Kommentit (8)

 1. Kesän sateet vaikuttaa etenkin alkuvuosien kasvuun merkittävästi. Kuivina kesinä taimet juroo, kosteampina kesinä kasvu on mahtavaa. Toki heinikkokin tuntuu joskus riehaantuvan, mutta muutamassa vuodessa hyväkasvuinen kuusi nousee pinnalle.

 2. On huikea kasvu. Tuossa ei koivukaan pysy perässä.

 3. Edellä kerrotun lisäksi kyseessä on ollut hyvä taimiaines. Taimen istutus on tehty huolella, taimen runko on kehittynyt tanakaksi.

  Hyväkasvuinen tanakka taimi kestää heinää ja horsman painoakin, heinäyksen luulen olevan tällä kohteella paremminkin taimien kasvun seuraamista ja osa-alueen heinäämistä tarvittaessa. Ps. heinistä on myös suojaa taimen alkukehitykselle !

 4. 2 kuvaa näkymä kadonnut bittiavaruuteen.

  Jytyä maaperässä ja muutenkin huippu kesä taimille. Lämpöä sopivasti pitkälle syksyyn ja vettäkin tuli tasaisesti noin viikon välein.

  Heinääminen ensi vuonna aiheellinen.

 5. Hyvin on taimi vankistunut ja kasvanut. Heinäystä ei varmaan tarvitse kuin paikkapaikoin, vanttera taimi ei painu maan pintaa kuten hontelo.

 6. Sopivan matala mätästys. 2-3 v juroi mulla ku-taimet kun mätästys ei mennyt ihan putkeen. Liian korkeat mättäät hidastaa juuriston ravinteiden saantia.

 7. Olisihan toki kuvitellut että kuvaan mahtuisi edes toinen hyväkasvuinen mutta ei. Tuo on vielä paakun antamaa potkua ja mättään alkuvauhtia ensimmäisien hienojuurien myötä. Olen kyllä metsuri motokuskin kanssa eri mieltä koivun lähdöstä kuuseen verrokkina. Kyllä minulla rauduskoivut mätästykseen istutettuna (siis pikkupaakku) otti metrin kasvua ensimmäisen, siis istutuskesän aikana. Kuvasta vaikea päätellä kuusen pituutta mutta en nyt aivan metriä veikkais.

 8. Kasvusta on vaikea sanoa mitään kun ei tiedä minkä kokoinen taimi on istutettu. Naapurini istutti tuota isompia.

Metsänhoito Metsänhoito