Taimien merkintäkepit

Rakennusaikaisten panelin pätkien hyödyntäminen. 3 ha pellonmetsitys projekti alkaa tänä kesänä, joten ajoin sirkkelillä reilun metrin mittaiset panelin pätkät n.12 mm rimoiksi ja maalasin päät merkkausmaalilla. Aikaa meni n. 8 tuntia sirkkelöintiin ja maalaukseen. Rimoja tuli reilu 4000 kpl. 5 purkkia merkkausmaalia maksoi 40 €. Yksi purkki täytyy käydä vielä ostamassa kun muutama rima kaipaa vielä maalia. Ostettuna rimat olisi ollut halvimmillaankin reilu 1000€. Heinääminen helpottuu halvalla.

Kommentit (6)

  1. A.Jalkanen

    Hyvä homma, toivottavasti kepin pituus riittää.

  2. Metsäkupsa

    Helpottaa tosipaljon heinäystä kun viitsii kepittää. Oma homma on merkkauksessa, kannattaa laittaa kepit syvälle maahan, jotta pysyvät pystyssä.

  3. Hyvinkin reheviä kuvioita olen metsittänyt kuusella ja heinännyt en ole kertaakaan. Glyfosaattiruiskutus (+samalla bortrac) heinäkuun alussa, muokkaus syksyllä ja istutus seuraavana keväänä. Kuuset ehtivät tanakoitua niin, että heinäämiselle (tai horsmisimille) ei ole tarvetta.

    Jos taimet on tilattu ja palstalla niin sitten on vaan istutettava ja tikutettava. Ja heinittävä. Tsemppiä!

  4. Gla

    Glyfosaattilaikku erottuu heinikosta, vaikka taimi ei muuten näkyisikään.

  5. Vielä jos keppien tyvet käsittelee kyllästeellä, miin kestää vähän pitempään, mutta hyvä on noinkin.

  6. metsä-masa

    Värikkäästi maalatut kepit kyllä palkitsee sitten heinäyksen aikaan. Ilman keppiä olevat taimet jo kahden kasvukauden jälkeen on vaikea löytää. Kolmas ja neljäs kasvukausi kepitettynä on helppoa ja mielekästä työtä myös nuorisolle.

    Keppi merkkauksesta on hyötyä vielä myöhemminkin kun taimet on osalla- aluetta voiton puolella, silloin heinäisimmät alueet voi merkata kuitunauhalla rinkiin, keppi on siinä hyvä nauhan kannattelija. Seuraavan kerran heinäys alue on pienempi ja paikat löytää helposti.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat