Kommentit (6)

 1. Södra , från Sverige ?

 2. pitkät neulaset

  Tuonkun saa kunnolla kiinni, niin se saattaapi olla lujassaki.
  Joskus seinäelementtejä nosteltiin tuommosella. Kyllä meinaan liikkui kivutta. Rahallahan nuo liikkuu. Tuolla kelpaa kaapeleita kuskata louhikkoihin ja mäkiin. Hyvä kampe oikeassa paikassa.

 3. Vois olla mukana linjanvedossakin, mutta ensimmäisenä nostokorista tuli mieleen käpyjenkeruu siemenviljekmiltä.

 4. pitkät neulaset

  Kävin kerran eräällä siemetuotantoalueella Kärsämäellä. Pellolle oli tökitty oksia tuottamaan käpyjä. Siitä pystyy helpommin poimimaan mikäli korkeanpaikankammo vaivaa.

 5. Kyllä se oksankärkikin sieltä nousee. Kun siemnen tuottaja on noussut yli kymmenen metrin korkeuteen, se typistetään, että nostokoria ei tarvitse nostaa liian korkealle. Yleensä siemenviljelmät ovat niin tasaisilla sensseillä (esim pelloilla), että siellä alustakoneeksi riittää painava maataloustraktorikin. Siellä ei teloja tarvita.
  Vartetaimet tuottavat käpyjä jo istutusvaiheessa!

 6. Lähialueella tehdään 220kV voimalinjaa. Ristikkorakenteisen pylväät tulee kulmarautana Kiinasta. Autonosturilla maassa kasattu pylväs pystyyn. Firmalla on tuollainen vanha metsäkone, jolla ne ensin vetää köydet pylpyröiden yli 500-1000 m matkalle. Sitten ne vetää köysien avulla johdot. Johdot ei hankaa maahan asennuksessa.

Tekniikka Tekniikka

Blogit ja Kolumnit

Keskustelut