Käyttäjän putte kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 224)
  • putte

    Kuten Hatelo edellä neuvoo, perinnönjako yhtymäksi kannattaa ensin tehdä, jotta ostaja saa hyväkseen metsävähennyksen (TVL 55§).
    Saman toimen seurauksena myyjänä toimivat osakkaat ovat vapaita mahdollisesta luovutusvoiton verosta (TVL 48§ 1.3 mom.)

    putte

    Maalaisseppo:
    >>Käsitykseni mukaan käytetty metsävähennys lisätään metsätilan myyntihintaan, eikä myyntivoittoon.<>Olen nyt tarkemmin tutkinut netistä metsävähennystä ja tullut sii-
    hen tulokseen,että metsävähennys (verovähennys) on käyttäjälleen
    pikavippiä (lainaa-velkaa) jonka hän saa, mutta ei itse halua sitä
    maksaa takaisin,vaan maksattaa sen tulevilla sukupolvilla.<<

    Perillisten ei tarvitse kärsiä perittävän tekemän metsävähennyksen tuloutuksesta, sillä perillisten myydessä kiinteistöä tuloutuu vain heidän tekemänsä metsävähennys. Ei perittävän tekemä.

    Siitä huolimatta olen Juniperuksen kanssa täysin samaa mieltä metsävähennyksen järkevyydestä – tai tässä tapauksessa järjettömyydestä. Järjestelmän aiheuttamasta alennuksesta puunhintaan kärsivät eniten ne, joilla ei ole metsävähennyskiinteistöjä sekä ne, jotka luovuttavat kiinteistöjä ulkopuolelle.

    putte

    Laskelmasi ei oikea.
    Koska myyt kiinteistöä, joka ei ole metsävähennyskiinteistö, käytetty metsävähennys ei tuloudu.
    Vaikka myisit metsävähennyskiinteistöä, tuloutus tehdään luovutusvoittoon, eikä luovutushintaan, kuten kysymyksessäsi.

    putte

    Raivaussahaaja:
    >>Eli jos luopuva sukupolvi on saanut metsätilan vanhemmiltaan aikoinaan kauppana (siis vastikkeellisesti), niin seuraavassa sukupolven vaihdoksessa luovutusvoiton verovapautta ei yksiselitteisesti ole. Ei ilmeisesti siinäkään tapauksessa, että omistusaika olisi ollut yli 10 vuotta. <<

    Nyt teit aivan väärän tulkinnan. Luehan TVL 48§ 1.mon 3.kohta ajatuksella.

    putte

    Luovutus ei ole verovapaa tuloverolain mukaan.

    TVL
    ”harjoittamaansa maatalouteen tai metsätalouteen kuuluvaa kiinteää omaisuutta, … ja saajana on…hänen lapsensa … ja jos omaisuus on ollut yhteensä yli 10 vuotta verovelvollisen tai hänen ja sellaisen henkilön omistuksessa, jolta hän on saanut sen vastikkeettomasti”

    putte

    Metsätalouden verotuksessa tulee kohta ajankohtaiseksi vaatia käyttöön jonkinlaista tasausvarausta, koska tuloverossa on progressio, ja porras on aiempaa alempana. Ilman tasausmahdollisuutta harvoin tuloa saava tuottaja joutuu kohtuuttomaan tilanteeseen tuloveron progression vuoksi.

    Metsätaloudessa tasauksen ei tarvitse ulottua pitkälle. Riittää hyvin, jos tuloa voidaan siirtää yhdellä vuodella. Asia voidaan hoitaa myös nykyistä menovarausta muuttamalla. Korotetaan vain menovarauksen enimmäismäärää, mutta vähennetään tuloutusaikaa yhteen tai kahteen vuoteen.

    putte

    Huithapeli:
    >>Itsekin luulin, että tuloutuksessa huomioitaisiin vain myytävältä kiinteistöltä käytetty metsävähennys, mutta pitää kuulemma huomioida kaikkien tilojen yhteenlaskettu vähennyspohja, koska vähennyspohja on nykyään omistajakohtainen, eikä tilakohtainen kuten ennen.<>Ikävä yllätyä ainakin niille jotka yrittää tuulentuivertamia aukkoja siirtää jälkikasvulle<<

    Jälkikasvulle kaupatessa kuvaan astuu TVL 48§ 1.3.mom. joka vapauttaa kummasti ikävistä ylläreistä.

    putte

    Löytääkö joku lähdetietoa huithapelin malliin (”..lasketaan seuraavaksi, kuinka monta % olet käyttänyt…”).
    Minulla ei ole omakohtaista kokemusta, mutta olen ollut tuloutuksen suhteen siinä uskossa mitä Pihljerta sanoo sivulla 9.

    http://www.metla.fi/hanke/7362/pdf/KP_Metsavahennys_ja_sen_tulouttaminen.pdf

    putte

    Joo, ja mun palstat ovat muutenkin niin leveellään pitkin Länsi-Suomea, että voin vastaanottaa ne jotka ei muille kelpaa 🙂

    putte

    Pahametsä:
    >>Kyseessä olisi joko lahjoitus tai perintö.Mitkä ovat noiden suurimmat erot?<<

    Vain elossa oleva voi lahjoittaa, ja elossa oleva voi vain lahjoittaa. Edesmenneeltä voi vain saada perintöä ja vain edesmenneeltä voi saada perintöä.

    Tuleeko tuosta millaiset verot?<>Kun kaksi lahjoittajaa niin verokin tulee pienemmäksi…<>Mutta eiköhän yhdistyksen porukka fiksuina arvioineet metsän arvon mahdollisimman alhaiseksi näissä tapauksissa.<<

    Tuo olisi aika epäilyttävää toimintaa verovaroin toimineelta yhteiskunnalliselta toimijalta. Noh, nyt se on urheiluseuraan verrattava toimija, ja saanee tehdä mitä huvittaa. Toisaalta verottajakin saa hyväksyä arvion jos huvittaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 224)