Biohiiliyhdistys osaksi Bioenergia ry:tä – ala kaipaa vahvaa edunvalvontaa

Biohiiliyhdistyksen toiminta itsenäisenä yhdistyksenä päättyy kuluvan vuoden lopussa.

Suomen biohiiliyhdistys (SBY) toiminnot siirretään Bioenergia ry:hyn ensi vuoden alusta. Asiasta on neuvoteltu kevään mittaan ja osapuolet ovat tehneet siirrosta aiesopimuksen. SBY:n toiminta erillisenä yhdistyksenä päättyy kuluvan vuoden lopussa.

Siirto on luonteva, sillä biohiilen tuotannossa syntyy bioenergiaa. Biohiilen tuotanto ja kauppa sopii hyvin yhteen Bioenergia ry:n strategian kanssa, joka pyrkii biomassan korkeampaan jalostusarvoon, hiilinegatiivisuuteen ja kestävyyteen.

Yhdistymisen seurauksena Bioenergiaan on tarkoitus perustaa hiilensidontavaliokunta, joka käsittelee myös biohiileen liittyviä hiilensidonnan kysymyksiä. Lisäksi perustetaan erillinen biohiiliverkosto, joka ohjaa biohiileen liittyvää tiedonvaihtoa ja aktiviteettejä yhdistyksessä.

”Suomen Biohiiliyhdistyksen toiminnan siirtäminen Bioenergialle on merkittävä edistysaskel kummallekin osapuolelle ja se on saanut laajan tuen biohiilialan toimijoilta. Biohiilialan nopea kehitys tarvitsee tuekseen vahvan edunvalvonnan, joka tällä muutoksella saavutetaan”, toteaa SBY:n puheenjohtaja Esko Salo.

Yhdistyksenä SBY on nuori, se perustettiin vuonna 2017 biohiilen tutkimuksen kokoamiseksi ja edistämiseksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat