Männikön satoa

Istutusmännikön toinen harvennus. Tyvestä kaksi 52dm pölkkyä ja latvan kuidut päälle. Toisesta puusta kaksi 49 dm pölkkyä ja kuidut päälle. Ikää voi laskeskella lisäkuvasta.

Erään koulukunnan mukaan tämän ikäisessä metsässä pitäisi vielä käydä heinää polkemassa.

Kommentit (6)

 1. Viljely on tehtu hyvin ja kasvupaikka on ravinteisuudeltaan tasapainoinen, lisäksi taimikon alkukehitys on ollut sopivasti sulkeutunut !

 2. Virheilmoituksesta huolimatta tullut kuva perille. Toinen lisäkuva oli jäänyt bittiavaruuteen. Laitoin sen tuonne linkin taakse.
  [url]https://aijaa.com/1ddfTi[/url]

 3. Niin että mikä se ikä olikaan? Ei tuo linkki aukene joten voisi avittaa että sitten voisi sitä heinien polkijaa ruveta etsimään. Itellä männikkö josta tehty alle kolmikymppisenä jo kakkosharvennus ja päätehakkuu aivan muutaman vuoden sisällä. Kakkosharvennuksella tuli aivan kunnon tukkia ettei mitään laihaa pikkutukkia.

 4. Ensi harvennusikä oli 20 v ja nyt toinen 30 vuotisena.
  Arvelisin että keskipituus 15m ja keskikoko 0,25 m3.
  Poistuma 400 puuta yht 100 m3.

 5. Ei kauas heitä jos sanon että istutettu 90-91 akselilla. Ensiharvennus vuonna -14. Kyykkymoto ei mittalistoja anna. Mutta sanoisin perstuntumalta pituuden ja samalla keskikoon olevan enemmän. Hakkuu jäi kesken tämän talven osalta. Mutta tulevaisuudessa jos haluaa pidemmällä kierrolla mennä niin voi vielä kerran harventaa ja antaa pystykarsittujen lihoa. Tai sitten seuraavaksi riipaista lihoiksi.

 6. Linkki kyllä toimii, kun jättää nuo hakasulkeet ja niiden sisällä olevan tavaran pois.

Metsänhoito Metsänhoito