Bioenergialla iso rooli ilmastotyössä

Sen käyttö tulee kuitenkin tehostumaan ja käyttötavat kehittymään, Bioenergia ry arvioi.

Jos ilmaston lämpeneminen halutaan pitää 1,5 asteessa, on uusiutuvalla energialla – etenkin bioenergialla – siinä suuri rooli, ilmastopaneeli IPCC:n tuoreessa raportissa todetaan. Bioenergia on maailmanlaajuisesti ja myös Euroopassa suurin uusiutuvan energian muoto.

”Raportti vahvistaa, että bioenergia on tärkeä keino fossiilisten polttoaineiden korvaamisessa, jos ilmastotavoitteisiin ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin halutaan päästä”, Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka toteaa.

Hän korostaa, että bioenergian käyttö tulee tehostumaan ja käyttötavat kehittymään. Kehitysmaiden perinteisestä polttopuukäytöstä siirrytään kohti modernia energiantuotantoa.

”Uudet teknologiat tuovat alalle paljon mahdollisuuksia.”

IPCC:n mukaan hiilidioksidia on jatkossa pystyttävä poistamaan ilmakehästä suuria määriä. Tähän on useita keinoja, muun muassa metsitys. Bioenergia ry:stä huomautetaan, että maaperän kaikkia mahdollisuuksia hiilinieluina ei vielä ole hyödynnetty. Yksi mahdollisuus on bioenergian hyödyntäminen siten, että energiantuotannossa syntyvä hiilidioksidi otetaan talteen ja varastoidaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat