Avohakkuun reunametsä

Keskustelupalstan puolelta napattu kommentti: Jos omistaisin kuusikkoa, en pelkäisi suojelualuetta vaan naapurin tekemää aukkoa.

Voihan itsekin vaikuttaa aukoista aiheutuvaan riskiin. Kuvan naapuri ei tätä mahdollisuutta ole käyttänyt.

Kun riskejä tilastoidaan, paljonkohan tällaiset kohteet tulosta vääristävät?

Kommentit (7)

  1. Jos tuo koko kuva olisi samaa tilaa, aukon reunametsä vyöhyke olisi ollut parempi harventaa 5> vuotta sitten että se olisi kerennyt tottua tuuliin ja valoon.
    Jos se on samaa kauppaa aukon kanssa, olisikohan parasta jättää koko 10-20 metrin reunakaista harventamatta? Jos, niin paljon myöhemmin..?

  2. Gla

    Tilaraja menee tuossa. Puusto olisi pitänyt harventaa 20 vuotta sitten. Mutta kun ei kiinnosta hoitaa, sitten se kuolee pystyyn. Onneksi on pieni kuvio.

  3. Gla

    Sääli haaskata omt-kasvupaikka tuolla tavoin.

  4. suorittava porras

    Tuollaista hoitamatonta kuusikkoa oli Jyväskylän lähistöllä( 230mpy) perikunnan omistuksessa parikymmentä hehtaaria. Muutama vuosi sitten alueelle osui mittava lumituho. Onneksi purkivat pesän ja seuraava omistaja ymmärsi laittaa kaikki sileäksi. Jos olisi jäänyt myöhemmäksi ,olisi koko roskan saanut ajella suoraan Keljon voimalaitokselle. Siltä aukolta on hyvät näkymät Jyväskylän pahamaineisille kuusituhokohteille.
    Eräs paikallinen hönkäisi tapahtuneesta ”hävityksestä” herneen syvälle sieraimiinsa ja syytti katkerasti näkymästä hakkuun toteuttanutta yhtiötä. Mitkähän olisivat olleet ajatukset siinä tapauksessa ,kun katseltavana olisi harmaa ja pysyyn kuivunut lahoava kuusikko? Järkytys olisi ollut vielä pahempi.

  5. Gla

    Kyllähän syy- ja seuraussuhteet on usein täysin hakoteillä, kuten esimerkkisi osoittaa.

    Tässä kohteessa en tiedä hoitamattomuuden syytä tai kuusikolle asetettuja tavoitteita.

  6. Harvennus myöhässä 20v -> puusto kuolee pystyyn. Nyt joku roti näihin väitteisiin. Tuollainen puusto on paremmassa turvassa hyönteistuholta kuin se 20v sitten harvennettu.

  7. Visakallo

    Jos tuo metsä olisi harvennettu 20 vuotta sitten, se olisi 5 vuotta sitten uudistettu, ja päätehakkuun tukkiprosentti olisi ollut yli 90%, josta suurin osa olisi ollut järeää sorvitukkia.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat