Kommentit (8)

 1. Hauska sattuma, että kuvan värimaailma muistuttaa 70-luvun polaroidkuvien värisävyjä 🙂

 2. Pahvi-ikkunakin koneessa kurkistusaukon kera. Tuohon aikaan ei ole varmaan ollut varaosaikkunan saantikaan ihan helppoa.

 3. https://www.metsalehti.fi/lukijoiden-kuvat/lisaa-veljeksia/

  Kuviakin kannattaa kierrättää.

  Pauli

 4. Roopuri muistoja naapurista. Kylän lähes kaikki talot oli tykkäytyneet massikaan, suunnilleen kaikilla ensimmäinen traktori oli ollut harma- ferku ja taisivat muutenkin olla samalla tavoin ajattelevia, ” osuuspanki osuuskauppa ”

  Talvityö mahdollisuudet oli silloinkin metsässä, veljekset kiroili metsätyön raskautta, ja kun housut ja rukkaset on aina märkänä, käsipelissä hankintakauppaa tehdessään ja ajaessaan.

  Veljekset oli pehmitelleet isäänsä, että mentäs Hankkijalle katsomaan Metsä-roopuria, ilmoitus oli ollut lehdessä. Veljekset oli omaksuneet konemiesten elkeet, ja isäkin alkoi innostua asiasta ja kohta Hankkijalta oli tulossa vaunussa uusi MF- roopuri asemalle, uutena metsävarusteilla roopurin hinta taisi olla hieman alle 40000, mk.

  Yhteinen käsitys veljeksillä oli, että roopuri on kestävä kun ymmärtää sen heikkoudet ja hyvä apu se oli myös matalouden senaikaisissa töissä, pellonteossa, lannanajossa, ja jopa heinänajossa, ummentakana olevilta niityiltä.

  Veljeksille tuli vielä välivarastoajoon toinen massikka, MF 188 mp Wekmannin vetävällä perävaunulla oleva traktori. Talviajaikaan traktorit ajoi pinotavaraa metsätieltä, joko nosturin alle tai välivarastoon uitoa varten. Kesällä massikka teki työtä vuorotta, vain kuljettajaa vaihtamalla varastopinosta uittoon.

 5. Sanoivat,että oli prototyyppi.Liekö joku Hankkijan myyjä esitellyt.Mielestäni siinä oli rullaveto.Oisko tuo ollut kokeilussa.Jäässä ainakin joskus hakkailemaan joutuivat.Sopi sinällään myös heinätöihin.

 6. Roopurin kerrottiin olleen erittäin hyvä apu erilaisissa maatalouden töissä, tämäkin tilallinen teki pellon kunnostuksia omalle tilalle ja vähän naapureillekin. Entiset laidunalueet, jossa puiden juuret oli jo alkaneet lahota oli hellpompi nostella kannot kouralla kyytiin ja siirtää ne pois peltoraiviolta.

  Sattui siellä jokunen vahinkokin, kun veljesten isä oli hakemassa kokemuksia hydraalikuormaimesta ja aikoi käydä niityltä heinäkuorman. Sen ajan heinäsuojat oli ahtaita oviaukoistaan, mutta sieltä olisi saatava ote kuormaajalla heinärintuuksesta. Aluksi kuormanteko oli onnistunutkin, myöhemmin kuormaimen liikeradat oli unohtunut ja kuormaajan puomi pukkasi hirsiladosta katon ja osan seiniä kasaan. !!

 7. Aikoinaan oli olemassa myös MF -Kärppä ja Fordista Sahko , vähän vastaavan luokan koneita.

 8. Tuo kärppä tuli jonkun ajan päästä.Sanoivat,että kevyt ja ketterä.Myös liikuttelu pitkiäkin siirtoja ajamalla.Telat ja ketjut kyytiin.Polliisit joskus taajamissa pyssäyti.Jotain tenttausta ja mitä piti löytyä,et katsastuksia…Siinä kaveri oli lämmennyt.Yleensä eivät paljon kyselleet.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat