Kommentit (11)

 1. Planter

  Lepänruoste olisi yksi vaihtoehto. Meillä oli lehtikuusen naapurina muutama tervaleppä ja lehdet kipristyivät ja putosivat ennenaikaisesti.

  http://www.metla.fi/metinfo/metsienterveys/lajit_kansi/mehira-n.htm

 2. Hyvä pointti. Naapurilla on 200 metrin päässä lehtikuusia ja se ihmetteli siinä kerran yhden tervaleppänsä kuolemaa. Palaan tähän ensi keväänä, kun näkee kuinka puun käy.

 3. Jokainen menetetty tervaleppä on suuri voitto mo:lle. Olisin jo aikaa vetänyt juuresta poik.

 4. Planter

  Teimme tervalepistä savustuspurua ja myimme pussittajalle 150€ purukuutio. Olisko kiintokuution hinnaksi tullut jotain 300€. Arvokas puu oikein jaĺostettuna.

 5. Ja markkinathan ovat suorastaan rajattomat?

 6. No tää nyt sattuu kasvamaan sen verran vetisessä paikassa rannassa, ettei muut puut menestyne.

 7. Kunhan vain ei ole virkistyksellisesti hyödyllinen vesistö. Nuo ovat todella järkyttäviä vesistöjen suttaajia. Ja se levä haisee todella pahemmalle kuin paska kun pienenaikaa on vesistössä muhinut.

 8. Jokainen puu on arvokas oikein jalostettuna.

 9. Juu, nurin vaan ja mahdollisimman pian. Jalostusta se on polttaminenkin vaikka klapeina.

 10. Planter:”Teimme tervalepistä savustuspurua ja myimme pussittajalle 150€ purukuutio. Olisko kiintokuution hinnaksi tullut jotain 300€. Arvokas puu oikein jaĺostettuna.”

  Muistitte varmaan mainita, että puru on peräisin tervalepästä?
  Täällä savustajat ostavat vain ja ainoastaan harmaaleppää.

 11. Planter

  Kyllä säkkien päälle tulee laput mitä purua kussakin on: Tervaleppää, harmaaleppää, koivua, omenapuuta…tammi ja pyökkikin olisi kelvannut, jos olisi.

  Puruista voidaan tehdä erilaisia sekoituksia riippuen käytetäänkö, lihan, linnun, kalan tai jonkun muun savustukseen. Tervaleppää käytetään lähinnä kalan savustukseen, se antaa parhaan värin, mutta joidenkin mielestä maku on liian ”terävä”, jolloin sitä voi ”laimentaa” sekoittamalla jotakin muuta. En noista ymmärrä, mutta ”Michelin kokit” varmaan etsivät oikeat suhteet.

Metsänhoito Metsänhoito