Antti Haapalasta puumateriaalitieteen professori Itä-Suomen yliopistoon

Haapala on työskennellyt apulaisprofessorina Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2014.

Itä-Suomen yliopiston puumateriaalitieteen ja -tekniikan professoriksi on nimitetty Antti Haapala. Hän on työskennellyt apulaisprofessorina Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2014.

”Yksikkömme on pyrkinyt tuomaan metsätieteiden opetukseen ja tutkimukseen puun jatkojalostusta ja tuotteita käsittävää osaamista. Metsän ohella toiminta on biologian, ympäristötieteen, kemian ja fysiikan tutkimuskysymysten kanssa yhteisillä rajapinnoilla tasapainoilua”, Haapala kertoo.

Puumateriaalitieteen tehtävänä on tunnistaa metsäbiomassan käyttömahdollisuuksia ja ominaisuuksia ja näin luoda mahdollisuuksia ilmastoystävällisille materiaalisovelluksille. Teknisten kehitysaskeleiden pyrkimys on mahdollistaa uusia puun käyttökohteita.

Haapala on mielissään siitä, että metsäteollisuudesta ei ole vakavasti puhuttu auringonlaskun alana enää pitkään aikaan. Suhdannevaihteluista huolimatta osaajille on kysyntää työmarkkinoilla.

”Nuoriso tulee huomaamaan, että puu, paperi, pahvi tai moni muukaan materiaalijohdannainen ei ole menossa pois muodista, eikä ole helposti digitalisoitavissa. Materiaaliosaajille on tarvetta jatkossakin ja auringonlaskun alasta puhuminen on aika väsynyttä höpinää”, Haapala toteaa Itä-Suomen yliopiston kotisivulla.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat