Kommentit (10)

 1. On, saattohoidon.

 2. Harvennus ja sopiva karsinta,niin myytävää vielä tulee kun jaksaa 20 vuotta odotella.

 3. eero heikki

  Liian pitkään oli tässä ylispuukoivut visojen päällä,6 v sitten hakkasin ylispuut pois ,

 4. Visakallo

  Tuosta saa vielä kohtalaisen hyvän kahdella harvennuksella ja karsinnalla. Harvennusten jälkeen tahtoo vain lumi herkästi taivutella. Ainakin meilläpäin pienempi harvennusvisakin on mennyt hyvin kaupaksi.

 5. Puukontekijät ostavat mielellään – ja kohtalaisella hinnalla pienempääkin visaa. oksavisastakin – jos se on todellista visaa, saa helposti upeita visakahvoja arvokkaisiin puukkoihin. Huomattavia puukontekijöitä on Kuhmoisissa ja Kauhavalla. Puhumattakaan Lapin puukkojen tehtailijoista, joilla näyttää kädensijoista päätellen olevan visan laadussa toivomisen varaa.

 6. Puukontekijä ei montaa pölliä tarvitse. Samoin hirrenveistäjät ja soittimenrakentajat ei tarvitse sitä leimikon kaikkea tukkimäärää. Hienoa taivaanrannan maalailua, että pitäisi kasvattaa erikoispuuta ja hitaasti kasvanutta oksatonta mäntytukkia. Ihan joutavaa ja puuhastelua tuottaa puutaa puukontekijöille ja kitaranrakentajille. Isossa kuvassa metsätalouden puuvirrat menee ihan muuhun kuin puukontekijöille. Tuon teollisuuden ansiosta saadaan kysyntää puulle ja puuntuotanto kannattavaksi metsänomistajille.

 7. Oksatonta mä-tyvitukkia ostaa ainakin 2 sahaa myös Suomessa. Suurin osa niiden sahatavarasta menee vientiin. Visapuusta taitaa olla jo paikoin ylitarjontaakin, kun jokin aika sitten sen kasvatus oli muotia.

 8. Minkälaista hintaa olette saaneet ostajilta. Tehdäänkö kauppaa tuoreena, kuivana, sahattuna paksuimmat esim. 50 mm läpisaheeksi ja oksavisa osittain kuorittuna. Minulla olisi ensitalvena aikomus kaataa muutama visakoivu jotka istutin noin 35 v. sitten. Suurin näistä on n. 20 sm rinnan korkeudelta. Alueelta ensimmäisessä istutuksessa myyrät söivät rungonkuorta niin että nämä muutama jäi kasvamaan. Istutan nyt uudet ja laitan rungon suojat.

  Harrastushan se tämäkin on. Jostain syystä ei sellaisia käytännön ohjeita tai keskusteluja löydä mistään, kirjoissakin esitellään valmiita vanhoja töitä ym.

 9. Visakallo

  Tuolta pääset liikkeelle:

  http://www.visaseura.fi/fi/etusivu/

 10. Kiitoksia osoitteesta.
  Selailempa kun tulee hiljasempaa aikaa.

Metsänhoito Metsänhoito