Suurpetojen hirvikannanhoitoa

Olen sattunut muutamalle petojen tekemälle hirvenraadolle. Vuosia sitten viiden suden lauma oli käynyt rantapenkalla kevättalvella naarashirven kimppuun. Parisataa metriä hirvi oli päässyt kunnes joutui jäällä susien evääksi. Yllättävän tarkkaan se oli syöty. Kesällä 2019 löysin sadan metrin päästä mummon mökkiä karhun tappaman vasan jäänteet. Ei siitäkään ollut paljon jäljellä, ruokalevolla oli oltu rauhassa, kun heinikko oli tallattu laajalti.

Kommentit (6)

  1. jos yksittäinen susi tappaa hirven siitä jää suurin osa syömättä, paksun lumen aikaan ja hangenkanto että kestää hiihtäjän tai suden, hirvi on täysin voimaton…. jos ei muuta niin jalat menee… toinen hyvä keli tappaa perinteisellä tavalla hirviä ja peuroja on iitten juoksuttaminen jäällä tai järven selällä…. että kyllä se ihminenkin rymä toimii paremmin kuten susikin

  2. Noita aloittajan löytöjä tänne Satakunnankin suuntaan toivoisi pikimmiten. Aivan sama kuinka paljon yksittäinen susi syö saamastaan saaliista. Kyllä muut haashansyöjät sitten loput plokkaa.

  3. Eikös Satakunnassa ole susireviirejä olemassa. Satakunnassa taitaa olla yksi Suomen tiheimmistä susialueista itä suomen jälkeen. Kyllä ne kohta ongelman hoitaa jos vain jaksavat syödä.

  4. Köyliössä on mutta pohjois-satakunnan laumahan on nyt tappolistalla myös.

  5. Tee valitus metsästyksestä. Ne ajaa sorkaeläimet laumaan. Kiva seurata sitten metsätuhoja sielläkin.

  6. Onneksi tappoluvat hylättiin. Oikeus ja kohtuus toteutui, hyvä!

Luonto Luonto