Kommentit (5)

 1. Nyt vain heti pinomitalle ennen kevättä, niin pino karsuu 🙂

 2. Metsäkupsa

  Luovutin lumivaipalla vuorattuja kuvan kaltaisia hankinta/käteispuita.Onneksi ei nykyisin tarvitse pinomittaukseen lapioida,kun vaakamittaus käytössä.

 3. metsä-masa

  Kuva voisi olla mistä päin Suomea tahansa, yhtä kaunista katseltavaa ne on maisemat metsäteiden varsilla kaikkialla. Täällä Itä- Suomessa ei ole ollut suojasäätä päivääkään, lumi upottaa nyt hiihtäjää maahan asti.

  Meille palstalaisille kuva kertoo myös sen, että on oltu oikeaan aikaan savotalla, puut on siistissä pinossa tienvarressa ja metsäkuvio on hoidettuna odottamassa uutta kasvukautta.

 4. Pinomittauskaudella isännät osasivat tehdä pinot. Hyvät aluspuu, pohja suora, pino suora ja ajettiin kerroksittain. Jos ei satanut riittävästi lunyta kerrosten väliin, käytettiin lumilinkoa apuna. 2 – 3 kerrosta lunta niin sai suhteellisen hyvän mitan. Vielä kun pinossa olevat onkalot oli mätetty lunta täyteen, niin oli siinä vastaanottajalla nauru herkässä.

 5. Varmaan joku tuollainen pinontekijäkin aikoinaan ollut mutta
  tuskimpa useammin onnistunut myynti ko. tavalla. Lumen vaikutus vähennettiin pinomitassa arvioimalla . Joskus saattanut se arviointikin kurssata määrää toiseen suuntaan.

Luonto Luonto