Kommentit (26)

 1. Pahasti on ylitiheää.

 2. Puolet pois heti.

 3. Harvenna heti !

 4. Paikalla vaan puuta nurin kasvutappiot vaan lisääntyy jos ootellaan

 5. korpisoturi. ”Puolet pois heti.”

  Liian vähän. Voisi jopa sanoa, että kolme pois neljästä. Kaikki jäävät olisivat Rauduksia.

 6. Kuvion koko 1ha. Yritin pyytää tarjousta, mutta ei nyt ostajaa kiinnosta koivukuitu, vaikka muuta ensiharvennusta olisi lisäksi n.4ha.
  Tämä kuvio olisi kesäkorjuukelpoinen mutta muu vaatinee talvikorjuun. Taitaapi olla nyt ostokielto talvikorjuuleimikoille.
  Puuston ikä 21vuotta ja keskiläpimitta 12cm. Raudusta puustosta on n.90%. Laitan uuden kuvan kunhan valkovuokot on kukassa koivikon alla. OMT-pohja

 7. Puolet pois nyt ja parin vuoden jälkeen taas puolet pois. Aika herkkä on tuo lumituhoille, joten ite koittaisin vielä pelastaa parilla varovaisemmalla käsittelyllä.

 8. metsä-masa

  Ehdotus, samat toimenpiteet kun edellä, odotellaan kesä kuvia !

 9. Juu samaa mieltä edellisten kanssa.. Just luin Stora Enson terve metsä lehteä ja siellä sanottiin näin, Kuusitukki-ja mäntykuituleimikot ovat halutuimpia, mutta ei suinkaan ainoat, että myös mäntytukkia ostetaan normaaliin tahtiin… Vain koivukuitupuun markkinatilanne on normaalia heikompi…

 10. Siinähän sitä olisi : koivurankaa parin-kolmen vuoden tarpeiksi jos jaksaa msahan kanssa jonkun aikaa hääriä.

  Aisaus ja ristikolle kuivumaan. Vuoden päästä ekat palamaan.

 11. Hyvin varovainen harvennus. Muuten lumi vie kaiken.

 12. Harvennus kiireellisesti ja kuitu vaikka maahan lahoamaan. Ei sitä tarvitse kaikkea aina keräillä. Tekopökkelöitä pitää koivikoissa aina tehdä.

 13. harrastelija

  Oliskin tuollaista koivikkoa, niin saisi klapiraaka-ainetta!

 14. Kuka ny niin kaho olisi että hyvää klapitavaraa maahan jättää lahoamaan. Niitä tekopökkelöitäkin saa monesta muustakin lehtipuusta kuin koivusta. Joku haavan tai lepän tai raidan puolilaho runko johon moottorisahan laippaa kotvan matkaa sisään ja kolokin on valmis.

 15. Kyllä puunostajien tuollainne metsähoito kohde tulisi ostaa vielä 4ha havukuitua – kovennappa hieman sanoja ostomiehelle – eihän sitä tukkia tuu jos ei harvenneta. p…kele .

 16. Visakallo

  Aivan samaa ajattelin minäkin. Eikö joku klapiurakoitsija harventaisi tuon vaikka kahdessa erässä, niin tulisi sitten hyvä tukkikoivikko. Kyllähän tuosta ainakin 2/3-osaa rungoista pitää poistaa.

 17. Itse soittaisin klapiyrittäjille josko he tarvitsevat puuta. Sitten vain joko mhy:n korjuupalvelu tai joku muu yrittäjä työntekoon. Myisin puut tienvarresta ostajalle.

 18. suorittava porras

  Tavalla tai toisella äkkiä ainkin puolet pois . Kuukausi sitten sipaisin yhden vastaavan peltokuvion harvempaan asentoon .
  Kannattaa tarkistaa , löytyykö lahoa . Hakkaamaltani kuviolta löytyi .

 19. Kieltämättä M-Group ostaa tuon harvennuksen pystyynkin koska sellufirmalle ei koivu sinällään ole ongelma. Sitä menee ja se on kauan säilyvää läjässäkin.

