Kommentit (7)

  1. A.Jalkanen

    Mistä nimi ”väärin raivattu”? Siitäkö että hirvituho tulee joidenkin mielestä vain raivaamattomille kohteille?

  2. Juuri siitä. Pitää osata raivata sillä lailla oikealla tavalla, niin ettei tule tuhoja. En nyt kylläkään ota kantaa, että mikä eläin nämä on syönyt.

    Ketjussa harvennukset ja hirvennykset syövät kasvua kerrottiin tosin, että rauduskoivu olisi pitänyt uudistaa siemenpuilla. Mutta tässä saatiin nyt sitä jalostushyötyä. Ja ei voi kieltää, kovasti elinvoimaisiahan nämä puuyksilöt ovat, kasvavat niin p:sti. Tämä kuvan yksilö on tosiaan kasvanut metrin – leveyttä.

  3. Ehkä syyllinen oli tapiiri?

  4. Kipi

    Istutettiin kanssa alkukesästä 1700 jalostettua rauduskoivun taimea pituudeltaan vajaa metrisiä. Lähtivät heti hyvin kasvamaan, mutta jo alkusyksyllä oli järjestelmällisesti ikäänkuin revitty lehtiä irti.
    Lähistöllä kesämökkejä ja asvalttitietä, kuitenkin hirviä, peuroja ja kauriitakin löytyy. Sen sijaan viereisen koealan tervalepät olivat koskemattomia.

    Minkä tekosia lehtien repiminen ja toipuuko taimet vielä? Metsäneuvoja ei pitänyt peliä menetettynä.

  5. Peurat sitä tekee. Eikä vain revi lehtiä vaan kyllä siinä aina napsitaan oksan päitä ja latvuksiakin.

  6. Koivu ei ole ihan niin paha ottamaan lahoa kuin luullaan. Pieniä taimia joista on latva syöty voi korjata kun napsii alkukesällä kilpalatvat ja haarat ja sitoo yhden kasvavan haaran pystyyn vaikka kuitunauhalla. Tällä tavalla olen korjannut yksittäisiä taimia. Jos aikaa ja harrastuneisuutta on niin muutamia kymmeniä helposti korjaa.

  7. Ruko oikeassa. Noin minäkin olen tehnyt. Tuolla tapaa saa koivun nopeasti vaihtamaan latvan ja kasvu pääsee jatkumaan ilman lahovaurioita.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat