Käyttäjän Metsäkupsa kirjoittamat vastaukset
-
Kuten Makarov edellä Alveilla avittanut maakaupparahoitusta, niin mekin olemme tehneet. Tänä vuotenakin tammikuun alussa 50 000 euroa Alvi rahaa tuli tilille yli vuodeksi ”lainattavaksi”. Mitä ketjun otsikkoon tulee, taitaa olla uskon asia. Aidot itse hakkaavat metsänomistajat ovat melko harvassa, useimmiten urakoitsijat ainakin osin osallisina hankintapuissa.
Lunta en suuremmin kaipaa, pikkupakkasta voisi pitää. Talveen olen ollut tyytyväinen, joitain voi ahistaa. Nykyihmisillä ahistusta ja valittamista piisaa, peloista puhumattakaan.
Kyllähän totuus valitettavasti on sellainen, että ainakin 30 vuotta on puhuttu uusista puutuotteista arvonlisää tuomaan. Lopputulos on tähän päivää mennessä minimaalinen. Sellua ja lankkua ym. perinteisiä tuotteita metsäteollisuus valtavirtanaan euroissa tuottaa,
Mitä Metsälehden keskustelupalstaan tulee, aina se johonkin ketjuun siirtyy toisarvoinen suunsoitto. Minustakin olisi parempi, että olisi se paineenpurkuun yksi pelleketju potaskalle.
Kyllä tiedot olisi oltava 100 vuodelta. Täällä olen nähnyt jk apostolien kirjoituksia jaksollisen kasvatukset 40 vuotta tamppausta uudistamisesta. Silloinhan vain kymmenenvuotta on 50 vuodessa puunkasvua, joten jk voittaa. Tämän jatkuvan kasvatuksen ketjun voisi kyllä nimetä uudestaan: Jatkuvan jankkauksen ketju/ Jatkuva kasvatus käytännössä.
Ukrainan ja Yhdysvaltojen välinen mineraalisopimus ei ole sinänsä kahden tasavertaisen sopima kauppasopimus. Olen samaa mieltä muutaman muun kommentoijan kanssa, ettei tämä ehkä niin kauhea diili ole kuin ensi alkuun kuulostaa. Ukraina ei ole tähän päivään, eikä tämän jälkeenkään pystynyt/ pystyvä hyödyntämään jalometallejaan täysipainoisesti. Jos Venäjä olisi Ukrainan miehittänyt, kaikki olisi mennyt. Itä-Ukrainan rikkaille mineraali varoille on jo käynyt, kuin Suomen Petsamon nikkelille. Uskon USA;n nyt mineraalien osaomistajana puolustavan niitä Venäjän ryöstöltä diilin synnyttyä.
Kyllä ainakin Etelä-Savossa energiapuu kauppa tyssäsi ja hinnat kolmanneksen laskivat ken vielä ostaa. Eräs isohko energiapuutoimija ajaa toiminnan alas, kunhan saavat hakattua ostetut leimikot. Myöskin MHY:n korjuupalvelu energiapuun osalta kiintiöt täynnä. Kaupungin energialaitoksellakin ostettuna noin kahden vuoden varannot, jos seuraavat talvet vähänkään tämän kaltaisia.
Kyllähän tuossa mäntytukin määrässä heitto posketon, ei kai isompia tukkipuita vaan hakanneet, pistää epäilemään. Taitaa puunmyyntiarvio olla tässä tapauksessa nappakengät jalassa pöydänäärellä tehty, tai ammattipätevyydessä vielä hiukan kehitettävää.
Tuttu nuori insinööri osti taannoin metsätilan, tarvitsi lainaa tilanostoon. Metsätilasta pankki vaati tila-arvion, puolet hinnasta kelpasi vakuudeksi. Sen lisäksi pankki vaati ostajan ottamaan henkivakuutuksen ja metsälle vähintään palovakuutuksen, Neuvottele laina etukäteen valmiiksi, pari viikkoa kyllä pankki saa aikaa hupenemaan.
Itse ainakin olisin tyytyväinen, jos oikein ymmärsin tukisaanto kasvoi. 474% kyllä Trumpin lukuja mäntytukissa. Arvio on aina arvio, en oikein ymmärrä mikä innostaisi valittamaan. Tavallaan ihmiset valittavat arvion alittavaa lopputulosta.
Ei onnistu sähköinen kiinteistökauppa, jos lainhuuto ei ole myyjällä. Pankilla ei kyllä kannata kauppakirjaa tietää hinnan puoleen. Samoin jos suinkin rahoitus ilman pankkia onnistuu, niin paljon helpommin kauppa hoituu.