 20. Harminpaikka, tämä on jo piloilla hyvää tuottoa ajatellen. Yhtään kesää ei saa enää odottaa vaan maahankaato jos muuta ratkaisua ei ole tarjolla. Kaada kun puut ovat lehdessä. On sitten nopeasti kuivaa tavaraa jos niille joku osoite vielä löytyy.
  ”Laatuharvennus” pitää nyt unohtaa. Pystyyn pitää jättää järeimmät ja isoimman latvuksen omaavat vaikka ne olisivat oksikkaampia ja joku mutkakin tyvellä.

 21. suorittava porras

  Kun on oksia , on myös juuria . Pitkälle karsiintunut runko ei pysy kauaa pystyssä eikä kestä lumikuormaa …eli Peten linjoilla .

 22. Gla

  Millaista 4 ha kuvio on eli voiko sitä lykätä muutamalla vuodella, saako sen myöhemmin kytkettyä johonkin toiseen kuvioon? Tuon koivikon jos kaataa maahan, on tuloksena mahdoton rytö, joka ei ole painunut vielä seuraavan harvennuksen aikaankaan. Eli jos ei pystykauppoja synny, tienvarsikaupalla vaikka energiaksi. On helpompi tehdäkin, kun ei tarvitse välittää mitta- ja laatuvaatimuksista. Hehtaarin tekee tuollaista viikossa, kun pyytää ajokoneen keräämään puut tienvarteen.

  Ei tule palkkaa, mutta kassavirta ehkä pysyy positiivisena ja kuvio hoidettua. Harvennus kahdessa vaiheessa. Nyt puolet pois ja lopulliseen tiheyteen 5-10 vuoden kuluttua. Sen verran hitaasti noin tiheässä kasvanut koivikko aluksi kasvaa, että tuon verran tukevoitumiseen aikaa kuluu.

 23. Kun on noin optimaalista materiaalia ja maastoa niin huipputiliä tuosta tekisi sellaisella yhdistelmällä, joka minulla oli, mutta lahjoitin klapikoneen vävylle.
  Eli isohko traktori, ketjut kaikissa pyörissä, klapikone nostolaitteisiin ja sen koukkuun korkealaitainen peräkärry. Kone on sellainen. että siihen syötetään sivulta puu, jota se alkaa riparullilla nykimään sisään klapinmitta kerrallaan. Valmiit klapit lähtevät poistokuljettimella suoraan peräkärryyn. Riuku saa olla vaikka kuinka pitkä, kunhan sen pään saa rullille. Aina puolikas kerrallaan klapeiksi. Kädenjälkiä jää satumaisen vähän klapia kohti, jos vielä asiakkaalle riittää, että kipataan pihaan.

 24. Vähän myöhässä ensiharvennus, (ei läpimittojen perusteella vaan muuten ), mutta näyttäisi olevan vielä kohtuullisen hyvät latvukset jäljellä. Puolet runkoluvusta pois.

 25. Minultakin kymmenkunta hehtaaria vastaavaa koivikkoa löytyy. Harvennellaan pikkuhiljaa jahka kerkiillään. Ja osan saa tietysti myös firma tehdä enskarina. Mutta mukavaa tehtävää myös manutyönä ja kuidusta saa kuitenkin kelpo hinnan tienvarresta.

 26. Gla

  Jos sinulla on vastaavaa koivikkoa, mielestäni siihen kannattaisi suhtautua eri tavoin kuin harvennella pikkuhiljaa jahka kerkiillään. Koivun kasvuvauhdilla kasvutappiot vain kasvaa. Manutyönä 10 ha tuollaista kuvio on yhden talven täysipäiväinen työmaa, jos yksin teet. Mitään järkeä en näe siinä, että myyt osan pystyyn ja osan eri kaupalla. Vai onko kyse samanlaisesta tilanteesta kuin taannoinen parin hehtaarin energialeimikkosi, josta jäi vajaa hehtaari tekemättä pienen kertymän takia eli jossa raivaussaha olisi ollut oikea työkalu. Odottelemalla ei tuokaan parane.

Metsänhoito Metsänhoito