Kommentit (4)

  1. Nyt tulee lumituhoja kuten viime talvenakin. Tosin ainakin täällä isommat puut eivät ole kuvan lailla keränneet lunta, kun kevyen pakkaslumen tuuli puhaltaa pois. Kuvassa ilmeisesti raskas räntäsade tarttunut latvuksiin ja se painaa kyllä poikki isojakin puita. Pahiten lumi kerääntyy pitemmän metsän viereiselle taimikolle, jonne tuuli ei pääse puhaltamaan. Nyt tullut pukittua näistä taimikoista lumia pois. Täällä on nyt 50..60 cm hötylunta, joka ei kanna suksimiestä ollenkaan. Kaksi kuukautta mennyt ilman suvikelejä ja pakkasta on seuraavat 15 vuorokauttakin ennusteen mukaan. Näkyy ilmasto kymenevän, kun pohjoisen pallonpuoliskon lumipeite on 50 vuoden takaisella tasolla ja USAn talvi yhtä ankara kuin 40 vuotta sitten.

  2. Tämä näkymä oli 2017 pelottavan yleinen näihin aikoihin Kainuussa. Kainuussa ei suvennut vuodenvaihteessa vaan uudet runsaat lumisateet tuli helmikuussa jo hieman kallistuneiden ja lumisien puiden lisäpainoksi.

    Pakkasjakson rungot kestikin vielä pystyssä, mutta maaliskuussa tuli raskaampi suvi joka katkoi- ja kaatoi juurineen runkoja, tuho oli Kainuussa pahin kymmeniin vuosiin.

    Runsaat lumituhot syntyi 170-180 metrin korkeudesta- alkaen, meidän tilojen tuhoalueet oli n. 40 ha:n alueella, josta kaupat saatiin tehdyksi jo saman alkukevään aikaan.

    Ps. neuvoni olisi metsänomistajalle, tarkasta onko täysarvometsävakuutus voimassa ja pyri tekemään kaupat heti tuhon jälkeen !

  3. Toispuoleiset puut lähtee ensin. Kasvattaa oksia tien puolelle, kun on vapaata tilaa. Sinne sitten kellahtaa, kun paino vie mennessään. Samoin luonto poistaa puita, jotka kasvaa liian lähellä toisiaan.

  4. Noissa oksat kääntynyt lumen mukana. Ovat lumettomana nättejä petäjiä. kaksi kertaa harvennettu metsä. Tänään kävi traktori aukomassa firman maalle tietä oli niin paljon puuta tiellä ettei tukkirekka päässyt. Sähköyhtiö ajaa helikopterilla/metsäkoneella /kaivinkoneella linjavarsia karistellen lumia puista. Tänään tuli jäätävää sadetta ihan vettä kaatamalla -9 pakkasta. Metsässä ei uskalla liikkua on niin paljon puuta mutkalla.

Luonto Luonto

Kuvat