Käyttäjän Timppa kirjoittamat vastaukset

Viewing 10 replies - 3,571 through 3,580 (of 6,688 total)
  • Timppa

    ”. Arvokasvukäyrä on erilainen kuin kasvukäyrä.”  

    Tämähän on selvä asia.

    Luin tutkimusta siten, kasvukäyrä yläharvennuksessa muuttuu huonompaan suuntaan, kun parhaiten kasvavat yksilöt poistetaan.  Siis yläharvennuttu kuusikko saavuttaa saman päätehakkuupuumäärän myöhemmin, jos koskaan.  Sillä välin siihen ennättävät iskeä myös niin tyvilaho, kirjanpainaja kuin myrskytkin.

    Timppa

    ”– Puut ovat erittäin pitkäikäisiä kasveja, ja erot juurten rakenneominaisuuksissa voivat vielä vahvistua ajan myötä. Jo aiempien tutkimustemme perusteella tiedämme, että kuusella juurten ominaisuudet ovat periytyviä. Ilmiö voi osittain selittää kuusiyksiköiden erilaisia kasvunopeuksia, Taina Pennanen toteaa.”

    Näinhän tutkija sanoi.  Selvää on, että kasvupaikka vaikuttaa.  Yhtä selvää tuon tutkimuksen valossa on, että puuyksilöillä on eroja kasvunopeuksissa.  Miksi siis hakkaisimme keskimäärin parhaiten kasvavat ja jättäisimme heikommat yksilöt kasvamaan?

    Timppa

    Kuten tiedetään ihmisen luonne ei muutu koskaan.  Käyttäytymistä voi tietysti vähän säätää.  Tuo lausuma taitaa olla sitä syvintä Pekan luonnetta, joten en ottaisi Annelina vaaleissa sitä riskiä, että mielipide ei olekaan muuttunut.

    Timppa

    Lomarahojen ”leikkaus” oli älyttömän pitkistä nauttivien julkisen alan ammattijärjestöjen oma valinta.  Toiset pidensivät vasstaavasti työaikaansa ilman lomarahojen leikkausta.

    Timppa

    Seuran, johon meikäläinen kuuluu metsästysmaat muodostuvat kahden kantatilan maista, joista toinen on toki jaettu kolmeen osaan.  Eli 4 päävuokranantajaa, joista yksi on yhteismetsä, jossa puuhastelen.  Lisäksi muutama pikkutila, joista yhden omistaja on porukkamma tärkein jäsen.  Hän on nimittäin eläköitynyt teurastaja, jonka leikkuuvajassa palastelemme hirvet.

    Seuran perusti 1961 toisen kantatilan omistaja, jyväskyläläinen lääkäri, joka keräsi sakkiin kavereitaan.  Tällä lääkärillä metsästys ei ollut pääasia vaan iloiset eli kosteat peijaiset ennen ja jälkeen jahdin.  Onneksi ulkopaikkakuntalaisena yleensä säästyin niiltä.

    Lääkäri oli saanut vain kaksi tytärtä.  Näistä toinen jäi naimattomaksi ja toinen avioitui Ranskaan, minne jäi.  Lääkäri myi maansa lähes kokonaan 1970-luvun alussa metsäyhtiölle.  Kauppasummalla hän perusti säätiön, joka tukee Jyväskylän yliopistossa tohtoriksi opiskelevia.

    Timppa

    Meillä on mdetsästysmaita vajaa 3000 ha.  Ammutaan 2-3 kanalintua syksyssä.  Eipä se paljoa vaikuta.

    Ennen oli parhaat metsästysmaat useinkin lähellä asutusta.  Eivät ne salomaat olleet sen pasrempia metsästysmaita.

    Tietysti on monta samaan suuntaan vaikuttavaa, mutta kanahaukka vaikuttaa 365 vrk vuodessa.

    Timppa

    Varmaan meidän metsot ovat toisenlaisia.  Kerrran näin Vapun tienoilla, kun ukkometso oli keskellä päivää pyrstö levällään ja kaksi koppeloa vieressä keskellä tietä vaikka metsää oli kummallakin puolella.  Metsäkään ei ollut vanhemmasta päästä.

    Timppa

    Kuule Lenkopetäjä.  Minun nuoruudessani ei ollut vanhoja metsiä missään lähitienoillakaan.  Eikä myöskään paikallisella soidinpaikalla.  Metsoja kyllä oli.

    Meidän yhteismetsän maillakin on nykyään paljon vanhoja metsiä, mutta metsoja vähän.

    Timppa

    Kannattaa muistaa, että matkailu kuluttaa tolkuttomasti luonnonvaroja.  Hyvä metsätalous lisää niitä.  Hyvä on tietysti, että Pohjois-Suomeen tulee turisteja.  Tosin niitä alkaa olla jo liikaa alueen ekologisen kestävyyden kannatla.  Liikaa siksikin, että homman pyörittäminen ei onnistu enää suomalaisvoimin.  Siinä käy lopuksi kuten porotaloudelle.  Keinotekoisesti lisätään tuotantoa kunnes laitumet ovat pilalla.

     

    Timppa

    Lukijoiden kuvissa on esimerkki tapauksesta, jossa uudistamistyöt jätettiin tekemättä.  Katsokapa ja miettikää ne, jotka uskovat hjyvän metsän syntyvän itsestään.

Viewing 10 replies - 3,571 through 3,580 (of 6,688 total)