka alensi metsänomistajan osuutta. Saattoi olla?

    Tällä hetkellä kun tietää suunnitelmat on aika pitkälle päässä niin hoito kun hakkuidenkin suhteen useammalle vuodelle niin ei ole kyllä tarkoitus uusia vanhojakaan suunnitelmia kun ne loppuvat muutamanvuoden päästä. Ja rehellisesti jos sanotaan niin hoidot ja harvennukset olisi aikalailla  myöhässä jos tekisi niin kuin suunnitelma sanoisi.

     

    Makarov

    omien kokemuksien mukaan ero hinnassa on n.2-5€ motille. Elikkä varsin hyvän tilin pystyy tekemään leimikoilla jotka saadaan siirrettyä kesäleimikoksi.

    Harvennuksista on kyllä myös huonojakin kokemusia joista on yritetty ottaa opiksi esim. nyt on parin vuoden sisään tulossa männikön kakkosharvennusta n.20ha . Joten olenkin jo hakkuualueille teettänyt muiden hakkuiden yhteydessä muutaman tienpätkän jotka ovat n.200-300m pitkiä. Joille on sitten tuossa varmaan tänä tai ensikesänä tarkoitus ajattaa mursketta. Jolloin leimikon saa korjattua ilman suurempia maastovaurioita. Tiet halkaisevat leimikon keskeltä niin ajo saadaan järjestettyä ettei tarvi porkata maastoa nurin.

    Tuossa syksyllä möin päätehakkuun yhteydessä pienen ensiharvennuksen jotka hakattiin heti. Harvennuskuidun hinta oli 14e. Muutaman viikon päästä kyselin talviharvennuksen hintoja. Tarjottiin 8-9e. Että kyllä niitä kannatta siirtää jos mahdollista.

    Makarov

    Kyllä aina kun on kuvioita rajattu niin päästy vallan mainioille tienesteille ja joka vuosi on toki jäänyt verottajallekkin osa. Eihän osaava metsätilanpitäjä tee tappiollisia vuosia.

    Miten lienee pöytälaatikko metsänomistajilla?

    Makarov

    Niin no eihän sitä kyllä silloin kun puutamyy luovu omaisuudesta vaan myy vaan puuta. Jäähän se omaisuus sinne tuottamaan lisää puuta. Talokaupassa ei taida käydä samoin?

    Jokohan tuo rupeais riittää tuo ilimanaikoinen saivartelu tästä asiasta?

    Makarov

    Minusta nykysysteemi on ihan hyvä . Varsinkin nyt kun sitä on hieman vielä jalostettu. Se kyllä kannustaa hoitamaan varsinkin varhaisperkkauksia jotka ovatkin tärkeimpiä  perkkauksia. Metsänhoitohan on nyt tosi halpaa kun vaan tekee raivuut oikeaan aikaan. Ihmetystä aiheuttaakin lähinnä se että kun homman pystyisi tekemään halvalla niin siltikin annetaan vaan risukon rauhassa kasvaa jotta varmasti  saadaan kustannuksia nostettua.

    Makarov

    Minusta jätkä ei ois tienannu talokaupassa mitään. Sinähän möit vaan talon. Luovuit omaisuudesta halvalla. Eihän sillä voi tienata. Sehän on sinun omaisuudesta pois.

    Jos ostat metsätilan 150 000 ja myyt puuta pikaisesti 185 000. Silloinkin on vaan luopunut omaisuudestaan halvalla eikä sillä voi tienata.

    Ei aivan aukea tuo jätkän logiikka meikäläiselle.

     

Esillä 10 vastausta, 471 - 480 (kaikkiaan 485)